Med tanke på hur varenda muskel i min kropp skrek när jag la huvudet på kudden i går kväll vaknade jag oförskämt pigg. Solen välkomnade och luften var full av fågelkvitter.
Dagens etapp från Fornoli till Sarazana ska vara ca 2,5 mil. Vi börjar genom skogen där vårens kraftiga regn gör att det är ordentligt blött och lerigt men de första kilometrarna ner till Aulla är annars lättvandrade och sträckan är flack.
I Aulla tar vi förmiddagsfika. Sträckan som väntar nu är tuffare. 8 km uppförsbacke följt av 8 km nerförsbacke. Guideboken har informerat oss om att det inte finns någonstans att äta i de två första byarna vi passerar men i den tredje ska finnas en bar.
Vi börjar traska. Upp, upp för berget. Bitvis är det rejält brant och jag är glad att vi går genom skogen som skänker oss skön skugga. Vi når den första byn Bibola som vackert klär en topp. Nästa by, Vecietto möter och sedan kommer den tuffaste sträckan. Känslan när vi förstår att vi äntligen nått toppen är skön. Men sen har man ju en förmåga att glömma att att gå nerför många gånger är lika tufft för kroppen som uppför men på ett helt annat sätt.
Den stora glädjen när vi når den sista byn innan dagens slutdestination, Ponzano Superiore, förbyts snart i uppgivenhet när vi inser att byns bar inte serverar ngt mat. Dagen lunch blir därför chips och cola/öl inte den pasta vi gått och drömt om när vi forcerat oss genom smala passager.
När vi äntligen når Sarzanas utkanter tar oss GPSn på krigelekrokar till adressen för vårt boende. Tyvärr är adressen fel. Där möts vi av en tandlös farbror som försöker förklara för oss vart vi ska. Sällan har 800 meter känts så tunga.
Väl framme är klockan så mycket och vi så hungriga så att ta sig in till stans centrum någon kilometer bort inte som något alternativ utan det blir Coop och middag på boendet. Inte fel det heller.
Att få gå och lägga sig har sällan varit så skönt.
Må gott och lev väl. // Tinka
Sträcka: etapp 24 Fornoli – Sarzana
Längd: ca 2,8 mil
Steg: 44.000
Boende: Agriturismo alle Serre, 27 euro per person inkl frukost.
Lämna ett svar