Dags att stänga månaden mars

Så är det dags att stänga dörren till ytterligare en månad. De klyschiga uttrycken för hur fort tiden går är slut så det får räcka med att konstatera att mars är över för den här gången. Mars som har varit en härlig, tröttande, intensiv månad.

Mars som portugalsvensk

Tänk att vi nu har bott här i fyra månader. Varje dag är fortfarande ett äventyr och vi fortsätter att fixa med alla de där sakerna som måste falla på plats. I mars fixade vi våra testamenten. Arvslagstiftningen i Portugal sägs vara omfattande, byråkratisk och segdragen varför vi har skrivit papper på att vi vill att svensk lagstiftning ska gälla utifall det en inte vill ska hända ändå händer. Våra blåa kort (sjukvårdskorten) har dessutom äntligen kommit. Eftersom vi inte är pensionärer på riktigt så hamnar vi lite i en gråzon som gör det lite extra krångligt. Nu när vi har fått igång företaget och betalar skatter och sociala avgifter är vi emellertid inne i systemet igen. 

Lissabon kakel vandring

Mars som resenär

För er som hänger här ibland har det knappast undgått att jag varit en sväng till Seychellerna. En av de där tunga jobbresorna när jag är iväg och fotar och samlar inspiration i mitt uppdrag som sociala media ansvarig. En helt otrolig resa har det varit, fylld med så många utflykter & intryck. Ni kommer få se mycket från Seychellerna här framöver. Jag kan bara konstatera att det inte kan finnas ett land som har så många otroligt vackra stränder på så liten yta som Seychellerna. Förutom då kanske Portugal:) Om ni inte såg mina stories på Insta från Seychellerna så finns de här.

St Pierre, Praslin, Seychellerna

Mars på bloggen

Ovanligt stor aktivitet har rått här på bloggen under mars. Mest läst av månadens inlägg blev kakelvandringen i Lissabon, minst läst Via Francigena. Hur som blev mars en av På vifts absolut bästa besöksmånader, så roligt och stort tack alla ni som läser! Månadens inlägg:

Och där var februari
Via Francigena – den långa vandringen
Kakel, kakel och ännu mera kakel
Hej, hej från Seychellerna
La Digue – ett kärt återseende
Cirkeln sluts – hej då Praslin

Lissabon kakel vandring
Via Francigena etapp33

Mars som husägare

Och så kom äntligen den stora dagen när vi fick nyckeln till vårt nya hem. Själv befann jag mig på Seychellerna denna stora dag och längtade faktiskt mest hem. Jag ville också vara med hos notarien, skriva under avtal & få nyckeln i min hand. Nu fick Martin rådda själv och istället förse mig med löpande uppdateringar och bilder. Men nu har även jag en nyckel! I övrigt i livet som portugisisk husägare har hemförsäkring införskaffats och just nu fixas det med den öppna spisen. Vi har bl.a. fått ett alldeles eget portugisiskt skorstenshus. Inflyttning på riktigt hoppas vi sker i månadsskiftet maj/juni någongång.

Nu släpper jag taget om mars som avslutas på allra bästa sätt med sonen på besök. Jag öppnar armarna och säger välkommen april!

Må gott och lev väl!/Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för OnTrip.dk

  Tillykke med huset, hvor er det bare godt 🙂 Seychellerne har i mange år stået på min ønskeseddel og der vil jeg rigtig gerne til. Heldige dig, at du fik lov til at opleve det. Det lyder som en dejlig måned.

  /Annette

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Annette! Huset blir verkligen ett alldeles eget äventyr. Och Seychellerna är definitivt värt ett besök.

 2. Profilbild för Christine - 29°

  Underbart att få följa med er via den digitala världen. Och Seychellerna lockar mig definitivt mer å mer, och stränder kan jag tydligen inte få för mycket utav. Trevlig helg och Glad Påsk. 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tror inte en någonsin kan få för mycket av stränder?
   Detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?