Vandra på Lovön

Vandring på Lovön – Stockholm – en riktig favorit!

,

På Lovön strax utanför Stockholm finns min absoluta favorit skogspromenad/vandring. Om det blir en promenad eller vandring beror alltid lite på väder, vind och humör:) Området består av otroligt vacker skog med tallkronor som högrest sträcker sig mot skyn och mark täckt av grönaste mossa. Med stigar täckta av knotiga rötter, eller lite bredare mer välvandrade, lite klippor och en grusväg med gräsbevuxen mittsträng så får fötterna den omväxling de uppskattar så mycket.

Vandring på Lovön utanför Stockholm
Vandra på Lovön med hund

En vandring på Lovön med vindlande stigar & stolta tallar

Vid siffrorna 1 & 2 på kartan nedan viker jag av från huvudstigen för att komma lite djupare in i skogen, än mer omslutas av skogens alla ljud. Sträckan mellan 2 & 3 går genom ett skogsparti som varje gång får mig att tappa andan. Jag vet inte hur många gånger jag har varit där och försökt fånga magin med kameran men det går inte, den bara måste upplevas. Vid 3:an ligger en scoutstuga. Oftast är här tomt och det finns både grillplats och en lite badplats. Strax därefter kommer det klippor som är en utmärkt plats att avnjuta den medhavda matsäcken på (nummer 4 på kartan).

Vandring på Lovön

Allra helst vandrar jag här under vår och höst men funkar precis lika bra resten av året. Det finns gott om grillplatser och grillplatsen närmast parkeringen har även vindskydd. Hit är det utmärkt att ta sig om du har yngre barn som kanske inte tycker det är toppen att vandra så långt men som gärna leker i skogen.

Fika på Rörby Gård

En riktig bonus om du vandrar här sommartid är sommarkaféet vid Rörby gård. Varje helg serveras då bl. a. grillad egentillverkad korv med härliga sallader och röror. Ett perfekt ställe att avsluta sin helgutflykt på!

Korv på Rörby Gård
Korv på Rörby gård, Lovö Magasin
Korv på Rörby gård, Lovö Magasin

God tur/Cathinka

Startpunkt: 59.337418, 17.817887
Ta sig dit: Bil är klart enklast. Buss går till Rörby gård och därifrån är det 45 min promenad.
Längd: Går att variera. Om jag inte minns fel är dubbelåttan på kartan ca milen.
Svårighets/jobbighetsgrad: 3 (av 10) 
Tänk på: Ta med badkläder, vatten och något att stoppa i magen.

Kommentarer

  1. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

    Denna ö har jag inte varit på än men ser ju heeeeelt magiskt ut så måste absolut dit i sommar! 🙂

    1. Profilbild för Cathinka

      En tiktig go’bit är den:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?