Barbados stränder, bästa strand barbados

Fem favoriter – Barbados stränder

Som ett pärlband ligger de längs ön, Barbados stränder. Lugnt och skyddat av korallrev på västra sidan, lite mer action som gjort för kitesurfing på den södra och för den mer erfarne surfaren finns vilda Batsheba på den östra sidan. Vad du än är ute efter, på Barbados finns en strand för alla smaker.

Barbados stränder – mer än 80 st!

Med över 80 stränder hann jag så klart inte se dem alla under mina futtiga 3 dygn på Barbados men ett helt gäng besöktes. Det var inte alls helt självklart vilka skulle få vara med på min favoritlista. Barbados stränder är inte bara många de är också mycket vackra på ett väldigt varierat sätt. Men håll till godo här kommer de; På Vifts fem favorit stränder på Barbados!

Bottom Bay Beach – för det vackra vilda

Kanske en av de absolut vackraste stränderna jag varit på. Vild, vacker och åtminstone så här under lågsäsong, helt övergiven. På bilparkeringen möts vi enbart av en ensam man som säljer kokosnötter. Genom en fuktig, slipprig stig tar vi oss ner till den ganska lilla, skimrande vita stranden. Höga, sirliga palmer vajar sakta i vinden och kastar grafiska skuggor i sanden medans vågorna dånar in. Havet är vilt och här badar du inte. Själv tänkte jag snabbt känna på vattnet och var bara en hårsmån från att fällas, med en rätt dyr kamera i handen, av vågornas otroliga kraft. Klarade kameran, själv blev jag dyblöt:)

Gibbes Beach – gyllene och omsluten av prunkande grönska

På Barbados är alla stränder publika men det hindrar inte att en på vissa håll åtminstone försöker hålla besökarna därifrån. Gibbes är en sådan strand. Men om du parkerar bilen på den lilla vägen som går upp till Gibbes Glade så är du inte långt ifrån den lilla, väl gömda passagen ner till den här godbiten till strand. Inga solstolar, inga försäljare, inga människor.

Six Men – för det vardagliga strandlivet

Jag faller pladask för den här lilla byn med tillhörande strand. Kanske åker du inte hit för att ligga och steka i solen för här arbetas det. Små söta färgglada båtar ligger i rad på stranden eller guppar i vågorna. Fiskarna säljer sin fångst längs den lilla byvägen. Ett genuint stycke Barbados helt enkelt.

Brownes Beach – för folklivet

Vill du ha en strand full av liv, av solstolar och randiga solparasoller. En strand med bollspelande människor, sandslottsbyggande barn & väldoftande ånger från foodtrucks. Då är det här stranden för dig. Troligtvis också den finaste sand jag någonsin satt mina nakna små tår i.

Silver Sands – för den äventyrliga

Inte nog med att stranden är vacker med sitt asketiska ensamma träd i ena kanten det är också ett av Barbados bästa ställen för kite- och vindsurfing. Hyr utrustning, ta lektioner eller gör som jag, roa dig med att titta på.

Det var stränderna, i tuff konkurrens, som fick mitt hjärta att klappa lite extra. Har du varit på Barbados? Håller du med mig eller har du några egna favoriter, några stränder på Barbados du tycker en inte får missa?

Må gott och lev väl och glöm inte följa På vift på FBInstagram eller Bloglovin!

Karta med mina favoritstränder på Barbados:

Vill du läsa om fler stränder har jag även bl.a skrivit om stränder på Algarve, Seychellerna & Mauritius

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?