Att göra dåligt väder Lagos

Vad gör du när det är dåligt väder i Lagos?

,

Vi skryter ju gärna med vårt fantastiska väder här nere. Hela 300 soldagar sägs det att vi har i Algarve. Men den innebär att vi faktiskt, som tur är, även har dåligt väder ibland. Och vad hittar du på då? Här kommer några tips på vad du kan hitta på en mulen eller regnig dag i Lagos

En fika är lösningen på det mesta – även en regnig dag i Lagos

För mig är lösningen på dåligt väder en god bok men varför inte förena två av livets glädjeämnen. En lässtund och fika. Kaffet är urgott här nere. Så är det bara kaffe du är ute efter håll utkik efter vilkenDeltaskylt som helst och beställ en bica (espresso), pingado (espresso med en droppe mjölk, cappucino (dubbelkolla bara att den är med mjölkskum och inte grädde) eller galão (en latte). Men om du nu vill avnjuta ditt kaffe med en bok i trevlig miljö rekommenderar jag; Sweet & Temptation, The Coffee StudioCoffe & WavesAbigails, London Tiger Coffee eller Black & White (vårt hippaste cafe dit det ofta är kö för att få bord).

Gå på bio

En alldeles egen biograf har vi mitt i stan, Algarcine Cinema de Lagos. Den visar alla storfilmer men de går inte så länge. Du hittar vilka filmer som går när på deras FB-sida. Filmerna är inte dubbade. Enbart €5 kostar det men då är inte bildkvalitet eller ljudet av den allra bästa kvalitén. Men mysigt är det!

Besök stadens museer

Lagos har även en mörkare historia som viktig knutpunkt för slavhandel. Och på torget Praça Infante Dom Henrique, som även går under namnet slavtorget, ligger ett litet museum tillägnat detta. Tyvärr tycker jag inte att staden riktigt har lyckats med detta museum men de €3 det kostar kan det absolut vara värt. Särskilt som det ligger bara ett par hundra meter från det andra museet som heter Dr. José Formosinho som definitivt är värt ett besök. Du kan köpa en kombibiljett för €5 som ger inträde till båda.

Ta en spadag

Unna dig själv en spadag. Själv hade jag valt Casa Mae eftersom jag älskar allt med miljön där. Ett 5 stjärnigt hotell längs bakre delen av ringmuren. Men flera av hotellen som Cascade, Belmar & Marina Club har spa-avdelningar. Annars vimlar det av nagelsalonger i stan eller om du bara vill ha en massage hittar du Nuad Thai Massage på några olika ställen.

Upptäck Lagos fantastiska streetart

Om nu regnet inte står som spön i backen rekommenderar jag att gå på upptäcksfärd bland Lagos fantastsika streetart. Varje år bjuds artister in från hela världen som får utsmycka tilldelad vägg. Börja eller sluta i fängelset där det ofta finns en konstutsälllning att se. Har du tur kan du kika in i någon av de små ateljerna som lokala konstnärer kan få låna.

Vad gör du med barn i Lagos vid dåligt väder?

Om du har barn som behöver roas om rastlösheten sätter in kan det kommunala badhuset rekommenderas. Det finns också ett litet teknik/vetenskapscenter i stan som brukar uppskattas. Har du tillgång till bil finns ett gulligt zoo en bit utanför stan liksom ponnyridning i Bensafrim. Ett annat tips är att ta tåget till Portimão och gå på 3D museet.

Så, där var ett gäng tips på vad du kan göra om du vaknar upp på din semester i Lagos med regn och moln utanför fönstret.

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?