Månaden mars med sol och visst hopp

Det satt hårt inne att få ner månaden mars på print och inte beror det direkt på tidsbrist. Konstigt för om januari & februari var rätt tunga månader har mars varit en bra månad. Jag kan återigen konstatera att livet blir väldigt mycket enklare att leva när solen lyser. Det är som om hela kroppen fylls av glädje. Dessutom har regeringen gått ut och sagt att from april så kommer alla restriktioner så sakteliga lättas. Och som grädde på moset har kommunen återigen öppnat våra stränder! Så det finns allt ett stadigt ljus där långt borta i tunneln även om alla vaccinsuppdateringen kan få den mest optimistiske att se livet i en lätt mörkare nyans. Att jag sedan fick avsluta månaden tillsammans med mina allra käraste underbara ungar gjorde såklart inte månaden sämre.

Livet som portugalsvensk

Under mars hände en stor sak, vi registrerade oss nere på kommunkontoret så vi kan vara med och rösta i höstens kommunval. Här i vår kommun är en stor del av de boenden från andra länder (en siffra jag sett är 30%) och många av oss deltar inte i lokalvalet. Nu får vi se om vi lyckas tillskansa oss så mycket kunskap om det lokala politiska läget att vi kan lägga en vettig röst.

Annars har lättnaderna gjort att vi har kunnat röra lite försiktigt på oss. Stränderna har som sagt öppnats så en sväng till favoritstranden Cordoama blev det såklart. En cykeltur till en av våra grannstränder gjordes också liksom en lång tur med Tintin på den längsta stranden här omkring, Meia Praia. Vi vågade oss också iväg på en liten vandringsutflykt, det blev en favorit i repris uppe på Foia, Algarves högsta topp.

En av få saker jag inte gillar med Portugal är de kedjade hundarna

Husägare i Portugal

Vi har fått fiber! Och ni anar inte hur vi kämpat och längtat efter detta. Redan för mer än 1,5 år sedan åkte fiberboxen upp i början på vår lilla gränd, i december 2019 var teleoperatörerna här och knackade på dörren och sa; snart så kan ni få fiber. Så blev det inte riktigt. Tre gånger har de varit här och försökt. Men fiberbolaget har varje gång sagt att vår box, som bevisligen hänger där på stolpen, inte finns. Än. Men nu så är den hittad i systemet och fiber är indraget i huset. Hatten av för Felipe på Vodafone som verkligen har hjälp oss längs vägen.

På resande fot

Jag har varit ute och flugit! Väldigt hastigt och lustigt beslöt jag mig för att det var dags för en vecka i Sverige och den här gången styrdes kosan mot Linköping.

I Linköping tillbringade jag hela min uppväxt och nu har jag både far & son boendes där. Jag har nog inte tillbringat så mycket tid i Linköping sedan jag flyttade därifrån på 80-talet och det var riktigt roligt. Jag blev lite kär igen både i stan men framförallt i de fantastiska omgivningarna. Det blev en härlig tisdagsvandring i naturreservatet Viggeby strax söder om stan där vi fick en strålande vårdag med blå himmel, vårblommor och spirande grönska.

En annan dag tog vi oss till eklandskapen. Det här är tidigare militära övningsområden som nu är omgjorda till otroligt fina strövområden. Bra gjort Linköping!

Linköpings tips: Ät på Dahlboms!! Deras rökta röding var det godaste jag ätit på mycket länge. Bodde gjorde jag på Sky Apartments vilket jag också kan rekommendera. Nytt, fräscht, trevlig personal, balkong, kök och centralt läge.

Från mobilens fotoalbum

Nu kommer ett helt nytt avsnitt här i mina månadssvep. Det händer ju en hel massa på en månad som en aldrig kommer ihåg senare men som ligger som små minnespärlor i mobilen. Så här kommer ett lite urval av dessa små vardagliga händelser som ändå är det som kallas livet.

I På vifts och fotografins värld

Det börjar bli tjatig att fästa dessa ord på print men det ekar fortsatt tyst både på blogg och Instagram även om det blir en och annan instastory. Vi får väl se nu när restriktionerna lättar om lusten att skriva återkommer och det kan bli lite tätare uppdateringar.

Min fotokurs fortsätter dock och jag tvingas utmana mig själv. Temat för månaden har varit porträtt som är det läskigaste jag vet. Pandemin har satt lite käppar i hjulet så till den ena uppgiften blev jag tvungen att använda mig själv men till den andra hade jag en vänlig vän som ställde upp. Så tacksam för det! Det här är verkligen något jag måste öva mer på, så svårt och läskigt.

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Den här månaden måste jag få lyfta Cornelia på Lite mer rosa. Om du ska till Östergötland i allmänhet eller Linköping i synnerhet hittar du massor av tips på hennes blogg, Insta eller instastories. Oerhört proffsigt!

April inleder jag med två veckors karantän. I Portugal måste du om du anländer från länder med en smittspridning över 500 per 100’ invånare isolera dig på valfri plats i två veckor. Så det bli en väldigt massa pyssel i trädgården. Det här kommer bli Luz mest välskötta trädgård när dessa veckor passerat:)

Må gott och lev väl //Tinka

Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?