Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal

Med kajak till Ponta da Piedade – Lagos, Portugal

,

Häromdagen när jag skrev om vår härliga vandring längs Algarvekusten nämnde jag Ponta da Piedade. Ponta da Piedade är ett otroligt vackert stycke kust i Lagos, Portugal. Att vandra däruppe på klippkanten bjuder på fantastiska vyer. Men. Absolut vackraste är det från en kajak. Det upptäckte vi när vi en dag hyrde kajak och paddlade längs Lagos kust.

Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal

Ponta da Piedade 

Hela kustremsan längs västra Algarve är oerhört vacker med sina höga dramatiska guldfärgade klippor som kontrasterar oemotståndligt mot havets turkosa och djupblå färg och fina sandstränder. Kargt, vackert, annorlunda. Allra vackraste (och definitivt mest folk) är det kanske kring Ponta da Piedade. Här har havets kraft format sandstensklipporna till vackra skulpturer och skapat håligheter och grottor. Ett naturens galleri.

Vi hyr kajak och glider längs vågorna

Vi googlar och bokar via nätet. Infinner oss på utsatt tid på utsatt plats, får flytvästar och vattentäta säckar till saker en vill ha med sig. En snabb genomgång av hur en paddlar ges och vi bär ner våra kajaker till vattnet och så bär det iväg. Riktigt smidigt. 

Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugalPonta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal

Elefanter, örnar och andra vilda djur

Vi paddlar längs strandkanten där den ena lilla stranden avlöser den andra. Vi paddlar in i små håligheter och små grottor. Med den höga stenklippan på ena sidan, öppen hav på andra och överallt dessa av naturen skapade sandstensskulpturer. Behöver jag säga att det är galet vackert?Guiden pekar och pratar. Pekar ut “djur” som naturen skapat. Det är rena rama Noaks Ark där bland klippformationerna. Själv tycker jag stenarna är vackra som de är, elefant eller inte.

Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugalPonta da Piedade, reseblogg, lagos, portugalPonta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal

Dagens mål, Ponta da Piedade

Grand final är Ponta da Piedade. En lagun fylld av det turkosa vattnet och omgärdad av än mer sirliga stenfigurer. En skyddad plats där fiskarna samlades förr för att ta hand om sin fångst säger vår guide. Idag turistattraktion. Ca 2 km är kuststräckan vi paddlat fast turen är nog lite längre eftersom den går lite i kringelikrokar.

Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugalPonta da Piedade, reseblogg, lagos, portugalPonta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal

På rad längs ett rep

Vi avslutar vår tur med en stund på stranden Ponta da Balanca. Där vi stoppar tårna i sanden en stund och blötlägger våra kroppar. Sen blir vi dragna tillbaka. Vilket först kändes lite snopet, vi ville ju paddla. Sedan inser vi att vi paddlat både i medvind och medströms och då är det ganska skönt att bara luta sig tillbaka. Kanske såg vi ett par delfiner därute till havs. Det var iallafall vad vi ville se.

Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal  Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugal

Med risk för att vara ganska tjatig –  följ På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ mig på Instagram för resebilder!

Må gott och lev väl. //Tinka


Bra att veta:

Vi bokade via Kayak Adventures.

Under högsäsong (juli-augusti) kostar turen 35 Eur/pax, annars 30.

Turen tar ca 2,5 timme.

Om du är van att paddla kajak här hemma, ta en längre paddel, de här plastskapelserna är bredare. Tog en som var lite kort så nådde inte riktigt ner ordentligt i vattnet.

Ta med vatten och något litet att äta.

Om du ska vidare efter kan ett ombyte rekommenderas. Du kan bli ganska blöt.

Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Jättefin tur som jag också gjorde. Fast jag hade tyvärr inte det bästa vädret.

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är den fin! Vädret rår en ju tyvärr inte på.

 2. Profilbild för Marias Memoarer

  så underbart det där såg ut! Jag hade tänkt hyra kajak i sommar, men inte har det blivit av.. Kanske det ännu hinns på höstkanten istället 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var underbart:) En stilla höstdag är inte alls dumt om en vill glida fram i en kajak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?