Söndagsreflektioner, vecka 8

Förra helgen kom vi hem från en helt osannolikt härlig rundresa i Asien vilket innebär att denna vecka lite har gått som i dimma. Ni vet, lite semester från semestern fast ändå vardag. Om jag ska reflektera lite över veckan som varit får den nog sammanfattas med tacksamhet.

Jetlag – blir den värre med åren?

Många säger att det är mycket lättare att flyga västerut, något jag absolut inte håller med om. Kanske det beror på att jag är så himla kvällstrött som jag tycker att det går som en dans att flyga österut. Kan verkligen njuta av att känna mig pigg på kvällarna. Men västerut – hjälp jag blir som en klubbad säl. Slår upp mina blå runt tre och så ligger jag där och stirrar i taket tills solen går upp och dagen kan börja. Inte så konstigt då att man ser dansande elefanter framför ögonen när mörkret faller på igen. Hur skönt då att kunna jobba i myskläder uppkrupen i soffan. Men men, det är verkligen ett lyxproblem och nu är jag tillbaka i gängse tidrymd. Nästa gång jag reser långt ska jag testa melatonin. Har du testat, hjälper det?

Våra älskade husdjur

Jag lovade mig en gång för en himla massa år sedan när jag skaffade hund att jag inte skulle bli en sån där fånig husdjursägare. Ni vet som pratar med bebisröst med djuren. Och som pratar alldeles för mycket om sina djur. Precis en sådan har jag blivit. Hur som är det mycket mysigare att komma hem efter en resan när man har två små varelser som välkomnar med öppna tassar!

Statistik – får man tycka att det är kul?

En gång i månaden sammanställer jag en statistikrapport på de webbsidor jag sköter åt ett företag. Varje gång förvånas jag över hur roligt jag tycker det är med statistik, får man ens tycka det. Det roliga är att när jag pluggade på universitetet, då på stenåldern, var statistikkurserna det tråkigaste jag visste. Så tråkigt att jag körde första tentan. Tur att man kan ändra sig.

Att ha en hobby man gillar

I veckan träffades vi i fotoklubben för att fotografera tillsammans. Veckans tema var reflektioner. Jag älskar att gå ut med min kamera och försöka hitta motiv på det sättet. Funderar på varför jag inte gör det oftare. Men så tacksam för en hobby som ger mig så mycket på olika plan. Socialt, tekniskt, estetiskt…

Borta bra men hemma bäst

Ibland måste jag nästan nypa mig i armen för att fatta att jag bor i så här sanslöst vackra omgivningar. Havet, stränderna, olivträd & korkekar. Det gör så otroligt gott för välbefinnandet att omslutas av så mycket vackerhet. Så hur roligt det än är att vara på resande fot är det också himmelskt att vara hemma igen.

Hjälp, vad ska jag göra med alla citroner?

Citronerna börjar mogna på trädet igen. Jag brukar göra en sats med limoncello men vi har knappt rört förra årets så mer av den varan blir det inte. Men hur tar man vara på allt? Marmelad äter vi inte. Några bra tips?

I veckan som kommer ska jag på japansk matlagningskurs, det ser jag fram emot lite extra mycket! Önskar dig en härlig vecka.

Må gott och lev väl/Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Anna i Portugal

  Japansk matlagningskurs låter ju fantastiskt. Jag använder mycket citron i matlagningen, väldigt gott i pastasås t.ex., men jag förstår så klart att ert stora fina träd ger mer än ni kan göra åt. Jag tar gärna emot en hög när vi kommer ;). En fotoklubb hade jag gärna varit med i också, men den behöver vara här i vår by, annars blir det liksom inte av. Men kör ju egna fotoutmaningar varje lördag nu, det tycker jag är en bra början! Borta bra, men hemma bäst, absolut!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det ska verkligen bli jätteroligt med matlagningskursen:) Det är bara att plocka med sig en påse härliga citroner!

 2. Profilbild för Anett
  Anett

  Jag gillar apelsin- och citronjuice. Testa att pressa 2 apelsiner 1 citron. Underbart bara att se på citronträdet också!

  1. Profilbild för Cathinka

   Så är det verkligen, älskar mitt citronträd. Måste testa att blanda, det har jag faktiskt aldrig gjort och just när ju apelsinerna ljuvliga!

 3. Profilbild för Åsa

  När livet ger dig citroner – gör lemonad! Så säger man ju och lemonad är ju jättegott, speciellt med lite hortelã (mynta?) i.

 4. Profilbild för Lena i Wales och Spanien

  Kul att du tittade in hos mig, så jag fann dig.
  Tyvärr är jag cirtusallergiker, så citroner och apelsiner är inget för mig längre.
  Ska bli intressant att följa dig.
  Trevlig söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?