Random Post
Sök
Sök
Storkar, Algarve

Bland storkarna i Silves

Våra storkar har kommit tillbaka. Eller de som lämnade för att flyga till Afrika är tillbaka. Fler och fler stannar nu när vi är så många som bor här nere. För det innebär att soptipparna får nya sopor och det är något storkarna gillar att fylla sina magar med. Förutom då grodor, ormar, möss och annat smått och gott.

Jag fortsätter min devis att 2020 är fotots år och har idag varit med på en fotoworkshop med storkfoto. Den anordnades av Craig på Craig Rogers Photography och vi var ett 15-tal glada som vandrade runt i Silver med storkarnas näbbtjatter i öronen och fotade dem ur alla möjliga vinklar och vrår.

Visste ni förresten att storkarna är till stor hjälp i honungsproduktionen? Eftersom de äter alla små skadedjur som stör skörden som tex gräshoppor bidrar de till att blomningen blir mycket större, vilket så klart bina gillar och producerar än mer honing. Tänk vad allt hänger ihop!

Här kommer ett gäng bilder från dagens äventyr.

Må gott och lev väl!//Tinka

PS. Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Subscribe
Meddela
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marta Do Nascimento
Marta Do Nascimento
november 16, 2020 21:46

Fina bilder från mitt hem 🙂 Tack!

Anna / boihusbil.se
februari 8, 2020 22:58

Var i Silves förra vintern och fascinerades av alla storkar och bon precis överallt i stan. Fina bilder du gjort!

Ingmarie We
februari 8, 2020 20:08

Fina ’storkfoton’.

G-EMDVDK369J