Via Francigena, dag 7 – etapp 31

,

En obligatorisk morgoncappuccino i Gambassi efter en brant liten promenad från vårt charmiga boende Ostello Sigerico. Vi har haft en ljuvlig morgon med frukost i solen på den stilla innergården. I kyrkan ska det bli bröllop så vi får smita in och kika på de fina oranga blomsterarrangemangen.

Dagens etapp från Gambassi till San Gimignano är vandringens kortaste på sina 13 kilometer (enligt guideboken). Precis som gårdagen bjuds vi på fantastiska öppna landskap med olivlundar och cypresser. Böljande kullar med en och annan rejäl uppförsbacke. Här får vi för första gången sällskap av en och annan annan vandrare. Kanske beror det på att det är helg, kanske är det de fantastiska vyerna. Det är nog faktiskt vackrare än igår.

Det blir inte heller sämre av att vi ungefär mitt på leden hittar en restaurang som inte finns i guideboken. Så istället för våra ganska tråkiga bullar får vi en sagolik lunch med lite blandade italienska delikatesser. Efter en skön vila i skuggan omgärdade av doft från syren och näktergalens sång vandrar vi vidare. De avslutande kilometrarna är rätt trista längs trafikerad asfaltsväg men det glöms snart bort när vi anländer San Gimignanos charmiga gränder.

En trevlig kväll med lite shopping och god mat får avsluta den här dagen.

I morgon är en ny dag.

Må gott och lev väl. / Tinka


Sträcka: etapp 31, Gambassi Therme – San Gimignano

Längd: 16 km

Steg: 23.000

Boende: BB Le Undici Lune

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?