Reseblogg Vila Nova de Milfontes

På tur till Vila Nova de Milfontes

,

När en bloggar är det alltid enklare att hänga upp sin text kring en dråplig händelse, kul fakta, ett givande samtal eller liknande. Men många utflykter bara är. Utflykten kan vara precis lika trevlig och givande i alla fall men vad skriver en liksom? 

I fredags hade vi precis en sådan utflykt till en av de små badorterna längs västkusten, till Vila Nova de Milfontes. När vi varken möter en spritt språngande naken man, har en trevlig guide eller samspråkar med någon nice local. En utflykt när vi glömmer hundskålen på fiket där vi tar en bakeoff baguette med byns tanter. Där vi klappar katter som ligger och solar på solvarma motorhuvar. Knatar runt på små gator, kikar in genom säsongsstängda, övergivna butiker och köper en olivskål i en av de få öppna butikerna. Ser enorma vågor dundra in längs den vilda kusten och njuter av stilla vattenkluck vid Rio Mira. Vandrar över stora böljande sanddyner mot vacker öde strand med vassa sjöborrar. När vi äter grillad färsk dourada på lokala haket och dricker pingado i små vita espressokoppar. I skuggan på en uteservering i februari. 

Vi har helt enkelt en helt förträffligt mysig utflykt till Vila Nova de Milfontes. Åk dit! Kanske råkar du ut för något dråpligt, kanske får du nöja dig med att klappa katter, Milfontes är mysigt hur som.

Må gott och lev väl//Tinka

PS. Vill du ha tips på mysigt boende i Milfontes kika in här hos 4000 mil. Ännu mer Milfontes får du hos Bo i husbil som oxå varit här. Och Bortugal-Åsa har såklart varit där. De provade på en båttur längs floden.

Kommentarer

 1. Profilbild för Anna / boihusbil.se

  Tack för länk! Ja vi stod på Furnas Beach i 5 dygn förra året innan vi hade full koll på reglerna. Nu vet vi att en inte får övernatta i husbilen där så i år skippade vi den ljuvliga stranden och står i Porto Covo (på camping) istället ett tag.

  1. Profilbild för Cathinka

   Vassego:) Jag har förstått det som att de regelmässigt dragit åt tumskruvarna i år vad gäller vildcamping. Att det tidigare varit lite inofficiellt tillåtet trots förbudet. På gott och på ont.
   Hoppas ni får en härlig Portugal vistelse!

 2. Profilbild för Åsa

  Jag har också varit där! En fin plats och båtturen var minnesvärd!

  https://www.bortugal.se/vad-gor-man-i-vila-nova-de-milfontes/

  1. Profilbild för Cathinka

   Såklart du har:) Vilken härlig båttur ni gjorde. Är själv väldigt sugen på en kajaktur så det får det bli nästa gång.

 3. Profilbild för Ann

  Jag har rest alldeles för lite i Portugal, har bara besökt ön Madeira. Men ju mer man läser om Portugal destu mer inser man hur vackert och charmigt det verkar vara 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag fullkomligt älskar Portugal och här finns hur mycket som helst att se & upptäcka!

 4. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Men de opplevelsene dere hadde der holder jo i massevis for et blogginnlegg, særlig når innlegget krydres med fine bilder 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Marianne. Även de små upplevelserna är ju en del av livet och bör få den plats de förtjänar:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?