hund i Lissabon

Tintin i Lissabon – med hund i Lissabon

, ,

Senast vi var i Lissabon fick Tintin följa med av en massa olika anledningar. Men hur är det egentligen att resa med hund i Lissabon? Tyvärr är svaret på den frågan – inte helt enkelt. För det är inte alls säkert att din lilla älskling får följa med. Jag hade nog räknat med att det skulle finnas lite fler valmöjligheter. Här är en sammanställning av våra erfarenheter efter några dagar med Tintin i Lissabon.

Att bo på hotell med hund i Lissabon

Som vanligt försvinner många alternativ när du väljer hundvänlig hotell i sökmotorerna. Vi hade den här gången valt ett trevligt B&B lite i utkanten av de centrala delarna. Och det var feltänkt. Nästa gång vi är i Lissabon med Tintin så väljer vi ett boende som ligger mitt i smeten. På så sätt är det betydligt enklare att lämna av hunden när man vill gå och äta eller kanske slinka in i någon affär eller så. Då blir man inte heller så väderberoende som vi var den här gången.

Hund i Lissabon

Ta sig fram med hund i Lissabon

Vi hade försökt att läsa på innan men hade haft lite svårt att få fram vad som gäller. Men vår lilla empiriska undersökning gav oss att tunnelbana går utmärkt. Vi såg hundar i alla storlekar. Taxi, buss & spårvagn går inte. Vi hade läst att Uber skulle gå bra men vi försökte och vår chaufför tog inte hund. Veckan efter vi var i Lissabon läste vi dock att nu går det att beställa en Uber som tar hund i appen så då borde det funka nu. Tuktuksen tar också ofta hund men det blir dyrt att använda enbart som fortskaffningsmedel men kul om du vill ta en tur.

Får hunden följa med på restaurang?

Som regel inte. Inte in på restauranger och inte heller in på caféer. Som tur är stoltserar Lissabon med en mängd fina dagar och dito uteserveringar och på uteserveringarna stötte vi aldrig på patrull. Vad gäller caféer där man nu på många håll i Europa kan se en uppluckring på bestämmelserna om hund så har det inte slagit igenom i Lissabon. Enda stället vi såg där hunden är välkommen in var Copenhagen Coffee Lab & Bakery. Som tur var har de 5 olika ställen i Lissabon så det är ett tips om du är i Lissabon med hund i dåligt väder.

Men det finns såklart fler ställen där hunden får följa med, här kommer några tips;
Hundvänliga restauranger kan du hitta på The fork.
Charlotte på Hotelladdict.se tipsar om I love Nicolau som har flera ställen i Lissabon.
På sidan Dogallowed.com hittar du ännu fler hundvänlig ställen både i Lissabon och resten av Portugal.
Även hos Blanca Valbuena får du tips om var du kan äta ned din vovsing.

Men vad i jössenamn hittar man då på med hund i Lissabon?

För oss som mest gillar att gå runt när vi turistar blir det egentligen ingen jättestor skillnad om vi har hunden med oss förutom då det där med maten. Så det mesta i min Lissabonguide går att göra ändå. Som marknader, kakelpromenad eller strosa längs Tejo. Men alla aktiviteter som innebär att du måste gå in någonstans går bort.

Tips! I stadsdelen Alfama hittar du hundparken Animacão – Parque Canino, med bl.a agilitybana & hunddusch.

hund i Lissabon

hund i Lissabon

Tintin börjar nu bli en välberest herre och du kan följa honom både i Oslo & Paris. Men vad säger vi så här med facit i handen, får han följa med nästa gång vi far till Lissabon. Nja, troligtvis inte. Både han & vi har det nog bäst på var sitt håll.

Må gott & lev väl!// Tinka

Ps. Vill du ha koll på nya uppdatering här på bloggen så kan du alltid följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum såklart.

Etiketter:


Kommentarer

  1. Profilbild för Åsa

    Lilla Tintin!
    Ja, det är ju nackdelen med att ha hund, att det inte alltid är så praktiskt när man reser och så. Men fördelarna uppväger! Vår ena hund har varit i Lissabon och gillade det inte något vidare. Den andra tar vi knappt med in till byn, för han är så stor och stark och rätt som det är ser han något superintressant, eller ännu värre – något han inte gillar.

    1. Profilbild för Cathinka

      Fördelarna överväger alla dagar i veckan! Så mysigt att ha de små djuren här hemma. Det har ju en och annan fördel att ha en liten hund, ser han något han giller eller inte gillar är det bara att dra lite i kopplet så flyger han:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?