Vykort från mopedernas mecka, Saigon

Mopeder, mopeder, mopeder. Det är antagligen så jag främst kommer minnas denna stad med två namn, Ho Chi Minh City eller Saigon. Aldrig i mitt liv har jag sett så många mopeder, scooters och motorcyklar i trafiken. Någon nämnde att det bara i Saigon finns 10 miljoner st. Helt galet!

Förutom att fascinerats av alla dessa farkoster har vi i vanlig ordning ätit. Mycket. Mitt livs första Pho har intagits och en eller annan färsk vårrulle har slunkit ner. Vi har strosat genom marknader, njutit av sjudande gatuliv och tagit en tur till Mekong. Helt enkelt haft det himla bra.

Må gott och lev väl, Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Fina Saigon som jag besökte 1999. Jag har så många gånger längtat tillbaka till denna då kaotiska stad men är rädd att bli besviken så något återbesök har det inte blivit. Även då var det ett äventyr att korsa en gata; jag fick rådet att gå sakta i en jämn takt, aldrig stanna eller backa och överlevde bland alla mopeder gjorde vi!
  Tack för fina foton!

  1. Profilbild för Cathinka

   Himla trevlig stad. Men förstår hur du tänker. Jag känner lika med Bali där vi var på slutet av 80-talet.

 2. Profilbild för Gertie

  Måste le litegrand, så igenkännande och härligt fångat. Saigon är en häftig stad, men Hanoi är ännu ett strå vassare…och lika mopedtätt.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack!
   Hanoi står på önskelistan men hanns inte med denna gång:)

 3. Profilbild för Ann

  Dina bilder är helt fantastiska, jag älskar färgtonen 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack, vad glad jag blir😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?