Reseblogg

Sköna maj välkommen

Nu är det snarare dax att säga på återseende sköna maj än välkommen men hur som är det bara att konstatera att det verkligen blev en skön, innehållsrik majmånad. Som börjar med stressmage men slutar i ren gemyt.

Maj som portugalsvensk & husägare

För när vi gick in där i maj och vi stod mitt uppe i husrenoveringen fick vi lite problem med vårt varmvatten. Och här i Portugal, som på övriga ställen i södra Europa, är rör inmurade i väggar och golv. Så när inget vatten kommer i varmvattenkranen är det lätt att få lite ont i magen… Som tur var löste det sig men det blev några sömnlösa nätter när jag såg badrum och nya golv uppbilade i jakt på stopp i rör. Nu går jag istället bara runt och myser över hur fint det blev här hemma. Jag får nypa mig i armen för att checka att jag inte drömmer, att det här verkligen är vårt lilla paradis på jorden, helt på riktigt.

Limoncello på citroner plockade i trädgården

I maj har vi även delvis gjort om den administrativa process vi gjorde i samband med flytten i vintras för nu ska den nya adressen registreras. Lite spännande att vi har två olika postadresser beroende på vilken myndighet vi har att göra med.

Maj som resenär

Efter två nätter i nya huset var det så dags för vårens stora vandringsäventyr. I väg bar det till Italiens sköna land och under 8 dagar vandrade vi längs Via Francigena, från 1600 meters höjd i Saint Rhemy till 200 meters höjd i Santhia. Knappt 20 inspirerande, ljuvliga, sköna och ibland lite tunga mil. Älskar det här långsamma sättet att resa!

Via Francigena

Maj på bloggen – Apollos resebloggstävling

Jag, eller bloggen, är nominerad i klassen Årets Upptäckare i Apollos resebloggstävling. Så roligt! Men jag behöver lite hjälp att komma vidare till nästa etapp. De 10 bloggarna som har flest röster går vidare och jag/bloggen ligger på en neslig 11e plats, så in och RÖSTA!  Följ bara länken nedan eller klicka på bilden, scrolla ner och tryck rösta efter mitt namn. Plättlätt och jag blir så glad:) 

Länk: Rösta på På vift

En annan rolig sak är att bloggen slagit besöksrekord i maj. Stort tack alla ni som följer!

Ett bloggtips inför sommaren

Annika på bloggen Resfredag har en serie som hon kallar Svenska Pärlor där hon tipsar om roliga saker att upptäcka i Sverige. Här hittar du tips lite bortanför de mest självklara stoppen på Sverigesemestern så in och inspireras och ge dig ut på upptäcksfärd i Sveriges avlånga land.

Nu väntar en lång sommar. Tempot här på bloggen kommer sjunka lite men jag har massor kvart att skriva om Barbados, Tobago & Seychellerna. En och annan utflykt här på Algarvekusten kommer det säkert också rapporteras från. Närmast väntar en sväng till Sverige. Tillbaks till Portugal tar dotter, hund och jag tåget. Första tågluffen sedan 80-talet. Det ska bli så spännande!

Må gott och lev väl! Tinka

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?