Random Post
Sök
Sök
San Sebastian, Roadtrip Spanien, Reseblogg

Vi strosar sakta genom San Sebastian

Perfektion är nog det som närmast beskriver San Sebastian. Perfekt läge, mat to die for, vackra stränder och ett härligt folkliv. Att de stora sevärdheterna inte står på rad är nästan en befrielse, för att det gör att du kan strosa sakta genom San Sebastian utan en massa måsten.

När ett sömnigt San Sebastian stilla vaknar

Finns det egentligen något mysigare än när en stad sakta vaknar upp. När yrvakna människor är på väg till jobb med kaffemugg i hand, är ute på första hundpromenaden eller bara morgonmotionerar längs strandpromenad. Det är det vi njuter av denna morgon i San Sebastian när vi börjar vår dag flanerandes längs den östra stranden, surfstranden, Playa da Zurriola.

San Sebastian, Playa da Zurriola
San Sebastian, Playa da Zurriola

Gamla stan och ett kyrkobesök – San Bizente Eliza

Vi tar oss vidare mot den stora stranden, La Concha, genom gränderna i Gamla Stan. Nu ligger gränderna ganska öde så vi är lite raskare i stegen. Vi vet att bästa tid att besöka denna del av staden är kvällstid, när gatorna sjuder av liv. Men från kyrkan San Bizante sipprar musik ut genom porten så där kan vi inte låta bli att slinka in. Men den stora katedralen hoppar vi denna gång.

San Sebastian – La Concha, en härlig stadsstrand

Som ett lemmeltåg tar sig människorna längs strandkanten på La Concha för sin morgonpromenad. Det ser nästan lite komiskt ut från där vi står. Några solbadare har också hittat hit men vandrarna är ännu så länge i majoritet. Det är förvånansvärt svårt att hitta någonstans här vid stranden att ta en kaffe men snart sitter vi där med det där ljuvliga morgonkaffet och blickar ut över stilla hav.

La Concha - San Sebastian

Till toppen med Funicular Monte Igueldo – vidunderlig utsikt!

I bortsett änden av La Concha hittar vi Funicular Monte Igueldo. Linbanan tar oss upp på toppen av Monte Igueldo som bjuder på en bättre utsikt över hela bukten, staden och de vackra bergen i bakgrunden. Själva stationen är lätt sönderbyggt med turistblingbling men utsikten är värd varenda kopek det kostar att ta sig upp. Och så här under eftersäsong finns inte en kö i sikte.

Med fötterna i blöt sand mot Gamla Stan

Med kurrande magar vandrar vi med skor i hand och fot i sand tillbaka mot de äldre stadsdelarna. Vi äter tapaslunch på Portaletas som serverar helt utsökta tapas. San Sebastian är världens Guide Michelin tätaste stad och vi har gjort ett par tappra försök att boka bord utan framgång. Men särskilt ledsna över det är vi inte. Här får vi ljuvlig mat varthän näsan pekar.

Men bästa av allt i San Sebastian är kanske folklivet?

Kanske eller alldeles säkert gör 2 år av pandemi att vi njuter extra mycket av de sjudande kvällslivet. När tapasbarerna fylls av lyckliga människor. Mat, musik och ölen flödar. Och leenden finns i överflöd. Det är allt härligt att resa!

Andra trevliga spanska städer att besöka:

Må gott och lev väl // Tinka

Ps. Vill du ha koll på nya uppdatering här på bloggen så kan du alltid följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum såklart.

Hundar och deras humans – ett axplock hundbilder från San Sebastian:

Subscribe
Meddela
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
september 29, 2022 12:42

Så många härliga bilder på människor och hundar. Låter som en fin och ”god” resa. San Sebastian lockar.

Britt-Marie
Britt-Marie
september 27, 2022 10:29

Det börjar spritta i resbenen efter alla härliga bilder 🥰

Åsa
september 26, 2022 22:35

Ah. Donostia! Där har jag bott och pluggat spanska en termin. Eller ”castellano” som baskerna ilsket väsande rättade mig. Inte en höjdpunkt i mitt liv, av skäl jag inte kan gå in på här, men det hjälpte ju inte att det regnade mycket och att folk var otrevliga. Älskar dina bilder i alla fall och särskilt de på hundarna! Kul att ni hade en fin resa – ser fram emot att hänga med i fler inlägg. Jag ska ta mig samman och berätta klart om Marocko också. Det har varit så mycket annat bara… Nu har jag förresten bokat en… Läs mer

G-EMDVDK369J