Via Francigena etapp 8

Via Francigena dag 8, Viverone – Santhia

,

Vaknar upp till den sista vandringsdagen längs Via Francigena för i år. Blandade känslor. Jag hann bara bo i huset 2 nätter innan jag drog så det ska bli fantastiskt kul att komma hem, fixa, dona och boa in mig. Dessutom måste erkännas, även om det tar emot, att kroppen är sliten, den behöver helt klart vila lite nu. Men jag älskar att resa så här långsamt så det känns vemodigt att det nu är över för den här gången.

Via Francigena, etapp 8

I vanlig ordning fyller den italienska frukosten sockerbehovet för minst en vecka framåt. Men hur ska en kunna motstå en hel buffé fylld av kakor?! Små, stora, mjuka, hårda. Hembakat dessutom. Så vi sitter bland allsköns porslin och andra prylar, på stolar från en svunnen tid och njuter av sockerkakan och utsikten över avlägsna snöklädda bergstoppar. Och självklart den obligatoriska capuccinon.

Via Francigena, etapp 8
Via Francigena, etapp 8

Vi har nu kommit till det stadiet av resan då rena kläder inte längre finns i packningen så lyckan är stor när jag faktiskt hittar en ren funktionströja längst ner i ett hörn av ryggsäcken. Lyckas såklart spilla ner den redan under glasspausen med en bit härlig choklad men den luktar iallafall gott.

Via Francigena, etapp 8
Via Francigena, etapp 8

Så kommer det sig att det vi tror ska bli en transportsträcka kryssandes mellan mer eller mindre trafikerade vägar blir en alldeles ljuvlig avslutande vandringsdag. Under solens gassande strålar traskar vi på genom italiensk landsbygd. Där fälten färgas röda av tusentals vallmo. Där sädesfälten sakta vajar gröna i vinden. Där skogens alla fräscha blad erbjuder skön skugga och byn ser till att vi får än mer socker, för vädret säger glass i stora lass. Så når vi vårt mål för dagen, och för resan, synnerligen nöjda och väldigt varma. Stilla konstaterar vi att det här är ett alldeles förnämligt sätt att resa och börjar genast planera för nästa års strapats.

Via Francigena, etapp 8
Via Francigena, etapp 8
Via Francigena, etapp 8

Distans: Viverone-Santhia

Längd: 1,8 mil

Steg: 27000

Övernattning: Hotel Ristorante Vittoria

Kommentarer

  1. Profilbild för Britt-Marie Gustafsson
    Britt-Marie Gustafsson

    Så härligt att få vara med under er vandring längs Via Francigena och få upplevelserna som om jag själv gjort vandringen .Bästa reseskildringen med bilder som får en att njuta och längta efter en sådan resa.

    1. Profilbild för Cathinka

      Tack snälla BM! Vi har haft det så otroligt bra. Njutit av både vandring, god mat och ett och annat glas vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?