Random Post
Sök
Sök

Via Francigena dag 6, Port Saint Martin – Ivrea

När jag slår upp mina ögon möter mig de dimhöljda bergen utanför en typisk italiensk spetsgardin. Det regnar så det får bli kaffe i sängen innan det är dags för morgonpyssel. Stretcha och ta hand om de lite ömma fötterna är en bra investering. Alexandra och Mora, våra hyresvärdar, kör oss sedan ner till byn igen så vi kan påbörja dagens vandring.

Etapp 6 från Saint Martin till Ivrea är målet för dagen. Eftersom vi ser att det kan bli lite svårt att få ihop lunchen idag har vi packat ner resterna av vår frukost, något har vi lärt oss från förra årets äventyr.

Så lullar vi iväg över den historiska bron i Martin. Det visar sig att vi har en vidunderlig vandring framför oss. Inte så där storslaget kanske som när vi dansade runt i värsta Sound of Music stil vår första dag men omgivningarna nu är nästan trolska. Vi går genom vindlande stigar genom vingårdarna som nästlar sig längs bergsluttningarna. Vi går genom tropiska skogar där murgrönan strävar mot himlen uppöver trädstammarna och vattnet porlar i bäckarna. Vi går genom öde byar där tiden satt sina spår. Vi hör näktergalens sång, gökens kuku och hundarnas skällande. Och överallt dessa fantastiska rosor. 

Kanske är det här min favoritsträcka på Via Francigena hittills av alla de etapper vi gått. Väl framme i Ivrea hittar vi himmelskt boende i form av lägenhet mitt på gågatan och middag intas på Vinoteket i grannkvarteret. Det har varit en riktigt, riktigt bra dag.

Distans: Pont Saint Martin-Ivrea

Längd: 2,8 mil

Steg: 40000

Övernattning: Re Arduino Apartments

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G-EMDVDK369J