Konstrunda Algarve Lady in Red

På konstrunda i Algarve

Vi är några tjejer som står och tar skydd under taket på padelklubben. Eller ja tjejer och tjejer, får man säga det när man är 55+? Men tanter är vi definitivt inte, dam är något jag aldrig känt mig som och kvinnor… nä tycker det låter konstlat. Vi är helt enkelt tjejer. Och skydd har vi sökt från det vackert tunt, strilande regnet. Här nere på Algarvekusten är regn något vi inte är vana vid så vi står och småpratar om vad man egentligen ska hitta på här när det är dåligt väder. Någon tipsar om ett par konstgallerier och vips dyker idén upp till det här inlägget. Dåligt väder eller ej, följ med på konstrunda i Algarve!

Poeternas stig i Barão de São João

I byn Barão de São João döljer sig en liten konstskatt. Här har Lagosfödde konstnären Deodato Santos skapat en skulpturpark med sina kreativa figurer. Figurerna är inspirerade av berättelser och politiska händelser. Skulptererna modelleras kring ett metallnät som han bygger på med limblandade sågspån som han tillslut färglägger. Om du följer Rua de Bica norr ut och sedan håller vänster när gatan förgrenar sig är du längs vägen där du kan se hans skulpturer. Eller så följer du vandringen i nedan länk som då avslutas på denna väg.

Hitta hit: 37°08’28.1″N 8°46’48.3″W. Kombinera gärna med vandringen genom pinjeskogen.

Poeternas stig Barao sao joao

Street art i Lagos

Lagos är fullt av street art, allt från små verk på elskåp till hela fasader som Tempus Fugit längs Avenidan. LAC har under många år drivit ett street art projekt där gatuartister bjuds in varje år för att utöka denna skattkista av gatumålningar. Jag har tidigare skrivit ett helt inlägg om detta som du kan läsa i länken nedan.

Läs hela inlägget om Lagos Street Art. LAC planerar nya street art promenader den 4 & 18 december 2021.

Lagos Street art, reseblogg, saker att göra i Lagos
Lagos Street art, reseblogg, saker att göra i Lagos
Tempus Fugit, Aryz

Lagos Street art, reseblogg, saker att göra i Lagos

Skulpturparken i Quinta dos Vales

Quinta dos Vales är en vingård strax utanför Portimão. Men även en skulpturpark. Här i den stora parken hittar du mer än 100 verk. De flesta är skapade av Karl Heinz Stoc som dessutom är ägare till vingården. Konstnären och vinmakaren menar att konst och vin delar en viktig karaktäristiska och det är tålamod. Båda kräver tålamod för att tillfullo kunna avnjutas.

Du kan läsa mer om Quinta dos Vales och andra vinprovningar på Algarve här.

Hitta hit: Quinta dos Vales Sítio dos Vales, 8400-031 Estômbar; hemsida Quinta dos Vales

Vingårdar på Algarve, Quinta dos Vales
Vingårdar på Algarve, Quinta dos Vales
Vingårdar på Algarve, Quinta dos Vales

Keramik i Monchique – Madalena Telo

Madalenas vackra saker dyker upp av en slump i mitt instagramflöde genom ett annat konto jag följer och jag blir blixtförälskad i hennes saker. Jag älskar vackra saker som jag även kan använda och Madalenas bruksföremål är utsökta. Just nu hittar du henne och en del av hennes vackra saker i hennas pappas ateljé i Monchique där även Madalena har en studio men från någongång i vår kommer hon dessutom ha en egen liten butik i Monchique.

Hitta hit: R. do Corro, 8550-422 Monchique; Instagram @madalenatelo

Madalena Telo
Madalena Telo
Även byn Monchique är värd ett besök!

Konstgalleri Lady in Red – Lagoa

Jag vet inte hur många gånger vi kört förbi den gamla adegan längs N125an i Lagoa utan att ha en aning om vad som döljer sig bakom denna ruffa fasad. Och inte ens när vi är på väg in är vi säkra på att vi är rätt även om skyltarna säger så för det ser mer ut som om vi är på väg in i en vinbutik. Men rätt är vi och hjälp vilken cool lokal. Jag älskar ju gammalt och rufft och det är det här. Ljuset sirlar vackert in genom hålen i taket. Doften av gammalt surt vin ligger som ett värmande täcke och musiken skapar en trolsk stämning- Åk hit!

Hitta hit: Edificio Adega de Lagoa, EN 125, 8400-395 Lagoa

Lady in red Lagoa
Lady in Red Lagoa
Lady in red Lagoa

Côrte-Real – konstgalleriet med något för alla

I mer än 14 år har Pedro & Michael drivit det här konstgalleriet praktiskt taget i mitten av ingenting. Galleriet är inrymt i en otroligt vacker gammal Quinta där du får böja på huvudet för att komma mellan de små rummen. Här hittar du all typ av konst; tavlor, skulpturer, fotografier och keramik. Mycket trevligt utflyktsmål. Bra att kombinera med ett besök i den mysiga byn Alte.

Hitta hit: Estr. de Paderne, 37°10’13.0″N 8°10’55.2″W, Hemsida Carte-Real

Corte Real Paderne

Har du fler ställen att inkludera på denna lista? Tipsa i så fall gärna i kommentarsfältet nedan! Jag kan också tipsa om att det nästa helg, 4-5 december( 2021) är det en konstutställning på Holiday Inn i Armação de Pêra där flera lokal algarveartister ställer ut. Många fler Algarvetips hittar du på min samlingssida om Algarve.

Må gott och lev väl! // Tinka

Vill du ha koll på när det kommer nya inlägg på bloggen kan du följa På vift på FB eller Bloglovin! Det går även bra att prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Vill du ha mer visuell inspiration följ På vift på Instagram

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?