På cykel till Reffen, Köpenhamn

Att få cykla i Köpenhamn hamnade på min ”bucketlist” när jag kom tillbaka i denna fantastiska stad i våras, efter ett långt uppehåll. Liksom att få komma till Reffen.
Jag tänker på det där med bucketlists ibland, hur en egens dröm är någon annans vardag. Att det är en viktig tankeställare i sin egen vardag. Det finns nog inte en Köpenhamnsbo som tycker att det är något speciellt med att cykla i den danska huvudstad. Kanske tycker inte heller sherpan att det är något speciellt att ”knata” upp och ner för Mount Everest – en ouppnåelig dröm för andra.
Men nu ska inte detta inlägg handla om mina tankar kring bucketlists utan om att cykla i Köpenhamn, närmare bestämt till Reffen.

Att cykla i en storstad igen är lite ringrostigt så båda händerna krampar hårt om handtagen på min hyrda cykel. Men i sakta mak tar vi oss genom trafik och folkmassor ut mot Reffen.

Fantastiska Reffen

Det var inte förrän ganska nyligen jag började höra talas om Reffen. Reffen är en populär matmarknad på Refshaleøen där foodtrucksen står på rad. Här hittar du något för alla smaker & magar.
När vi kommer hit är det fortfarande ganska tidigt en söndagsförmiddag med ganska tunga grå moln så här finns gott om plats. Jag kan bara tänka mig vilket gung det är när solen gassar och timmen är lite mer slagen.
Efter att ha strosat runt med svår beslutsångest faller valet till slut på Chicken pops som avnjuts med utsikt över stan. Där några galningar roar sig med att hoppa bungy jump. Något jag nog aldrig skulle få för mig att göra men grym lunchunderhållning är det😃.
Reffen är som street art, härligt avslappnat och ”no nonsens”. Är du i Köpenhamn under sommarhalvåret, åk hit! Öppettider och evenemang på Reffen hittar du här.

Operahus, Nyhavn & Kastellet

På vägen tillbaka är jag betydlig mer bekväm i sadeln, nu njuter jag i fulla drag. Många korta fotostopp blir det. Så mycket fint som passeras. Första bilden nedan är ett studentboende gjort av sjöfartscontainrar, så skulle jag också velat bo som student!

Vi avslutar med fika i Nordhavn

Ingen dag utan fika, inte heller i Köpenhamn. Och vi tar fikan i Nordhavn. Ett tidigare rufft hamnområde som har fått totalt ny skepnad och är nu ett ungt hippt bostadsområde hem till spännande arkitektur och design.

Så är ännu en punkt på min bucketlist är avprickad, jag har fått cykla i Köpenhamn. Vilken grym cykelstad det är!

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?