Reseblogg, resebibliotek toscana, resa till italien

Resebiblioteket – Toscana

,

Tänk att man fortfarande lär sig nya saker hela tiden och fortfarande kan bli lika glad över små vardagliga upptäckter. Jag kom i helgen på att jag ville ha ett litet resebibliotek till min kommande Toscanaresa. Något som jag tänkte skulle bli plättlätt men där jag gick lite bet. Jag knallade därför till biblioteket en lunch för att be om hjälp. Och där radade den hjälpsamma bibliotekarien upp flera bra tips så jag kunde inte låta bli att fråga hur hon lyckades hitta alla dessa titlar. Hon visade mig då sökmotorn på Stockholms Stadsbiblioteks hemsida. Så genialisk och så självklar men inte hade jag tänkt på det tidigare.

Reseblogg, resebibliotek toscana, resa till italien

Nu är det inte så att jag för ett ögonblick tror att jag ska ha minsta energi att ligga och läsa böcker på kvällarna efter våra långa vandringspass (22 mil ska vandras på 10 dagar genom Toscanas böljande gröna kullar). Men det är en resa dit och hem. Och så tänker jag att en ljudbok kan hjälpa om något vandringspass känns tungt. Harry Potter räddade mig för några år sedan när jag tränade inför NY Marathon. I mil efter mil underhöll han mig och fick mig att glömma både tunga ben och tung andhämtning. Kanske kan en spännande historia som utspelar sig i Toscana hjälpa mig på samma sätt om någon vandringsdag känns tung. Så här kommer mitt urval till mitt toscanska resebibliotek.

Reseblogg, resebibliotek toscana, resa till italien

Toscana tur och retur av Åsa Hellberg

En feelgoodroman där två 50-åriga tjejer drar till Toscana för lite slottssemester. Går i mina öron just nu. En lättsam ganska förutsägbar historia men som är svår att släppa när man väl kommit in i historien.

Medicis ring av Jan Mårtenson

Jag blev lite besviken på min förra Mårtenson, Mord i Havanna, men främst för att jag tyckte att för lite av handlingen utspelade sig på Kuba. Nu ger jag honom en ny chans för en deckare är aldrig fel om man vill bli ordentligt fängslad i handlingen och glömma jobbiga uppförsbackar.

Gold Tuscan Stone av David P. Wagner

Ännu en deckare. Eller spänningsroman som Storytel kallar det. Bibliotekts wildcard. Återkommer när den är färdiglyssnad.

Reseblogg, resebibliotek toscana, resa till italiene

Shanghai tur och retur av Carlo Barsotti

Titeln till trots utspelar sig den här romanen i Toscana under 50-talet. Vald för att även få ett historiskt perspektiv på Toscana.

My Italian bulldozer av Alexander McCall Smith

Jag älskar verkligen McCalls putslustiga historier med charmiga Precious Ramotswe i Damernas Detektivbyrå. En författare på vift i Toscana med en bulldozer känns som en härligt underhållande historia jag inte vill gå miste om.

Toscana – ett filmscensparadis

Jag kan knappast inte nämna några filmer som kan ge italienkänsla. Det finns en drös med fantastiska filmer som utspelar sig i Toscana. För att nämna några, “Ett rum med utsikt”, “Under Toscanas sol” & “Den engelska patienten”. Själv går jag och väntar på att “Call me by your name” ska gå att streama. Mer italiensk filminspiration hittar du hos Sofia på Fantasiresor .

Det är mitt italienska resebibliotek. Har du fler tips?

På lördag åker jag till Italien. Vill du följa med? Följ På vift! på FB och Instagram för löpande uppdateringar.

Må gott och lev väl! // Cathinka


Kommentarer

 1. Profilbild för Daniela / Discovering The Planet

  Hoppas ni får fantastiska dagar i underbara Toscana… trots galen vandring :))

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Det hoppas jag också:)

 2. Profilbild för Helena - Oh darling, let's be adventurers

  Bibliotek är bra på det där viset! 🙂 Hoppas att det blir helt fantastiskt i Toscana!

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är de. Tusen tack och det blir det!

 3. Profilbild för Fantasy Dining

  Vilke bra tips! Har själv bara läst dem första boken. Älskar böcker som handlar och utspelar sig i landet jag ska resa till:)

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det ett mysigt sätt att förbereda sig inför en resa!

 4. Profilbild för Katarina

  uhummm. Jo alltså sökmotorn är jag ju tjenis med. Men det jag inte riktigt är tjenis med är hur man söker på böcker som utspelar sig i Toscana? Hur gjorde hen det? Bra tips annars! Gör en mental nedplockning av böcker i mitt handbagage nu.

  1. Profilbild för Cathinka

   Nä serverade på ett fat blir de ju inte men genom att söka Toscana och skönlitteratur får du ett urval och sedan får man läsa vad de egentligen handlar om för att sålla:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?