Nazare världens största vågor

Världens högsta vågor hittar du i Nazaré

Till Nazaré åker du främst för att beskåda monstervågorna. För här hittar du nämligen världens högsta vågor. Den kanske huvudsakliga anledning till dessa gigantiska vågor är den underjordiska havsgrupp på inte mindre än 5000 meter som lurar under ytan.
I Nazaré samlas extremsurfarna när förhållandena är rätt för att ge sig i kast med naturens extra krafter. För det är här världsrekorden sätts. Just nu innehas det av tysken Sebastian Steudtner med en uppnådd våg av 28,57 meter.

Vi är dock inte alls här för vågorna. Vi vill bara bo nära havet när vi nu äntligen ska få besöka Óbidos (jag) och Tomar (Martin).

Men kanske jättevågor ändå…

Vi hinner dock få upp hoppet att få beskåda detta fenomen, då signalerna om att alla förhållanden ska bli rätt, precis när vi tänker komma. Men nej, så blev det inte, vi missade spektaklet med någon dag. Stora vågor är det absolut men några giganter får vi inte se denna gång

Nasaré – en lätt bedagad badort

Jag har egentligen inte så mycket att säga om Nazaré. En lätt bedagad badort strax norr om Lissabon. En lång härlig strand, vita sockerbitshus, lite kakel, gummor, gubbar och en himla massa katter. Precis som det ska vara i en portugisisk by/stad.
Så istället för en himla massa ord, blir det denna gång bara en himla massa bilder från en liten fotopromenad genom Nazaré.

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?