Random Post
Sök
Sök
Reseblogg Vila Nova de Milfontes

På tur till Vila Nova de Milfontes

När en bloggar är det alltid enklare att hänga upp sin text kring en dråplig händelse, kul fakta, ett givande samtal eller liknande. Men många utflykter bara är. Utflykten kan vara precis lika trevlig och givande i alla fall men vad skriver en liksom? 

I fredags hade vi precis en sådan utflykt till en av de små badorterna längs västkusten, till Vila Nova de Milfontes. När vi varken möter en spritt språngande naken man, har en trevlig guide eller samspråkar med någon nice local. En utflykt när vi glömmer hundskålen på fiket där vi tar en bakeoff baguette med byns tanter. Där vi klappar katter som ligger och solar på solvarma motorhuvar. Knatar runt på små gator, kikar in genom säsongsstängda, övergivna butiker och köper en olivskål i en av de få öppna butikerna. Ser enorma vågor dundra in längs den vilda kusten och njuter av stilla vattenkluck vid Rio Mira. Vandrar över stora böljande sanddyner mot vacker öde strand med vassa sjöborrar. När vi äter grillad färsk dourada på lokala haket och dricker pingado i små vita espressokoppar. I skuggan på en uteservering i februari. 

Vi har helt enkelt en helt förträffligt mysig utflykt till Vila Nova de Milfontes. Åk dit! Kanske råkar du ut för något dråpligt, kanske får du nöja dig med att klappa katter, Milfontes är mysigt hur som.

Må gott och lev väl//Tinka

PS. Vill du ha tips på mysigt boende i Milfontes kika in här hos 4000 mil. Ännu mer Milfontes får du hos Bo i husbil som oxå varit här. Och Bortugal-Åsa har såklart varit där. De provade på en båttur längs floden.

guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marianne - Glimt av verden
februari 17, 2020 21:55

Men de opplevelsene dere hadde der holder jo i massevis for et blogginnlegg, særlig når innlegget krydres med fine bilder 🙂

Ann
Ann
februari 11, 2020 08:37

Jag har rest alldeles för lite i Portugal, har bara besökt ön Madeira. Men ju mer man läser om Portugal destu mer inser man hur vackert och charmigt det verkar vara 🙂

Åsa
februari 10, 2020 10:28

Jag har också varit där! En fin plats och båtturen var minnesvärd!

https://www.bortugal.se/vad-gor-man-i-vila-nova-de-milfontes/

Anna / boihusbil.se
februari 10, 2020 08:50

Tack för länk! Ja vi stod på Furnas Beach i 5 dygn förra året innan vi hade full koll på reglerna. Nu vet vi att en inte får övernatta i husbilen där så i år skippade vi den ljuvliga stranden och står i Porto Covo (på camping) istället ett tag.

G-EMDVDK369J