Praia da Luz

Sommaren 2020 var också en sommar

Eller var och var. Här på Algarve råder fortfarande högsommar med semestrar och en skola som inte startar igen förrän i mitten av september. Värmen är också tillbaka med temperaturer runt 30-sträcket efter en lite kyligare inledning av augusti. Men hur det än är så känns det ändå i min bok som om det jag kallar sommar nu är har kommit till sluttampen.

En annorlunda julimånad

Och hur var den nu då sommaren 2020, sommaren som gått i pandemins tecken? Vi har haft en bra sommar något annat kan definitivt inte sägas. Men det har varit annorlunda. Med en juli månad som varit i stort sätt tom på aktivitet. Juli som brukar vara den månad då hela årets aktiviteter på något sätt ska klämmas in med familj, vänner, träning, grillmiddagar, semesterresor … Det har känts lite konstigt.

Tintin har gjort ett antal besök hos veterinären pga vissa bakdelsproblem
Simba
Och Simba har gjort sig minst sagt hemmastadd

Vi började juli med en liten roadtrip till sydvästra Alentejo. Ett par dagar fyllda med nya upptäckter men där vi konstaterade att det helt enkelt var för varmt att flänga runt och turista. Så resten av juli valde vi att stanna hemma i Luz och pyssla. Ta hand om hus & trädgård, äta god mat, spela lite padel, umgås med vänner som liksom vi beslutat sig för att stanna här i sommar. Helt enkelt att njuta av livet efter bästa förmåga.

Praia Santo André
På en strand i Alentejo
Trädgården har förhärligats med ett par Hortensiabuskar
Vindruvor har skördats

Augusti och definitivt sommarens höjdpunkt

Men juli bestod också en hel del av längtan. Längtan efter våra “små”. Samma dag som Sverige släppte sin reseavrådan till Portugal bokade vi flygbiljetter till barnen. För vi har längtat ihjäl oss. Att sitta 400 mil från familjen mitt under brinnande epidemi har sina nackdelar. Räddningen har varit att vi hela tiden vetat att vi har kunnat ta oss till Sverige utifall det hade behövts. Nu behövdes det tack och lov inte och på juli månads sista dag hämtade vi upp barnen på flygplatsen i Lissabon.

La Familia
La Familia

Och som jag njöt av att sedan ha dem här i dryga två veckor! Att bara hänga, att bara få vara tillsammans. Efter det känner jag mig redo att ta mig an hösten och det var definitivt sommarens höjdpunkt.

Fikon har plockats och…
… gjorts marmelad av

En liten identitetskris

Hon som reser. Det är väl lite så jag har definierat mig själv. Och väldigt mycket i mitt liv de senaste åren har kretsat kring resor. Jobb, hobby, sociala sammanhang, drömmar – så många timmar har kretsat kring resorna. Till och med den här flytten handlade delvis om resor, om att frigöra tid för att kunna upptäcka världen. Så kom coronan och med den en stängd värld. Och för mig oändligt med tid när jobb försvann, bloggen kändes lite blaha, inga träffar och att planera resor har känts totalt meningslöst.

Så vem är jag nu och vad ska jag göra med all min tid i väntan på att världen återigen blir en öppen värld? Det har jag funderat lite på under sommaren. 

Fotat fullmånen är ett av sommarens projekt

En höst att se fram emot

För det finns ingen anledning att gå och hänga läpp för det som inte blev. Istället gäller det att ställa om. Så för första gången på månader har jag flygbiljetter bokade. Det blir en tur till Sverige i slutet av september. För att hjälpa dotter med flytt och för att hälsa på familjen. Jag har inte varit i Sverige sedan juni -19 (om en inte ska räkna den där dagen i oktober förra året när jag gjorde en mellanlandning på väg till Malaysia). Det är dessutom det enda besöket sedan vi flyttade ner. Att det skulle bli så var aldrig tanken utan mer en så där 2-3 besök om året. Men första året gick i ett huj och det var så många som gav oss glädjen med ett besök här så behovet att resa hem infann sig inte riktigt. Och hur det blev i år vet vi ju alla. Men nu är det dags!

Böcker och …

mat är en bra summering av sommaren 2020

För att berika hösten i övrigt har jag gått med i en bokklubb. Något jag velat göra i flera år men det har liksom inte blivit av. Tänkte även våga mig till att vara med i damernas padelspel i Lagos. Martin och jag har spelat en hel del i sommar så nu känner jag mig åtminstone inte som en total nybörjare längre. Dessutom har jag anmält mig till en fotokurs. Fotosidan anordnar en årslång kurs, Utvecklas som fotograf, som sker helt digital. Ska bli spännande att se vad den levererar. Och om vi dessutom har riktig tur så ser vi fram emot en del besök under hösten. 

Praia da Cordoama
Praia da Cordoama
Praia da Cordoama

Det blir bra det här, det kanske inte alltid blir som en tänkt men det kan bli bra ändå!

Må gott och lev väl // Tinka

På vift på sociala medier

Följ gärna På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Anna / tinyhouse i PT

  Ja det är inte alltid (ganska sällan faktiskt) det blir som en tänkt, men det blir bra ändå! Den där fotokursen ser jag fram emot att höra mer om. Och dina bilder… som jag redan älskar! Ni får besök av oss i höst. Vi har nedräkning nu!

  1. Profilbild för Cathinka

   Ni är så välkomna! Ja fotokursen blir rolig, känner att jag behöver lite inspo och nytänkande.

 2. Profilbild för 4000mil

  Känner igen mig totalt i avsnittet om ”vem är jag nu”! Det sista jag vill är att beklaga mig, när man har jobbet kvar och alla i familjen fått vara friska från Covid, men det är en stor omställning och en sorg, detta med att det man levt för i så många år ryckts bort.

  1. Profilbild för Cathinka

   Livet blir lite tomt utan resorna helt klart. Och en sorg måste man få känna trots att en är förhållandevis lyckligt lottad i detta coronalotteri.

 3. Profilbild för Åsa

  Ni får boka in en vecka i vår sommarstuga framöver! Perfekt plats för hundpromenader och fotografering!

  1. Profilbild för Cathinka

   Men vilken synnerligen bra idé! Det gör vi gärna😍

   1. Profilbild för Åsa

    Combinado! 🙂

    Ska bara få tillträde och fixa lite först, så hörs vi mer om det!

 4. Profilbild för Linda Vismer, Resa medvetet

  Fint att få läsa om hur ni haft det!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack för att du tittar in!

 5. Profilbild för Ann-Louise Paulsson

  Vilken underbar bild på Simba! Han ser verkligen ut att trivas. 🙂 Vilken tur att reseavrådan togs bort så barnen kunde hälsa på, förstår att det måste vara jobbigt att vara så långt ifrån i dessa tider. Det ser ut som ni haft en fin sommar ändå och dina bilder är underbara som alltid.

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är han skön vår katt <3 Vi har haft en bra sommar definitiv om än kanske lite väl lugn:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?