Reseblogg 2022

Mars, mars måne jag kan lura dig till Skåne

Mars är apelsinblommornas tid hos oss här i Luz. Vårt apelsinträd är översållat med sina små vita blommor och doften är helt ljuvlig. Vi är annars inte riktigt sams, vårt apelsinträd och jag. Skördarna sedan vi flyttade in har varit ytterst sparsamma och förra året sprack i stort sett alla våra apelsiner. I år fick vi betydligt fler men de ramlade istället i backen innan de blev sådär riktigt söta och goda. Vi håller tummarna för nästa år, så här mycket blommar har vi iallafall aldrig haft!
Annars har mars vädermässigt varit en riktig trist månad där solen verkligen lyst med sin frånvaro. 

Livet som portugalsvensk

Vädret har som sagt varit ganska trist och ju längre jag bor här ju mer picki blir jag med vädret. Vi har så många fina dagar så varför gå ut om det blåser för mycket eller är allt för molningt:) Fördelen med det dåliga vädret är att jag har fått en hel del gjort jobbmässigt. Jag har skapat en ny webbsida åt kund som förvisso till stor del gjordes i februari men det blir alltid mer pill i slutet så månadens första vecka gick till stor del åt till det. Annars tuffar livet på som portualsvensk med padel, bokklubb, fotoklubb och annat härligt umgänge.

Husägare i Portugal

De sista små detaljerna som handdukspiff och makraméknytandes för att slutföra våra fantastiska badrum började månaden men den stora grejen var såklart att vi fick solpaneler på taket. Det ska bli så spännande att se hur mycket el vi kommer att få av dessa. Installationen är inte helt klar eftersom de kom och satte upp panelerna ett par veckor före utsatt tid så vi har ännu inte fått den nya elmätare där vi ska kunna följa både produktion och förbrukning. Kanske lika bra det för jag kommer att bli rätt fixerad i början är jag rädd.
Annars har mars inneburit att jag har kickat igång våra små odlingar. De första tomatplantorna är i marken och så har jag sått luktärtor, solrosfrön och piri piri. Härligt att äntligen vara igång i trädgården igen!

På resande fot

Nä något Skåne blev det inte i mars men väl en sväng till Sverige. Vi hade en födelsedag och fira och på bara några dagar lyckades vi klämma in både Linköping och Stockholm med totalt fokus att krama om familjen. Vi hade härligt intensiva dagar. Födelsedagsmiddag intogs på restaurang Jord i Linköping. Jag har varit där förut och kan inte annat än lovorda deras mat! Favoriter den här gången var nog vakteläggen & tartaren gjord på kronhjort.

Här i Portugal gjorde vi en utflykt till en korkfabrik. Portugal är en stor producent av kork och jag har länge velat besöka denna fabrik men pga coronan så har de inte tagit emot besökare. Men i mars slog de upp portarna för guidade visningar igen. Mer om det besöket kan du läsa här.

Från mobilens fotoalbum

Ovanligt lite bilder har tagits under mars vilket säkert kan förklaras med det dåliga vädret. I stort sett finns där bara bilder på vår chillande katt…

I På vifts och fotografins värld

Makro var månadens tema i fotoklubben. Jag har alltid lite motstånd först när det ska makrofotograferas men när jag sedan kommer ut med makroobjektivet på blir jag som trollbunden och kan ligga oändligt länge med huvudet i en grästuva och foto blommor och bin i alla möjliga och omöjliga vinklar. Det är verkligen en fascinerande värld där nere på marken och ingenstans som där är det väl så tydligt hur fantastisk moder natur är. Sådan storslagenhet i miniskala.

Många nya inlägg blev det inte utan bloggen fick hålla tillgodo med ett besök i korkfabriken och ytterligare ett bybesök från januaris roadtrip, Idanha a Velha.

Annars kan jag lugnt säga att svensken är väldigt sugen på att båtluffa i Grekland till sommaren. Efter ett par år när när bloggbesökaren hamnat hos På vift när de googlat på olika vandringar i Sverige är nu min guide till att båtluffa i Grekland i särklass bloggens mest besökta sida. Det känns riktigt kul att världen förhoppningsvis öppnar upp igen!

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Jag hänger fortfarande mest på Insta stories men jag måsta få tipsa om att Daniella på Discovering the Planet har varit på Guadeloupe & Tove på Come Fly With Me i Thailand så där kommer nog många inspirerande inlägg den närmaste tiden.

Då kan jag knyta ihop säcken för månaden mars och med full kraft omfamna månaden april som kommer innehålla inte bara en utan två utlandsresor!

Må gott och lev väl//Tinka

PS. Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Instagram! Eller varför inte prenumerera på nya inlägg genom att lämna emailadress här till höger (eller nedan om du läser på mobilen).

Etiketter:


Kommentarer

  1. Profilbild för Daniela | Discovering The Planet

    Dina macrobilder är sååå fina. Minimalistiska precis som dina vanliga bilder. Å tack för om omnämnandet ♡

    1. Profilbild för Cathinka

      Tack Danni, det är väldigt rogivande att fotografera makro och varje gång jag gör det så undrat jag varför jag inte gör det oftare:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?