2023 – ett första händelserikt kvartal är slut

2023s första kvartal är slut. Det känns nästan galet. Nu för tiden när man (åtminstone inte jag) skriver något med en riktig penna längre kändes det märkligt igår när jag skrev dagens datum på ett papper. 2023. Men visst känns det som om man ändå omfamnar livet lite mer nu. Inte tar allt riktigt lika mycket för givet. Kan njuta av enkla vardagliga bestyr lite mer. Jag hoppas det är en covideffekt som faktiskt hänger kvar ett bra tag.

Det absolut roligaste med att göra dessa månadssvep (eller nåja nu blev det ett helt kvartal) är att faktiskt ta en stund och reflektera över hur mycket roligt som faktiskt händer i livet. Det händer såklart mindre roliga saker också men den här bloggen är tillägnad det positiva, det finns så mycket elände utan att det måste ältas även här.

Livet som portugalsvensk

Det har varit vardag med mer jobb än jag haft på flera år – så roligt! Det har varit utflykter, resor och besök. Jag har lyckats med att stuka foten rejält under ett padelpass och inte kunnat spela padel på evigheter (men nu är jag äntligen igång lite försiktig igen). 

Jag har även hållit en föreläsning med bildvisning om Tanzania. Första gången någonsin jag gjort något liknande både läskigt och sjukt roligt. Hunnit med en japansk matlagningskurs, varit på dinosauriejakt och flera härliga vandringar. Ni ser, det är ett busy Life att vara utlandssvensk på Algarve🙂

Dessutom har det hunnits med en mammografi. Det är alltid spännande när man ska göra den här typen av saker i ett nytt land. Även här i Portugal blir du kallad vartannat år. Förra gången för två år sedan, hade jag inte koll på hur det funkade utan hade hunnit boka in ett privat besök. Men nu fick jag en kallelse där jag kunde gå in och boka en tid på nätet. Här på Algarve har de en mammografibuss som åker runt och står en period. Grymt imponerad över hur effektivt det fungerade.

Husägare i Portugal

Det är den tiden på året när hus och trädgård ska återställas till utomhushäng. Rabatter ska rensas, murar målas, tomater planteras och plattor högtrycks-tvättas. Nu när solen äntligen lyser igen är det här ett ganska mysigt jobb och fint kommer det bli till slut. Vi har inga nya stora projekt i år utan det ska bara förvaltas. Men vi har planterat ett par cypresser! 

På resande fot

Men ja! Vi har varit långtbortistan. Nästan tre veckor i ett myllrande Asien. Tre länder, Thailand, Kambodja & Vietnam. Det var fantastiskt att vara iväg igen. Fylld med så många intryck och nya härliga minnen. Under våren kommer bloggen fyllas av inlägg från resan men redan nu kan du hitta några inlägg under respektive land:

Från mobilens fotoalbum

Mobilens fotofunktion är för mig livets bästa komihåg. För även om jag fotograferar oerhört mycket med ”riktig” kamera är det trots allt mobilen som alltid är med. För att komma ihåg alla små härliga vardagshändelser försöker jag knäppa lite bilder i tid och otid annars hade jag inte haft en chans att komma ihåg Men många katt- och hundbilder blir det…

I På vift och fotografins värld

Jag har alltid en idé om att jag ska bli mer regelbunden i mitt bloggande. Som bestämda dagar eller ett återkommande vecko- alt. månadsinlägg men det är bara att inse att mitt skrivande inte funkar så. Jag skriver när jag har lust helt enkelt. En hel hög inlägg har det trots allt blivit under perioden:

Vi fortsätter upptäcka Algarve tillsammans i fotoklubben både i stort och smått. Två riktigt roliga teman har vi haft när vi fångade reflektioner i Lagos och lite makrofotografering på en äng i Lagoa. Här är ett litet urval bilder från dessa fotopromenader:

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Två av mina favoritbloggar har under perioden befunnit sig på longstay i Asien Resfredag (i Thailand) och Resa Medvetet (i Thailand & Vietnam) med flera härliga inlägg därifrån. Det har varit riktigt roligt att följa. Båda är nu hemma i Sverige igen men du kan hitta mycket inspirerande läsning från deras vistelser på respektive blogg.

Jag har tre nya favoriter på Instagram. @Copenklara för hennes härliga stories från ett vardagsliv som svensk i Köpenhamn, @Groda71 för grymma bilder även det från Köpenhamn och @snapsbyfox grymma resebilder från när och fjärran. @Snapsbyfox har även en riktigt bra youtubekanal för den fotointresserade.

Det var allt för denna gång.
Må gott och lev väl //Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Ann

  Jag måste bara börja med att säga att jag älskar dina bilder 🙂 Men jösses vad tiden går fort, det har inte alls noterats hos mig tidigare, men en fjärdedel av året har ju passerat!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack snälla! Visst är det fascinerande med tid, samtidigt som nyår känns som ett annat liv så försvann det första kvartalet snabbare än man hann blinka.

 2. Profilbild för Åsa

  Jag undrar varför jag blivit kallad till mammografi sammanlagt noll gånger på 10 år? Jag har varit privat en gång, men man ska ju gå oftare! Får ta tag i det!

  1. Profilbild för Cathinka

   Men så konstigt. Man ska bli kallad vartannat år här har jag hört och det har jag också blivit. Har inte gjort något mer än registrerat mig på Saúden. Men du är ju yngre än jag så har kanske med det att göra?

 3. Profilbild för Anna i Portugal

  Tiden går fort när en har roligt 🙂 Sådär som du sitter med datorn i utesoffan.. underbar igenkänning på den! Börjar känna mig tjatig, men tack för de fantastiska bilderna, som alltid.

  1. Profilbild för Cathinka

   Bästa jobbplatsen ju😀😍 När det är så snälla ord får du gärna tjata😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?