Random Post
Sök
Sök
Sevärdheter i Stonetown, att göra i Stonetown, Zanzibar,zanzibar resa

Sevärdheter i Stone Town

Varför ska du besöka Stonetown?

Ni som har läst mina tidigare inlägg vet att mitt hjärta klappar lite extra för Zanzibar. Främst tror jag att det beror på att Zanzibar är på riktigt. Du är inte inlåst på en resort någonstans utan att egentligen ha någon aning om var i världen du befinner dig. Istället delar du den magiskt mjuka, vita stranden och det djupt turkosfärgade ljumma havet med lokalbefolkningen. Runt omkring dig pågår ett vardagsliv som är oerhört spännande att ta del i.

Ett högst påtagligt vardagsliv finner du också inne i Stone Town som är huvudorten på ön. Eller egentligen om vi ska vara petiga så heter den ö vi kallar Zanzibar, Unguja och staden heter Zanzibar och Stown Town är den gamla delen av staden, om vi ska vara petiga alltså.

Hit tycker jag absolut att du ska lägga ett par nätter när du ankommer ön alternativt ta en dagsutflykt till. Det är inte stort så på en dag hinner du det mesta.

Det här tycker jag inte att du ska missa:

Slavmarknaden

På 1800-talet blomstrade slavhandels på Zanzibar som blev en hubb för handeln öster ut. Slavhandelns huvudarena var  Kileletorget som man tror fick sitt namn under den tiden. Kilele är swahili och betyder oljud, oväsen..

Be om en guide som kan berätta hela historien så blir besöket mycket intressantare!

Stonetown

Gå vilse i gränderna

Såklart måste man planlöst strosa runt i labyrinterna och bara njuta av det levande folkvimlet. Överallt händer det saker! Det finns gott om små butiker och restauranger.

stonetown

Drick lemonad på Emerson

Emerson Spice är ett utsökt vacker renoverat hotell inhyst i ett av de gamla stenhusen. På taket har de en terass där det är ljuvligt att avnjuta en lemonad. Tjuvkika gärna in i rummen på vägen upp, som taget ur tusen och en natt! Glöm inte be personalen berätta hotellet historia…

stonetown

Besök den färgstarka marknaden

Självklart stoltserar även Stone Town med en marknad. Här finns enkött & fiskmarknad som ligger under tak. En liten kryddmarknad med ljuvliga dofter och såklart en mish mash marknad där du kan hitta det mesta du behöver och det du inte visste att du behövde.

stonetown_marknad

Portjakt

De flesta husen i Stone Town uppfördes i mitten av 1800-talet i arabisk stil med enkla fasader och den öppna trädgården i mitten. Hushållets välstånd syntes på hur välsnidade portar och snickerier man hade. Portarna är fantastisk vackra. Ett utsökt hantverk som främst utfördes av den indiska delan av befolkningen.

stonetown

Solnedgångsläge

Jag säger det igen; Stone Town ligger på rätt sida om du vill avnjuta en afrikansk solnedgång. Den bästa av alla solnedgångar!

stonetown

Såklart finns det massor mer att göra i Stonetown men det här är mitt urval.

Må gott och lev väl!/Cathinka


Här finns fler inlägg om Zanzibar

Här får du lite allmänna restips om att resa till Zanzibar

stonetown

SparaSpara

Subscribe
Meddela
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
4000mil
augusti 30, 2016 11:58

Perfekt. Vi ska ju dit snart!

Tinka
augusti 30, 2016 22:01
Reply to  4000mil

Varsågod! Lollo er, ska bli riktigt roligt att höra vad ni tycker, och vad ni hittar på för roliga aktiviteter?

FREEDOMtravel
augusti 30, 2016 08:35

Bra reportage från Stonetown! Vi var där för ganska många år sen, gillade också den stan!

Tinka
augusti 30, 2016 21:59
Reply to  FREEDOMtravel

Tusen tack! Det är verkligen en färgstark och levande stad.

G-EMDVDK369J