Tre dagars roadtrip i Andalusien

,

Det är dags för en roadtrip i Andalusien. De senaste åren har vi vid flera tillfällen susat igenom Andalusiens böljande landskap och känt en magnetisk dragningskraft att få stifta närmare bekantskap med detta magnifikt storslagna landskap. Framför oss ligger nu äntligen en tre dagars roadtrip i Andalusien!

Dag 1: Pueblos Blancos – de vita byarnas väg

I en av våra guideböcker med roadtrips i Europa hittar vi turen med namnet Pueblos Blancos – de vita byarna, en väg som tar oss mellan byar som ligger som små smycken i det gröna kuperade landskapet. För oss är egentligen inte byarna så viktiga, vi är ute efter landskapen men turen är lika mysig som den ser ut i boken. Specifikt inlägg kommer från den här dagen men den gör oss inte besvikna i våra landskapsförväntningar. Från gröna böljande fält till karga bergstoppar. Dagens högsta punkt ligger på imponerande 1200 meter.

Start: Arcos de la Frontera
Mål: Ronda
Boende i Arcos: Parador de Arcos de la Frontera
Körd sträcka: ca 15 mil
Tänk på: Gränderna i byarna är trånga så lämna bilen utanför.

Roadtrip i Andalusien
Roadtrip i Andalusien
Roadtrip i Andalusien

Roadtrip i Andalusien
Roadtrip i Andalusien
Roadtrip i Andalusien
Roadtrip i Andalusien

Dag 2: Från Ronda till Cadiz via Gibraltar

Vi vaknar i Ronda som vi bara snabbt smakade på i mörkret igår. Vi möts av en strålande morgon där dimslöjorna leker över kuddlandskapet. Vi strosar och mår i de vackra gränderna. En ytterst trevlig bekantskap är denna stad.

Efter en ordentlig titt på kartan inser vi att vi är allt för nära Gibraltar för att kunna motstå frestelsen att kila förbi på en lunch. Dock är verkligen inte Gibraltar ett ställe vi kommer besöka igen..

Väl i bilen igen tror vi att vi ska bjudas på oändliga slättlandskap men ack så fel vi kan ha. Återigen färdas vi genom dessa böljande sagolandskap och inte alls långt bort ser vi den ack så lockande afrikanska kontinenten.

Start: Ronda
Mål: Cadiz
Boende i Ronda: Catalonia Ronda Hotel
Körd sträcka: ca 25 mil
Tänk på: Att om det är en dålig idé att köra bil inne i de små byarna är det en ännu sämre sådan att ta med bilen in i Gibraltar…

Roadtrip i Andalusien, Ronda
Roadtrip i Andalusien, Ronda
Roadtrip i Andalusien

Roadtrip i Andalusien
Roadtrip i Andalusien, Gibraltar
Roadtrip i Andalusien, Gibraltar

Dag 3: Cádiz

Bilen är parkerad och nu får vi istället slita skosulor. För även om Cádiz inte imponerar vid ankomst med en passage genom en ändlös lång gata, kantad av fula betonghus så är den gamla staden urmysig. Här knatar vi genom trånga gränder, äter, dricker vin och går på marknad.

Start: Cádiz
Mål: Cádiz
Boende i Cádiz: Hotel Casa dela Cuatro Torres
Körd sträcka: 0 mil men vi gick dryga 20 000 steg.
Tänk på: I Spanien äter en sent, rejäl sent. Att restaurangerna inte öppnar förrän framemot 20.30 är inte ovanligt.

Roadtrip i Andalusien, Cadiz
Roadtrip i Andalusien, Cadiz

Roadtrip i Andalusien, Cadiz
Roadtrip i Andalusien, Cadiz

Roadtrip i Andalusien, Cadiz

Och jag som i alla år sagt, att nej Spanien är inget för mig, måste nu krypa till korset. Sevilla, som vi besökte för ett par veckor sedan, måste vara en av Europas vackraste städer. Och dessa fantastiska andalusiska landskap – dem kommer jag definitivt återvända till!

Må gott och lev väl!//Tinka

Vår roadtrip i Andalusien via karta:

Ps. Vill du ha koll på nya uppdatering här på bloggen så kan du alltid följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum såklart.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Anna / boihusbil.se

  Det är fint i Spanien oxå 🙂 Fast Portugal ligger oss varmare om hjärtat ändå!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det måste jag hålla med om:)

 2. Profilbild för Sanna Rosell

  Vi gjorde en liknande bilresa när jag bodde i Ronda (start och mål i Málaga och däremellan de ursöta, små, vita byarna). Kan nog vara en av de bästa resor jag har gjort, någonsin! Kul att du också fick en positiv bild av la Vía de los Pueblos Blancos.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är verkligen en andlöst vacker del av Europa. Att det var så höga berg förvånade mig verkligen.

 3. Profilbild för Sofia / Fantasiresor

  Åh ännu en resa jag vill göra! Fantastiska bilder som alltid!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Sofia! Och visst är det ett konstigt fenomen, att ju fler resor en bockar av på önskelistan desto fler tillkommer det:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?