En massa mat, ännu mer sol, lite bajs, intensivt & lugnt

Ungefär så kan jag sammanfatta juni och juli. Det är roligt att stanna upp lite och fundera på vad som egentligen har hänt. Det är så lätt att dagarna bara flyter på utan reflektioner. Så lätt att glömma vad mycket  som händer. Lätt att tycka att en bara lullar runt här hemma och njuter. Vilket jag också gjort men det har ju hänt så mycket mer under de senaste månaderna!

På resande fot

Månaderna juni och jul kunde knappast vara mer kontrastfulla. Medan juni i stort sett helt tillbringades på resande fot så har juli varit en enda lång hemester. Junis resa gick hem till Sverige. Först 400 mil i bil genom Europa. En härlig vecka i Göteborg & Stockholm med släkt och vänner. Systerdottern tog studenten och Miranda blev klar med sin lärarexamen i Uppsala. Stort! Sedan blev det återigen 400 mil genom Europa men den här gången med tåg. Med ett mysigt stopp i Paris. Hur mysigt det än var så var det rätt skönt att sova i sin egen säng igen:)

När Tintin the dvärgpudel besöker Paris

I juli har vi upptäckt Algarve. Nya favoritutflykter har lagts till listan, som den lilla byn Odeceixe på Atlantkusten. Strandfavoriterna har utökats med den mysiga lilla stranden Praia do Ingrina och ett gäng nya trevliga restauranger har utforskats, som Boaty i Luz eller Altinho i Odeceixe. Besöken på ostronfarmen  har också tillhört favoriterna. Som sagt, intensivt & lugnt, mat & sol.

Livet som portugalsvensk och husägare

Trots att känslan är att jag mest lullat runt här hemma i huset så har det faktiskt hänt en massa. Sådana där fula klimatanläggningar ovanför fönstren har installerats. Jag var riktigt skeptisk till detta (estetiskt sätt, jag fattar rent praktiskt att vi verkligen kommer behöva dem i vinter) men det blev riktigt bra. Det är klart att de syns men inte så iögonfallande som jag var rädd för. En andra sak som gjorts i sommar för att förbättra inomhusklimatet inför vintern är att vi fått nya fönster. Vårt hus har tidigare bara använts som sommarhus och uthyrningsobjekt vilket gjorde att det var rätt dåligt rustat för de kyligare och fuktiga vintrarna. Nu hoppas vi att vi ska slippa frysa i vinter. Och som en riktigt bra bonus, det blev så mycket snyggare här hemma med de nya vita fönstren.

Vi har även lyckats få inte bara ett utan två stopp i våra avlopp. Vi hade ju hört om trånga avlopp och bilen med texten Dr. Drain ses ofta ute på vägarna. Men som så ofta måste en gå på nitarna själv först innan en riktigt fattar. Som gäst här i huset ingår nu även en toalettbesöksmanual:)

Till den lite mer roliga avdelningen i livet som husägare är att gardiner och åtminstone en del lampor är uppe. Fint blev det! Nu ska bara konsten upp på väggarna och krukväxter in i alla rum så är vi färdiga. Då är det dags att ta tag i trädgården.

I På vifts värld

Först och främst, tusen tack alla ni som röstade på På vift i Apollos resebloggstävling. Det hjälpte mig fram till en finalplats. Dock såg jag då att tävlingen bara var öppen för personer skrivna i Sverige och det är ju inte jag. Jag överlämnade därför min finalplats till någon som faktiskt hade möjlighet att vinna. Hur som var det kul så länge det varade och jag är otroligt glad över all hjälp och glada tillrop jag fick!

Det har dessutom slagits besöksrekord både först i juni och sedan i juli. Så roligt! Det är fortfarande gamla godbitar som Lissabon tips, Båtluffa i Grekland & Cefalu tips som drar allra flest besökare men det är kul att se att även nypublicerade inlägg som På vift igen och äntligen en natt på the Norrman, På väg till Portugal med tåg och Mat, mat och ännu mer mat finns med på listan över mest lästa inlägg. Här är alla periodens nya inlägg:

På vift igen och äntligen en natt på The Norrmans

På väg igen – till Portugal med tåg

Nästa Hamburg

Vi lämnar Hamburg och far mot Paris

Tintin i Paris

Nattåg till Lissabon

My, myself & en genomskinlig kajak på La Digue

Mat, mat & ännu mer mat

Interiörbild från The Norrmans

Som sagt, en massa mat, ännu mera sol, lite bajs, intensivt & lugnt är en riktigt bra beskrivning på hur juni och juli har varit. Hoppas du också har haft en härlig sommar!

Må gott och lev väl // Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Gun
  Gun

  Trevlig läsning! Ses snart på tisdagsvandringarna!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack och det gör vi! Längtar tills vi är igång igen.

 2. Profilbild för Daniela | Discovering The Planet

  Ert hus har blivit så himla fint. Och du har verkligen hunnit med mycket på två månader. Bara att bila till Sverige är ju ett helt projekt :). Ha en fortsatt fin sommar.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack, vi trivs verkligen i vårt hus! Jo lite högt tempo var det allt där ett tag:) Detsamma, det ser njutbart ut på kanalbåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?