Storkar, Algarve

Bland storkarna i Silves

,

Våra storkar har kommit tillbaka. Eller de som lämnade för att flyga till Afrika är tillbaka. Fler och fler stannar nu när vi är så många som bor här nere. För det innebär att soptipparna får nya sopor och det är något storkarna gillar att fylla sina magar med. Förutom då grodor, ormar, möss och annat smått och gott.

Jag fortsätter min devis att 2020 är fotots år och har idag varit med på en fotoworkshop med storkfoto. Den anordnades av Craig på Craig Rogers Photography och vi var ett 15-tal glada som vandrade runt i Silver med storkarnas näbbtjatter i öronen och fotade dem ur alla möjliga vinklar och vrår.

Visste ni förresten att storkarna är till stor hjälp i honungsproduktionen? Eftersom de äter alla små skadedjur som stör skörden som tex gräshoppor bidrar de till att blomningen blir mycket större, vilket så klart bina gillar och producerar än mer honing. Tänk vad allt hänger ihop!

Här kommer ett gäng bilder från dagens äventyr.

Må gott och lev väl!//Tinka

PS. Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Etiketter:


Kommentarer

8 svar till ”Bland storkarna i Silves”

 1. Profilbild för Ingmarie We

  Fina ’storkfoton’.

  1. Profilbild för Cathinka
 2. Profilbild för Anna / boihusbil.se

  Var i Silves förra vintern och fascinerades av alla storkar och bon precis överallt i stan. Fina bilder du gjort!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Anna! Det är fascinerande fåglar. Och stora!

 3. Profilbild för Marta Do Nascimento
  Marta Do Nascimento

  Fina bilder från mitt hem 🙂 Tack!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack, vad roligt att du tycker det!

 4. Profilbild för Viggo Dahl

  Hei Cathinka,Johanne og Viggo pluss hunden Hugo.en Biewer Terrier på 4 mnd,som tenker oss til Benidorm i februar 2024,er vana med bobil,reser med en Carthago helinterigret bobil,781 sentimeter long,tenker stanna 3 mnd,på Camping plasser,leser med gledje din blogg,vilka Camping Card vil du anbefale,vennlig hilsen Viggo Dahl,11-12-23.

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Hej Viggo,
   Jag kan tyvärr absolut ingenting om camping. Men hos Anna kan du hitta hur myckets som helst, de åkte runt i Europa under flera år med sin husbild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?