En helg i Örebro

,

Jag har inte varit i Örebro på evigheter, senast tror jag det var på bröllop för en sådär 20 år sedan så jag kan inte påstå att jag minns så mycket mer än att där finns ett slott. Att det sedan skulle vara i egenskap av bloggerskan jag skulle få återse Örebro hade jag nog inte min vildaste fantasi kunnat gissa för ett par år sedan, frågan är om jag ens visste vad en blogg var:). Men så skulle det bli när det i helgen var det dags för bloggträff.

Från Stockholm till Örebro med alléer i fokus

Tillsammans med Linda från Resa Medvetet for vi i min lilla röda Mini mot Örebro. En miniroadtripp som såklart måste innehålla några stopp så Linda fick hänga med på alléjakt och se lite av Västmanlands böljande landskap. Och vilka fina alléer vi hittade, det blir återbesök!

#örebroworkation

#örebroworkation

I en säng med himmelska kuddar

Clarion Hotel Borgen välkomnade oss med ett leende. I den pampiga byggnaden vid ån som kan skryta med att ha varit både bank & tidningsredaktion och med att självaste Hjalmar Bergman har bott där, har nu Stordalen öppnat hotell. Med reception, bar och restaurang i ett med entrén, som gjort för trevligt häng och riktigt mysiga rum med ett grafiskt formspråk i svart, vitt & grått som flirtar lite med känslan av tidningsredaktion. Hotellet ingår i Clarion Collection vilket innebär att både fikan som serveras på eftermiddagen & kvällarnas middagar ingår i rumspriserna.

Måste nämna kuddarna som var en dröm av fluffiga dun. Så sköna!

#örebroworkation

#örebroworkation #örebroworkation

Vad är väl en #örebroworkation på slottet om inte alldeles underbar

Att få hänga med likasinnade är verkligen riktig, riktigt roligt. Att få nörda ner sig i resor, bildspråk, SEO och bloggdesign. I samarbete med Örebrokompaniet (som arbetar med att marknadsföra Örebro) har Sanna Rosell satt ihop en riktigt härlig helg i Örebro. Tanken med helgen är att Daniela (Discovering the Planet), Helena (Oh Darling), Katarina (Äntligen Vilse), Linda, Sofia (Fantasiresor), jag och Sanna dels ska få lära oss lite mer om Örebro dels få utbyta erfarenheter inom ämnet bloggeri. Och pratat en himla massa om resor så klart! Att få hålla våra workshops i slottet är ett vinnande koncept, mysigare lokal än Örebroslott är svårt att föreställa sig!

#örebroworkation

#örebroworkationFoto: Sanna Rosell

I sällskap med Gustav Vasa i fängelsehålan

Dagen bjuder på överraskningar när plötsligt Gustav Vasa dyker upp och vi får en visning av det gamla slottet: Hur gammalt det är vet ingen riktigt men man tror det har anor från 1300-talet. En resa från tortyrkammare till slottsbankett.

#örebroworkation

#örebroworkation

#örebroworkation

Wadköping, Gamla Örebro & Matmarknad

Äta bör man annars dör man och lunchpaus tog vi Wadköping på Gamla Örebro. I restaurangens mysiga lokaler intogs en god pasta innan vi vi tog oss i kast med matmarknaden som turligt nog pågick denna helg.

#örebroworkation

#örebroworkation

#örebroworkation

OpenART Biennale 2017

Att bli guidad av en bra guide gör verkligen skillnad och Ninni Glimwall är fantastisk. Med stort engagemang och kunnighet tog hon oss runt bland några av de totalt 86 verk som utgör OpenART Biennale 2017 och ställs ut runt om i staden. Som det sjungande trädet “The Thirsty Ones” (funderar fortfarande på hur de får in ljudet i trädet!!) av Leonel Vásquez, Marisa Merlins “Stalagmites” och det verket som gjort en himla massa Örebrobor upprörda nämligen Tadashi Kawamatas “Share Chair Arena”. Ett verk om för övrigt är svårt att missa då det är gigantiskt! En personlig favorit var det mer tystlåtna verket av Diao Wei, “Fishing” som guppar i ån utanför vårt hotell. Utställningen pågår fram till 10 september. Åk dit, definitivt värt ett besök!

#örebroworkation

#örebroworkation

Och så är en härlig helg slut. En helg full med skratt, ny kunskap, mat och mysigt häng. Tack tjejer för skönt sällskap!!

Må gott och lev väl!//Cathinka


Tjejernas inlägg från helgen kan ni läsa här:

Sanna – När resebloggarna kom till stan

Daniella – Lite tankar så här en söndag 

Katarina – Svängiga tjejer på workation

Sofia – På slottsworkation i Örebro

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Sanna Rosell

  Ljuvliga bilder Cathinka! Tack för att du ville vara med i helgen! <3

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack och det är verkligen jag som ska tacka!

 2. Profilbild för Christine - 29°

  Wow vilka alléer! Och vilken härlig helg det låter/ser ut som att ni haft. 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är de ljuvliga! Det hade vi verkligen tack.

 3. Profilbild för Fantasiresor

  Wow, förstår nu varför ni var på jakt efter alléerna! Underbara bilder. Tack för en inspirerande och rolig helg!

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja det är allt något visst med alléer. Tack själv!

 4. Profilbild för Linda, resamedvetet.se

  VILKA ALLÈBILDER det blev! Roligt att få följa med. Vilket otroligt fint inlägg du skrivit med mycket inspiration. Tack för biltid och alla samtal

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Linda, definitivt värda en omväg?. Och tack själv för trevligt sällskap och kloka tankar.

 5. […] Läs mer: Katarina/Äntligen vilse har skrivit flera inlägg om Örebro här liksom Daniela/Discovering the Planet och Cathinka/På vift. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?