Via Francigena dag 5, Verrés – Pont Saint Martin

,

Efter att ha vinkat hej då till Eva och ätit chokladbanankaka till frukost knyter vi på oss kängorna igen och traskar iväg. Regntunga skyar förvandlas snart till ett strilande sommarregn. Sträckan vi vandrar idag tar oss igenom flera små söta byar med rötter långt tillbaka i historien. Vi omgärdas av sommarängar med miljoner blommar, skällande hundar och doften av kossor. Små skrämda katter kilar genom gränderna och en och annan gubbe fixar och donar. Det är ett kompakt söndagslugn som råder.

Strax före lunch övergår det sköna sommarregnet till ett inte lika behagligt påtvärs skåneregn så det är skönt att nå en restaurang där vi kan värma oss och torka upp en stund. Och inte minst mätta våra magar. Idag ger vi oss i kast med polentan som alla restauranger stoltserar med är en specialitet i Aostadalen. Men nej, inte heller den aostianska faller mig riktigt på läppen. Men salchichan i tomatsås var riktigt god.

Efter lunch har regnet lättat något igen och vi når dagens mål inte alltför blöta. Efter att ha fastnat för ett boende i lägenhetsformat besöker vi den lokala supermarknaden och bunkrar för en god middag. Vår hyresvärd är gullig och hämtar oss i byn så vi slipper den grymma backen upp. Väl i bilen är vi evigt tacksamma för det!

Nu sover vi gott igen.

Distans: Verrés-Pont Saint Martin

Längd: 2 mil

Steg: 28000

Övernattning: Maison Bellevue

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?