Mitt 2022 i 52 bilder

,

Jösses, det är nog det ord som bäst kan beskriva 2022. För när media har ett år med idel nattsvarta rubriker är mitt år en ändlös räcka med härliga upplevelser. Ödmjukt tacksam för detta år. Ett annat ord som annars på ett ypperligt sätt sammanfattar året 2022 är mat. Aldrig tidigare har ett år bjudit på så sanslöst mycket mat, god mat. Det är väl tur att två andra ord som skulle kunna summera året är padel & vandring för annars hade jag rullat fram som en köttbulle.
När jag annars brukar prata om tid som rusar fram konstaterar jag så här på 2023 års första dag att årets alla upplevelser gör att januari 2022 känns som en evighet sedan.

Januari med vandringar & utflykt i centrala Portugal

Jag brukar säga att vi inte har vandrat så mycket under 2022 men det är såklart en sanning med modifikation för allting är relativt. Efter 2 år med nedstägningar med den enda aktivitet som i princip varit tillåten, hade vi under 2020-2021 vandrat otroligt mycket så i förhållande till det känns 2022 som ingenting. Men redan i januari gör vi två härliga vandringar med en favorit i repris, Amodeira samt en ny goding Monté Clerigo till Arrifana. Men januaris höjdarutflykt går till centrala Portugal som bjuder på årets byupplevelser med Monsanto & Piodao.

Ett februari med byggdamm

Ut med det gamla och in med det nya. Båda våra badrum rivs ut och görs om. Vilket lyft för vårt hus. Definitivt årets husfix. Hantverkare i huset innebär att vi gör många småutflykter i närområdet och vi bjuds också på årets vandringsupplevelse när vi vandrar mellan Porto Covo till Milfontes. Årets enda vandring med övernattning. Som vanligt när man vandrar längs atlantkusten bjuds på otroliga vyer.

Mars med kork & årets första bemärkelsedag

Med fortsatt byggstök fortsätter vi upptäcka Algarve. Åker till korkfabriken – årets mest korkade kanske:) Gör årets limoncello. Men framförallt åker vi för att överraska lillebror på den första av årets stora bemärkelsedagar. Bjuds då även på några soliga, fina vårdagar i Stockholm. Och vi får solpaneler installerade.

April med årets första utlandsresa och mer familjemys

Årets nya ö-upplevelse som egentligen inte är en ny ö men en annan del av tidigare besökta Ilha da Culatra – Ilha do Farol. Fantastisk vandring i skön sol. Vi åker till Spanien för årets arkitektoniska upplevelse men även årets street art upplevelse – Granada. Ett Granada som bjuder på grått och regnigt väder men som är en mysig upplevelse i iallafall. Och vi får en fanatisk påsk med alla barn på plats.

Maj med ett nytt land eller hur man ska se på den saken

Årets nya land – eller är det det egentligen? Bästa syster & jag möts upp för en weekend i Ljubljana, Slovenien. I Slovenien som land har jag aldrig varit tidigare men i min tonår på väg ut på det stora familjeäventyret bodde vi några dagar här längs kusten fast då hette landet Jugoslavien. Hur som är Ljubljana en helt ny upplevelse och årets weekendresa. Och om året redan bjudit på flera matupplevelser är det här i Ljubljana den totala matbonanzan börjar. Men vi hinner även med ett återbesök på saltodlingen.

Jag trodde juni var en lugn månad…

Jag tänkte skriva en månad när det inte hände så mycket. Så kikar jag i mobilens album och inser att vi gjort många härliga utflykter. Till favoritstränder som Cordoama & Bordeira. En dagsutflykt till Ayamontei i Spanien med stop i Cacela Velha. Och såupptäcker vi Zamboeira vid den alltid så storslagna portugisiska västkusten.

Juli och familjechill

Vi är dåliga på att fira våra bröllopsdagar men i år, på den 29-åriga slog vi på stort och fick uppleva årets matupplevelse när vi intog middag på Al Sud. Med en stjärna i Guide Michelin bjöd Al Sud på allt – himmelsk mat, storslagna vyer över hav och en fantastisk service.
Med barnen här stora delen av månaden görs många mysiga utflykter bl.a. årets båtutflykt när vi far bland delfinerna som simmar. Vi firar även årets andra stora bemärkelsedag när storasyster fyller stor.

Augusti med tid för återhämtning och besök i hemland

Som vanligt gör värme och anstormning av turister att augusti blir en lugna månad för oss här på Algarve. Men röst ska läggas så till Tavira där konsulatet är beläget far vi. Och jag far till Sverige för att besöka pappsen och får uppleva årets spektakel. Inte visste jag att så många väljer att köa med förhoppning om att hitta en skatt. Under en riktigt mysig dag för jag uppleva Antikrundan IRL – så rolig upplevelse.

Ett september som försvann

Sverige bjöd även på covid så septembers första dagar och familjens tredje jämna högtidsdag tillbringas utslagna till sängs. Mannen fick helt enkelt nöja sig med noll, nada uppvakning när det var hans tur att fylla jämnt. Men vi firar istället någon vecka senare med årets roadtrip som går till norra Spanien där vi äter mat i stora lass och njuter av årets vinupplevelse i Rioja.
Tillbaka på Algarve bjuds på årets strandupplevelse när fotoklubben samlas på Praia da Carreagem.

Oktober och det stora äventyret

För första gången på fler år än jag ens kan minnas köps gymkort och träning påbörjas. Man kan lugnt säga att det är välbehövt för lätt förtvinade muskler. Jag vandrar i Salema men framförallt är det dags för årets stora reseäventyr. Kenzan Travel skickar mig på jobb till Tanzania och jag får uppleva en helt makalös resa.

November kommer med gråmulet och mängder av regn

Även om månaden bjuder på sol när jag kommer hem från Tanzania bestämmer sig vädergudarna att det är dags för oss att uppleva ett annat Algarve. Ett grått, regnig & ganska trist sådant. Men innan jag är tillbaka hemmavid bjuder Tanzania på årets hotellupplevelse när jag får bo några nätter på Original Maasai Lodge.
Månaden avslutas annars på allra bästa sätt med årets favorit i reprisett Londonbesök med bästa sällskapet. Med ännu mera mat i våra magar och en rejäl dos julstämning återvänder vi till Algarve.

December – grått, regn & magisk sol

Så mycket grått. Så mycket regn. Men när uppehåll kommer kastar vi oss ut för en härlig vandring och får oss en magisk krabblunch när vi tar oss från Odeixece till Azenha do Mar. Och året avslutas på allra bästa sätt med lysande sol & barn på besök.

Tack 2022 för att du gav mig så många fina stunder. Nu blickar vi framåt och hoppas på ett härligt 2023!

Må gott och lev väl!//Cathinka

Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Vilket härligt år, Afrika och allt. 🙂 Jag börjar också bli sugen på en ny safari.

  1. Profilbild för Cathinka

   En safari är aldrig fel!!

 2. Profilbild för Ann-Louise

  Så roligt att läsa om ditt 2022 och så många fina bilder!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Det blev ett bra år😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?