Random Post
Sök
Sök

Vykort från mopedernas mecka, Saigon

Mopeder, mopeder, mopeder. Det är antagligen så jag främst kommer minnas denna stad med två namn, Ho Chi Minh City eller Saigon. Aldrig i mitt liv har jag sett så många mopeder, scooters och motorcyklar i trafiken. Någon nämnde att det bara i Saigon finns 10 miljoner st. Helt galet!

Förutom att fascinerats av alla dessa farkoster har vi i vanlig ordning ätit. Mycket. Mitt livs första Pho har intagits och en eller annan färsk vårrulle har slunkit ner. Vi har strosat genom marknader, njutit av sjudande gatuliv och tagit en tur till Mekong. Helt enkelt haft det himla bra.

Må gott och lev väl, Tinka

Subscribe
Meddela
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
februari 15, 2023 13:11

Dina bilder är helt fantastiska, jag älskar färgtonen 🙂

Gertie
februari 14, 2023 20:45

Måste le litegrand, så igenkännande och härligt fångat. Saigon är en häftig stad, men Hanoi är ännu ett strå vassare…och lika mopedtätt.

bmlarsreseblogg
februari 13, 2023 19:32

Fina Saigon som jag besökte 1999. Jag har så många gånger längtat tillbaka till denna då kaotiska stad men är rädd att bli besviken så något återbesök har det inte blivit. Även då var det ett äventyr att korsa en gata; jag fick rådet att gå sakta i en jämn takt, aldrig stanna eller backa och överlevde bland alla mopeder gjorde vi!
Tack för fina foton!

G-EMDVDK369J