En rundresa i Asien – intensivt, spännande och så många upplevelser!

, , ,

Nu har den legat och marinerat till sig lite i mitt huvud, vår intensiva mini rundresa i Asien. Jag har inte riktigt vetat var jag ska börja, eftersom vår resa var fylld med så många spännande upplevelser. Nu blir det en enkel uppställning med uppläget av resan som jag sedan kan fylla på efter hand med alla inlägg som komma skall.

Den här resan är annorlunda mot alla andra resor vi gjort sedan, ja i stort sett vår långresa i Asien på 80-talet. Vi har nämligen inte gjort en enda bokning mer än tur & retur Bangkok och första nätterna där. Våra resor brukar någon (läs jag) detaljplanera in i minsta, kanske inte minut men timme. Nu när vi bara är två som reser och dessutom under lågsäsong tänker vi bara go with the flow. Men visst har vi lite tankar och funderingar på vart vi vill och vad vi vill göra.

4 dagar i Bangkok fyllda av marknadsbesök

Vi börjar med Bangkok och det känns fantastiskt att landa här igen. Själv har jag inte varit här på 15 år. Mycket är sig likt, lite fler skyskrapor och lite mer tillsnoffsat på sina ställen. Men Asienkänslan finns här, maten finns här, dofterna och det härliga myllret av människor finns här. Vi går och går och går. Njuter av att vara här igen. Äter & äter. Tar en dagsutflykt till tågmarknaden i Mae Kong. Äter lite till. Det är väl ändå underbart att resa!

Vi bor: På läckra SO/Bangkok. Ungt, trendigt men det börjar bli lite slitet, precis som vi;)
Vi äter: Mycket & gott. På kvarterskrogen Northeast runt hörnet från där vi bor äter vi superbt Thaikäk, i samma kvarter den godaste grekiska maten vi ätit någonsin på AeSop’s & hummer på Fikeaw i Chinatown är to die for.
Vi gör: Besöker What Pho, Chinatown, Siam Square, KhaoSan Rd, Flowermarket, Old market, Damnoen Saduak & Mae Kong. Åker Tuktuk, tunnelbana, taxi och diverse båtar.
Visum: Du behöver Inget visum för besök under 45 dagar om du kan uppvisa utresebiljett (2023). Du kan läsa aktuell info här.

HÄR KAN DU LÄSA ALLA INLÄGG FRÅN

Vår rundresa i Asien – nästa stopp Kambodja & Siem Reap

Vi tar flyget från Bangkok till Siem Reap. Vi får de sista platserna på flyget till svindyra priser. Nackdelen med att vara spontan och säkert också en effekt av coviden. Det är inte alls lika många avgångar och inte heller lika många bolag som trafikerar sträckan. Men vi blir båda förälskade i Siem Reap. Och det här är kanske den största fördelen med att resa lite mer oplanerat. Du hinner inte bygga upp en massa förväntningar.

Anledningen till att vi är här är förstås Angkor Way, detta tempelområde jag velat åka till så länge. Och som trots en massa förväntningar levererar.

Vi bor: På ytterst charmiga & personliga Golden Temple Residence. Mysiga gemensamhetsutrymmen, kanske något spartanska rum men gigantiska och en helt otrolig personal. Bo här!
Vi äter: Faktiskt t.o.m ett par gånger, Kmer Kitchen. Bra mat till bra pris med bra läge. Vi äter även en kväll på hotellet och det är riktigt bra. En lunch med avsmakning av kambodjanska rätter ingår i hotellpriset och den är riktigt bra.
Vi gör: Ser Siem Reap och dess marknader, besöker minråttorna hos Apopo och så självklart Angkor Wat.
Visum: Behövs till Kambodja. Du kan ansöka här: eVisa Kambodja

HÄR KAN DU LÄSA ALLA INLÄGG FRÅN

Asien resan går vidare till Saigon

Eller om vi ska vara korrekta Ho Chi Minh. Men visst är väl det väl mer skönklingande med Saigon? Återigen flyger vi. Vi tittar även på bussalternativ och taxitransfer både mellan Bangkok-Siem Reap & Siem Reap-Ho Chi Minh. Men hettan, fukten och den ändå ganska korta tiden gör att vi trots allt väljer att flyga.

