Random Post
Sök
Sök

Em abril, águas mil

I april, mycket regn – april är vår regnmånad. Så mycket regn kom det kanske inte i år (heller) men grått och kallt har det fortsatt vara. Nu har det inte spelat någon som helst roll för april har varit fyllt av så mycket roligheter så månaden bara swishade förbi. Inte bara har det gjorts inte mindre än två utlandsresor, barnen har också varit på besök. En bättre månad helt enkelt.

Livet som portugalsvensk

Älskar verkligen vår vardag här. Dagarna fylls av utflykter, trädgårdsfix, vandringar, padel och annan trevlig social samvaro. Och så lite jobb. April har varit extra härligt eftersom vi har haft besök av det bästa vi har. Vi inledde månaden med en tur till vad som kanske skulle kunna kallas Algarves hidden gem, öarna i Ria Fermosa. Den här gången tog vi oss till Ilha do Farol som jag länge trodde var en egen ö men det är en del av Culatra.
När barnen var här blev det några favoriter som besök i Ferragudo, grottur i Lagos & förstås ostronfarmen.

Husägare i Portugal

April innebär vanligtvis att städa bort vintern men det tråkiga vädret har inneburit att vi ligger lite efter. Några murar har iallafall fått ny färg. Och växtligheten har exploderat! Persikoträdet är en rosa dröm, är det i år jag ska få skörda min första persika kanske? Och både vinrankan & passionsfrukten verkar gå på steroider. Jag gissar att jag borde gallra bland vindruvsklasarna men älskar att se alla dessa hängen så drar mig lite för det. Dessutom har jag noll koll. Någon som vet hur man sköter en vinranka?

Annars har vi fått appen till våra solceller att fungera nu. Tydligen räckte inte vårt wi-fi riktigt hela vägen till apparaturen på taket men en extender löste det. Nu kan vi följa vår produktion och förbrukning i realtid. Vi väntar fortfarande på vår smarta avläsare. Det är först när vi har den vi till fullo kan tillgodoräkna oss vår produktion själva. Nu skickas mycket ut till vår leverantör. Men det känns å andra sidan också bra att vi kan bidra till den allmänna elproduktionen.

På resande fot

Som sagt inte mindre än två utlandsresor blev det i april. Först tog vi bilen till Granada, Andalusien, Spanien och sedan åkte jag till Ljubljana i Slovenien. Två riktigt lyckade resor båda två. Om Granada kan du läsa mer här.

Och Ljubljana, vilken liten pärla! Och vilket härligt resesällskap<3. Under 3-4 dagar upptäckte jag Ljubljana med min syster, vi gick, cyklade, körde och åt. Söker ni en mysig weekend-destination kan denna stad varmt rekommenderas. Inlägg kommer såklart så småningom.

Från mobilens fotoalbum

Några av månadens snaps:

I På vift och fotografins värld

Jag måste få skryta lite också, jag är med på min första utställning! Med tre fotografier från mitt projekt Nature vs Mankind deltar jag i en samlingsutställning på konstskolan i Lagoa. Det har givit mersmak så jag hoppas på flera framöver. Det är vår lilla fotoklubb som har fått äran att pryda en av utställningens väggar.
Månadens tema för klubben var ödehus så jag har varit ute en sväng och fotat gamla och nya ödehusfavoriter också.

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Det märks att världen börjar öppna upp och att ressuget är stort hos många. Mina flöden fylls åter av inspirerande resor. Som Inger på Halloj Världen som har varit i Schweiz och åkt skidor eller Lena på Ladies Abroad som varit i Kenya. Ia bor på Kreta så hon är ju där mest hela tiden men april bjöd på en inspirerande 4 dagarsutflykt på ön om än med vissa missöden.

Så det var mitt minst sagt fullspäckade april. Nu ser jag fram emot ett betydligt lugnare maj.

Må gott och lev väl!//Tinka

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G-EMDVDK369J