Random Post
Sök
Sök

Antikrundan – bland det mest svenska som finns?

Förutom då midsommar, sill och ordet lagom så är kanske Antikrundan något av det mest svenska som finns? Sedan 1989 har experter kuskat land och rike runt i jakten på rariteter och historier. Visste du att Antikrundan är det TV-program som svensken helst vill vara med i? Fast programidéen är ursprungligen brittisk.
Nu föll det sig så att när jag var i Sverige senast för att bland annat hälsa på pappsen så var det inspelning av Antikrundan i staden bredvid och denna möjlighet kunde vi självklart inte missa. Så utrustade med några familjeklenoder styrde vi kosan mot Eskilstuna för att ta del av denna folkfest.

Lite kö var det…

För folkfest är det verkligen. Trots utlovat regn och kyliga vindar slingrade sig kön lång med människor som kom med sina ägodelar, stort som smått. Och här lyste den reserverade svensken med sin frånvaro, i varje del av kön puttrade trevliga samtal mellan kända och okända. Det dracks kaffe, jämfördes saker och åts äggmackor. 2 timmar i kö till själva programområdet, en timme kö under lunch och sedan ytterligare en timme för att komma till rätt expert. Här tog sedan dagen slut för det flesta.

Men våra folkkonst-gubbar drog till sig experternas intresse för de har en historia att berätta. Så då blev det ytterligare 2 timmars väntan på rätt inspelningsteam.

Inspelningsdags

En hel dag i kö men inte en sur min. Glada människor trevliga tv-team. En riktigt mysig dag i mänsklighetens tecken. Och våra gubbar blir snart rikskändisar i en tv-ruta nära dig!

Må gott och lev väl //Tinka

Köns snyggaste!
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
september 12, 2022 19:38

Kul att se Kusin. Tack för en trevlig dag. Nisse å snigel kanske inte tyckte dagen va lika bra som vi. Ska bli kul att se sändningen i vinter.

anna i Portugal
september 12, 2022 17:32

Vilken kul upplevelse! Har sett programmet några gånger, men också sett den brittiska varianten. Hoppas ni tycker historien och värdet på gubbarna var roligt att höra.

Bara brittiskt
september 12, 2022 16:11

Superbrittiskt och kul när det brittiska har med skandinaviska föremål. Min favorit är annars Antiques Road Trip med auktion på slutet. Då får man resa m.m. på köpet.

Arja
Arja
september 12, 2022 18:50
Reply to  Cathinka

Vad kul att se detta och vilken lycka att ha med sig saker som kom med i programmet, du måste tala om när det sänds vill inte missa chansen att se slutet på din historia.

G-EMDVDK369J