Saigon överraskar med att vara en otroligt grön stad. För oss som bara rör oss i de centrala delarna känns den dessutom väldigt överblickbar och definitivt gåbar. Men jag inser också att vi bara ser en bråkdel. Det finns framförallt tre saker som gör intryck, District 4, Book St., och Quảng Trường Nguyễn Huệ – gatustråket som blir bilfritt kvällstid och fylls av flanörer. En dagsutflykt till Mekongdeltat hinner vi också med.

Vi bor: Au Lac Charner som är ett lätt bedagat hotell men med ett suveränt läge. Frukosten imponerar inte.
Vi äter: Ett par gånger på Ngon, riktigt god vietnamesisk mat till vettiga priser. Väldigt busy restaurang där du äter med djungelkänsla. På Anna Guan med nordvietnamesisk väldigt annorlunda mat och Sáu Khánh home restaurant i Mekongdeltat. Sáu Khánh bjuder verkligen på riktigt grymt vietnamesiskt käk.
Vi gör: Postkontoret, ambassaden, Bookstreet District 4, Rex hotell, Ben Than market, Mekong…
Visum: Om du stannar under 15 dagar behöver du inte visum. Du måste dock kunna visa upp en biljett ut ur landet. eVisa Vietnam

HÄR KAN DU LÄSA ALLA INLÄGG FRÅN

Cirkeln sluts – vi återvänder till Bangkok

Det känns fantastiskt mysigt att sluta cirkeln på vår rundresa i Asien i Bangkok. Alla ”måsten” hann vi med under de första dagarna för en dryg vecka sedan. Nu chillar vi lite mer men fyller även på med en del riktigt trevliga aktiviteter, som Bangkok by bike, en street art prommis och besök hos Jay Fai för att prova kanske världens mest kända krabbomelett.

Vi bor: På Shangri La, klassiskt Asienhotell med en superb frukost och ett riktigt schysst poolområde precis vid floden. Läget är väldigt bra med enkel access till både flodbåtar & skytrain.
Vi äter: Som sagt ovan,, krabbomelett hos Jay Fai, på hotellet och ett par hak runt hotellet.
Vi gör: Chinatown igen, street art promenad längs floden, promenerar I Phra Nakhon District, cyklar på Bangkoks bakgator, besöker shoppingcentret Iconsiam.

Vilken fantastisk resa det blev! Jag kan inte vara nöjdare. Eller tröttare, det är tufft att vara på semester;-)
Nu har jag fått min beskärda del av storstäder ett tag och kan njuta av ett vårgrönt Algarve tillfullo!

Må gott och lev väl! // Tinka

Följ, följ, följ På vift på FB! Genom att prenumerera får du info om nya direkt i den mailkorg. Det gör du genom att anmäla dig här bredvid (eller nedan om du läser på mobilen). Du hittar mig även på Instagram med resebilder och vardagsstories. Själv följer jag mina favoritbloggar via Feedly, kanske något för dig?

PS. Mer lättillgängliga citybreaks kan du läsa om här; Lissabon, Ljubljana, London

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Anna i Portugal

  Vilken bra summering av er resa! Och som vanligt njuter jag enormt av dina bilder 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack, jag är riktigt nöjd med mina bilder från denna resa:)

 2. Profilbild för Annika på Resfredag

  UNDERBAR resa ju, så fint att följa. Vilken grej att kunna spontana sådär.

  1. Profilbild för Cathinka

   Fantastisk resa!! Och himla mysigt att inte ha planerat allt måste jag säga. Kändes väldigt lyxigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?