Via Francigena dag 7, Ivrea-Viverone

,

Kanske är det vandringsbaksmälla. Fast det är också så när en går en så här lång vandring så är inte alla sträckor roliga, vackra eller givande. När vi väl lämnat Ivrea och vandrat en liten stund så blir vägen rätt trist. Dessutom är det mycket asfalt som gör kroppen alldeles stum. Så vi går väl där alla tre och tänker att det här är en av de sträckor en kunde ha hoppat och tagit bussen istället för att låta kroppen vila lite. Inte blir det mycket bättre av en extremt tråkig lunchpasta på en trött bar i en trött by.

Men så når vi Piverone och äter god glass på ett gulligt torg som sedan följs av ljuvlig vandring över blommande fält ner till Viverone med utsikt över Lago di Viverone. Där vi hittar det mest förtjusande lilla boendet inrett med en charmig maximalism som sprider hemtrevnad tillsammans med en dignande kakbuffé. För att inte tala om middagen i en av byns restauranger bestående av Vitello tonato, grillade grönsaker, friterad bläckfisk och en köttbit så mör så den smälter i munnen.

Och allt det hade vi ju inte velat missa bara för att det var en lite tråkig mil där i början:)

Distans: Ivrea-Viverone

Längd: 2,3 mil

Steg: 32000

Övernattning: Monastero del Lago

Kommentarer

  1. Profilbild för Christine - 29°

    Vilken tur att ni gick den där tråkiga milen i början. 🙂

    1. Profilbild för Cathinka

      Som så ofta här i livet vet en aldrig vad som väntar runt knuten:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?