Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Upptäckarlust eller fåfänga? På genomresa i Andorra.

När jag sitter och kikar på vägar hem från Algarvekusten slår det mig att Andorra nästan ligger på vägen. När en ändå ska köra 360 mil känns en omväg på 30 mil som nästgårds. Att det sedan är 30 mil på snirkliga bergsvägar är väl inget jag skänker en tanke på just i den stunden. För upptäckarlusten har väcks. Ett nytt land hägrar och även Europas högst belägna huvudstad, Andorra la Vella. Eller upptäckarlust, här kan en ju stanna upp en stund och filosofera om det är upptäckarlusten att se Andorra eller fåfängan att få bocka ytterligare ett land som är starkast. Fast vägen över Andorra får det bli vare sig det är pga upptäckarlust eller fåfänga.

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Mot Andorra

Vi har tillbringat natten i Toledo, en charmig liten riddarstad princip mitt i Spanien. Vägen därifrån mot Andorra via Madrids ytterområde är rätt trist förutom några passager där landskapen tar sig en mer böljande form. Men när vi närmar oss Andorra tornar Pyrenéerna ståndaktigt upp sig. Höga kala dramatiska berg och pulsen höjs. Framför oss ligger en natt i bergen, i Andorra la Vella, på 1 013 meter över havet.

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Andorra la Vella – Europas högst belägna huvudstad.

Men nej, redan när vi passerar gränsen känner jag att det här är inte min grej. Det är mycket trafik och taxfree-butikerna ligger på rad. Jag hade förträngt den lilla detaljen, att Andorra är ett av Europas små skatteparadis och därmed ett shoppingeldorado av rang. Hit åker spanjorerna och fransmännen för att handla. I horder.

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Vi bor riktigt bra på 5 stjärniga Hotel Plaza, fördelen med att boka samma dag är de bra priserna. Ståndsmässigt som Pyrenéerna och med jaktmotiv över sängen. Mat är prio ett när incheckning är överstökad men här i Andorra la Vella duggar det inte tätt med uteserveringar. Det får bli McDonalds helt enkelt vilket inte är fy skam det heller emellanåt. 

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

På upptäcksfärd mellan shoppinggallerierna

Med magen tillfredsställd är det dags att ge sig i kast med Andorra la Vellas sevärdheter. Det visar sig gå ganska fort. Casa de la Vall, La Nobbless de Temps, Puente de Paris & Centro Historico är snart avbockade och inget gör något större intryck. Kvällens höjdpunkt blir ett glas rosé på uteserveringen på Plaza de la Rotonda där vi sitter en stund och beskådar gatulivet.

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

Vidare färd norrut

Så lämnar vi Andorra la Vella bakom oss utan den tänkta vandringen. För att omgivningarna helt enkelt inte känns tillräckligt inspirerande. På vindlande vägar går färden vidare hemåt. Kanske hade jag varit lite mer positivt inställd till Andorra om övernattning istället skett i någon av de skidorter som passeras i bergen. Där naturen kommer närmare men trafiken fortfarande är tät. Fast då hade jag missat Andorra la Vella, för hur det än är så är det riktigt roligt att ha varit där!

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

För löpande uppdateringar, glöm inte att följa På vift på FB

Må gott och lev väl! // Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Sanna Rosell

  Kloka insikter! Jag känner igen mig i viljan att upptäcka överallt – men också bli besviken ibland… sånt är livet! Hoppas ni hade en fortsatt fin resa hem. Kram

  1. Profilbild för Cathinka

   En vet ju inte vad en tycker innan varit där:) Och gilla allt är omöjligt. Tack det hade vi.

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Interessant! Jeg har booket tre netter i Andorra la Vella på sensommeren, men har planer om å få dratt på fjelltur og eventuelt annen utflukt i stedet for å tilbringe så mye tid i hovedstaden. Blir spennende å se hvordan det blir 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det blir säkert härligt! De omgivandet bergen är fantastiskt vackra och bjuder säkert på roliga äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?