Via Francigena, dag 8 – etapp 32

,

Dagens etapp, San Gimignano-Monteriggioni är vår vandrings längsta. Guideboken säger 31 km men hittills har alla våra sträckor varit längre än vad boken säger. Vi bestämmer oss för att kalla på hjälp. Eva, som bor i trakten, ber sin man att hjälpa oss med våra ryggsäckar. Och som dagens hjälte hämtar han upp dem i San Gimignano och levererar till vårt boende för natten.

Så lätta som fjärilar startar vi vår färd längs San Gimignanos stenlagda gränder vidare ut i den toscanska grönskan.

Vi har dock ett annat litet orosmoment för dagen. Det är söndag. Och i Italien är det mesta stängt på denna heliga dag och mat har ju visat sig vara ett problem en vanlig dag. Vi garderar oss därför med lite extra frukt och vatten men utan ryggsäckar är det inte tal om några rejäla matsäckar.

Guideboken har utsett den här sträckan till en av den italienska delen av Via Francigenas vackraste sträckor. Vi är nog alla överens om att vi inte håller med. En stor del av vandringen sker i skogen. Vackert och väldigt skönt underlag men utan de senaste två dagarnas fantastiska vyer. Men vi får istället se alldeles nyfödda lamm, se paddorna framföra sin kväkande parningssång och se uttrarna busa i bäcken.

Vår söndagsoro besannades. När vi anländer dagens första by, Quartaia, så är den kombinerade tavernan/butiken stängd. Men tavernans markis erbjuder skön skugga, en stunds vila och fruktstund iallafall. Efter totalt 2 mil når vi äntligen nästa by, Gracciano, där det åtminstone erbjuds trött pizzamacka och chips. Och jag lovar att man inte är särskilt kräsen efter 2 mil. Idag vet vi dessutom att det väntar gomiddag.

För bord är bokat. Strax nedanför Monteriggioni ligger restaurangen Bar dell’Orso som serverar utmärkt italiensk mat i trevlig, rustik miljö. Ikväll bjuds vi även musikunderhållning. Det riktigt spritter i kroppen och det är svårt att slita sig när det är dags att ta oss till vårt hem för natten, trots tre mil i benen. Men tröttheten tar överhand så säng vinner över sång.

I morgon är nämligen en ny dag.

Må gott och lev väl. / Cathinka


Sträcka: etapp 31,  San Gimignano-Monteriggioni
Längd: 33 km
Steg: 49.000
Boende: Casa per Feria Santa Assunta

Kommentarer

  1. Profilbild för 4000mil

    Oj har missat att du är ute på vandring. Är ni en hel grupp? Hur många dagar ska ni gå?

    1. Profilbild för Cathinka

      Jo vi är ute på en liten prommis mellan Pontremoli och Siena så där en 22-25 mil. 9 vandringsdagar. Vi är ett tjejgäng på 9 pax.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?