Reseblogg, Cordoada algarve portugal

Juli & augusti – en enda räcka sommardagar

Vilken helt galen sommar vi haft. När nästan alla dagar har varit så varma och sköna att en föredragit skuggan. Som jag njutit! Jag älskar sommaren mest av allt men nu nalkas hösten och det är min fotofavoritårstid och sällan har jag känt mig så redo. Jag säger välkommen höst men först en liten tillbakablick.

Algarvekusten, Portugal

Resor & hemmaliv

Vi provade ett nytt koncept i år, att långhyra. Under tre veckor hyrde vi ett hus i Luz längs Algarvekusten i Portugal. För oss var det verkligen ett vinnande koncept. Tillräckligt med tid för att packa upp ordentligt. Tid för att landa och för att upptäcka nya platser. Tid för bokläsning och samtal, skratt och tystnad. Tid för att gå ner i varv helt enkelt. Eftersom vi hade med oss vår lilla hund Tintin tog vi bilen. För mig innebar det en 380 mil lång roadtrip från Luz till Stockholm. Riktigt roligt. Så hade hela juli gått.

Andorra, reseblogg, Resa i Andorra www.cathinkaingman.se

I augusti har det varit fullt fokus på att göra i ordning huset för försäljning. Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det skulle vara så utmattande. Känner mig som en urvriden trasa. Men vi hann med vår obligatoriska tältnatt. I år blev den i Roslagen.

På bloggen

Framförallt har det blivit inlägg från Portugal men även från ett par utflykter på hemmaplan. Vad som har varit lite extra roligt är att i augusti blev de 2 mest lästa inläggen inlägg som även var publicerade i augusti. I vanliga fall brukar gamla SEO-lyckade inlägg toppa men den här månaden lyckades både “Får jag önska mig hemlös” och “Vandring längs Algarvekusten” klämma in sig i toppen. Vandringsinläggets topplacering har jag FB-sidan Njuta livet i Portugal att tacka för som delade inlägget. Ska ni till Algarve och vandra kika in hos Njuta livet i Portugal för där finns massor av trevliga vandringstips!

Koppla bort, koppla ner, koppla av eller ett vykort från Algarve
Maj & juni – i hemmets trygga famn
Besök på Lagos fiskmarknad
Upptäckarlust eller fåfänga? På genomresa i Andorra.
Vandring längs Algarvekusten – Från Luz till Lagos
Rosenhill – gofika i hippiemiljö
Med kajak till Ponta da Piedade – Lagos, Portugal
Får jag önska mig hemlös?
En utflykt med strand, mat & solnedgång

Vandring längs Algarvekusten, reseblogg, Portugal

I bloggarnas och de sociala mediernas värld

Åtminstone i juli lyckades jag koppla ner mig rätt bra så mycket andra bloggar eller instagramglutt blev det inte då. Vilket jag tagit i kapp med besked i augusti då jag hängt alldeles för mycket framför skärmen. Bäst i augusti har definitiv Kvartal varit som lyckats med att få mig läsa ett antal välformulerade och initierade artiklar inför valet. Och lyssnat på deras eminenta valpodd.

Ska jag sammanfatta årets sommar så blir det både med orden intensiv och lugn. Men framför allt som en av de bästa! Nu blickar jag framåt mot hösten. Inte en enda resa bokad men mycket spännande på planeringsbordet.

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Reiselinda

  Härligt att vara lite längre på en plats och hinna varva ner! Det har vi gjort vid några tillfällen också.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var det verkligen och väldigt skönt att slippa leva i kappsäck.

 2. Profilbild för Jeanette

  Jag tyckte det var jobbigt att flytta från min två i vintras men att sälja ett helt hus låter nästan som ett heltidsjobb!

  1. Profilbild för Cathinka

   Rätt dränerande faktiskt, helt slut efter den processen. Nu ska huset bara tömmas helt…

 3. Profilbild för Renates Reiser

  Dette høres ut som en fin sommer, ja! Så herlig å leie hus i Portugal i flere uker, og ikke minst å ha muligheten til å ha med seg hunden sin dit på ferie. 🙂 Lykke til med salget av eget hus også. Å pakke ned alt vil jeg tro var litt av et arbeid.

  1. Profilbild för Cathinka

   En riktigt fin sommar var det verkligen! Tack, det är allt lite pyssel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?