Via Francigena dag 1 – etapp 23

,

Det blev inte många timmars sömn denna första natt i Italien. Sovsal på ett gammalt kloster och hade vi 15 grader därinne så tar jag inte i. Jag har sällan varit så glad i mitt packade ullunderställ som denna natt. Även ullyttertröja åkte på. Morgonens ankomst var en efterlängtad sådan. Ändå kändes det som rätt start på vårt stundande äventyr och humöret var på topp.

Efter ett antal cappuccino och en macka på stadens torg var vi på väg. På väg på vår långa vandring ner mot Sienna.. I natt har vi sovit i Pontremoli en dryg timmes tågvärd norr om Pisa. Dagens mål Fornoli.

En snäll dam pekar ut en vackrare väg än den längs den trafikerade vägen och vi som känner oss äventyrliga bestämmer oss snabb för att ta den istället. En vacker tur visar det sig men som plussar många kilometer på vår redan långa vandring.

Vi börjar vår vandring kl.9 och anländer vårt boende 20.10. Lite senare och några fler kilometer än vi tänkt. 50.000 steg, 3,3 mil, känns i min ganska otränade kropp. Men det har varit en fantastisk dag. Varierad men bitvis rejält tuff vandring. Perfekt vandringsväder, molnigt men skön temperatur och helt vindstilla. Fågelkvitter och ljuvliga dofter från vårens alla blommor. Och landskapet börjar skifta i fräscht grönt.

Imorgon är en ny dag!

Må gott och lev väl // Tinka

Kommentarer

  1. Profilbild för World by Tina

    Spännande, jag är så¨sugen på att testa på en riktig vandring. Vi gjorde kortare turer på Azorerna i vintras men är som sagt sugen på att testa på en riktig vandringsresa – öva lite inför Machu Pichu nästa vinter=)

    1. Profilbild för Cathinka

      Tycker riktigt mycket om vandringskonceptet. Att det tar lite tid och att man därför ser så mycket av sin omgivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?