En bättre dag – en vandring mellan Monte Clérigo & Arrifana

,

Vissa dagar är helt enkelt så nära perfektion man kan komma. Vandring med trevligt sällskap. Fantastiska vyer. God mat och så som grädde på moset strålande sol och helt vindstilla. Det här blir inget långt utförligt vandringsinlägg utan helt enkelt en bildbomb från dagen. För att det var en dag värd att föreviga. En dag jag vill minnas länge.

Det är en kylig morgon, så pass att halkvarningen plingar till i bilen. Något för oss så ovanligt att vi först inte riktigt förstår varför bilen piper men snart faller poletten ner. Vi lämnar av en bil i Arrifana och fortsätter sedan till Monte Clérigo där dagens tur startar. Vi hade hoppats på en extra morgonkaffe där men den lilla badorten är rätt öde så här en morgon i januari. Men kaffe finns i våra ryggsäckar så iväg vi går. Och vi vandrar längs galet vacker kust! Med havsbrus i öronen, värmande sol mot kind och som ett fluffigt täcke över oss, klipprosbuskens ljuva doft.

Vi passerar Ribat of Arrifana, en lämning från en islamiskt fästning/kloster. Detta är det enda kända ribat som finns i Portugal och grundades av Ibn Qasi, en politisk- och andlig ledare i sufism på 1100-talet. Detta är en utmärkt fikaplats. Och inte nog med att det är en bättre dag, det blir dessutom en bättre fika när Vendela bjuder på lussekatter.

Så efter ca 9 km kommer vi i mål i Arrifana efter tunga men härliga steg genom mestadels sand. Vi avlutar med go’middag på restaurang O Paulo som aldrig gör en besviken. Den perfekta dagen firar vi med percebes, piggvar och en kall öl. Jag sa ju det – perfektion…

Må gott och lev väl! // Tinka

Vill du ha utförligare beskrivning av den här turen hittar du det hos Rota Vicentina

Fler Algarvevandringar hittar du här:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?