Delfiner i Lagos – en underbar morgon!

,

En av fördelarna med att bo i en kuststad är såklart alla vattenaktiviteter och igår gjorde vi en av de allra bästa – delfinsafari! Att det har tagit oss sådan tid att komma iväg för att möte delfiner i Lagos är förunderligt eftersom vi alla älskar dessa vackra djur. Men plötsligt händer det och igår bänkade vi oss på en ribbåt och våra skeppare Ivo & Gui från Lagos Grotto Trips styrde oss rakt ut på öppet hav.

Det är en av sommarens absolut varmaste dagar där termometern visar på 30 grader redan på morgonen så det är ljuvligt att komma ut till havs. Havet ligger stilla och jag blir alltid lika förundrad över att det kan vara så. Detta gigantiska hav med en så enorm vattenmassa men bara mjuka krusningar på vattenytan. Och ett vanligt vattenglas kan man inte bära en meter utan att det skvalpar över.

Det är inte utan att det känns lite som att leta efter en nål i en höstack när man susar ut på öppet hav. Man försöker peppa sig mentalt på att nej det är faktiskt inte säkert att vi får se några delfiner, det är trots allt vilda djur. Men så plötsligt stiger humöret i båten och eufori råder. Där längs båtkanten kommer detta magnifika djur simmande. Den leker längs båten och vi njuter i fulla drag. Strax därefter når vi en större grupp av delfiner och vi får ännu mer närkontakt.

Jag blir oerhört glad över med vilken respekt våra skeppare närmar sig djuren. Jag har gjort den här typen av utflykt förr i andra länder när båtar har jagat djuren med stress till följd. Men här håller sig Gui & Ivo på avstånd och delfinerna får istället närma sig båten. Och eftersom de är nyfikna och social djur har vi dem snart tätt in på oss.

Vilken fantastisk morgon! Vilka ljuvlig djur! En utflykt jag varmt rekommenderar om du är här i Lagos.

Delfiner i Lagos

Finns det något vackrare!

Titta och njut:

Lagos Grotto Trips

Vi tog turen med Lagos Grotto Trips. Den tog 1,5 timme och kostade €40. Ni hittar Connie längs Avenidan så ni kan boka där eller på hemsidan.

Alltid superservice & trevligt bemötande från Connie

Andra vattenaktiviter runt Lagos

Här i Lagos finns förstås en hel massa vattenaktiviteter. Lagos stora stolthet och turistattraktion är Ponte da Piedade med sin helt otroliga kustlinje med grottor och stenformationer. Dessa kan ses från båt, kajak eller SUP, du bestämmer. Själv tycker jag att området är lite för stökigt för SUP och valde att testa det vid Praia da Ingrina istället. Ett annat häftigt ställe att besöka är Benagilgrottan. Du kan välja att åka båt från Lagos eller ta bilen dit och istället kajak eller ta en SUP in.

Och så den vanliga uppmaningen att följa På vift på FB för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger (eller nedan om du är mobilläsare). Eller följ mig på Instagram för resebilder..

Må gott och lev väl! //Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

2 svar till ”Delfiner i Lagos – en underbar morgon!”

  1. Profilbild för Arja
    Arja

    Så härliga reportage, bilderna och texten, ser framemot nya spännande resor och utflykter😍

    1. Profilbild för Cathinka

      Tusen tack Arja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?