Boktips Vietnam

Resebiblioteket – Boktips Vietnam

,

Att förlänga mina resor på alla möjliga vis gillar jag och att läsa böcker – både innan och efter – är enligt mig ett ypperligt sätt arr göra det på. Inför denna Asien flashpack-resa har jag främst fokuserat på Vietnam. Att landet har en mörk historia har jag koll på men att det var så illa och under så lång tid hade jag sämre koll på. I framför allt När bergen sjunger får man följa en familj genom generationer. En fantastisk bok som jag rekommenderar till alla vare sig du ska till Vietnam eller ej. Fast det gäller å andra sidan alla fyra böckerna.

Boktips Vietnam

När bergen sjunger av Nguyễn Phan Quế Mai
En släktkrönika när den är som allra bäst. Med en handling som utspelar sig från 1900-talets början till nutid får du en otroligt bra inblick i Vietnams historia. Huvudpersonerna i boken är en mormoder och ett barnbarn. Personer och relationer är väldigt fint gestaltade.. Läs den!

Boktips Vietnam

Em av Kim Thúy
En av de vackraste böcker jag läst. Vilket språk. Nästan som en novellsamling men där allt knyts ihop av Operation Babylift (som jag inte hade hört talas om tidigare). Trots allt det hemska och mörka är det här en otroligt vacker bok. Läs den också!

Boktips Vietnam

Sympatisören av Viet Thanh Nguyen
Viet Thanh Nguyen vann Pulitzerpriset 2016 för denna bok och boken är lite av en blandning mellan spionthriller och historisk roman. Huvudpersonen är engelsk/vietnames och mycket kretsar kring det ingenmansland man kan hamna i när man har två hemländer. Vilket förstärks av att han under hela romanen inte har ett personligt namn. Han är dessutom dubbelagent. Ännu en mycket läsvärd bok.

Boktips Vietnam

En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuongs
Boken är ett långt brev från en son till en mamma. En mamma psykiskt skadad av Vietnamkriget. En liten familj som flytt till USA. Om utanförskap.
Jag kan tycka att han breder ut sig lite väl mycket emellanåt i sina beskrivningar men det är en djup, mörk, vacker bok.

Må gott och lev väl/ Tinka

Här hittar du fler boktips:

Följ, följ, följ På vift på FB! Genom att prenumerera får du info om nya direkt i den mailkorg. Det gör du genom att anmäla dig här bredvid (eller nedan om du läser på mobilen). Du hittar mig även på Instagram med resebilder och vardagsstories. Själv följer jag mina favoritbloggar via Feedly, kanske något för dig?

Etiketter:


Kommentarer

4 svar till ”Resebiblioteket – Boktips Vietnam”

 1. Profilbild för Ann

  En av de första böckerna som jag läste i tidiga tonåren var Message from Nam, som handlar om en ung Amerkansk journalist som arbetar i Saigon 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Men tack för tips, måste kollas upp!

 2. Profilbild för Anna i Portugal

  Vad kul idé att läsa skönlitteratur om landet en ska besöka! Det har jag aldrig tänkt på förut, så tack för det 🙂 Hoppas ni har det bra, vi är nu hemma igen efter våra två veckor på Madeira.

  1. Profilbild för Cathinka

   Då tycker jag du ska testa:) Jah tycker det är ett fantastiskt sätt att fördjupa mina kunskaper om en destination.
   Vi har haft det utmärkt tack! Hemma igen, väldigt nöjda om en lite slitna😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?