Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados

När jag vaknar av att klockan ringer blir jag förvånad. Jetlaggen har tidigare morgnar gjort att jag vaknat redan 4 och nu är klockan kvart över fem. Det känns inte lockande att lämna sängen. Är det värt för något jag inte ens vet om jag kommer få uppleva? Men efter att ha dragit täcket över huvudet ett par gånger så vet jag att jag kommer ångra mig om jag inte masar mig upp.

Det börjar som så ofta med en bild på Instagram

Att planerar en ny resa innebär alltid att jag dammsuger Instagram på bilder från destinationen. För att få inspiration till platser att besöka och bilder att ta. Och så dyker den upp, bilden på hästen i det ändlösa havet vid en strand någonstans på Barbados och jag känner att det här bara måste upplevas. Att hitta var, när, varför är inte helt lätt. Var får jag tillslut klart för mig, varför likaså men när är lite av ett mysterium. Att det sker i soluppgången är dock klart så det är bara att lämna den varma sköna sängen.

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Den speciella känslan av att vara uppe och ute när en plats vaknar till liv

Med sandaler på fötterna och kameran på axeln vandrar jag den tomma gatan fram. En och annan minibuss passerar med människor på väg, gissningsvis till jobbet, ett skall långt bort & fåglar som sjunger. Känslan att få vara med när en stad vaknar till liv är så häftig. Jag har rekat dagen innan så jag vet hur jag hittar, hittar till Pebbles Beach & Hotel Radisson. Helt ensam är jag inte när jag kommer fram, några tappra turister väntar med sina kameror i högsta hugg, en man som tillbringat sin natt på stranden gnuggar sömnen ur ögonen. Men på hästar är det tomt. Jag pratar med en kvinna som varit här tidigare morgnar men då kommit försent. Idag är hennes sista chans. Det är min både första & sista.

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Så ser vi en man komma runt hörnet

Så kommer en man med bara fötter och grimskaftet i hand med sin fyrbenta vän lugnt lufsande ner på stranden. Mannen drar av sig tröjan som hängs på strandbarens stol och så traskar de ner i vattnet. Lite tvekan, det är ändå lite vågor men snart simmar de, simmar rakt ut mot den onåbara horisonten. Tillbaka i vattenbrynet masseras hästen med svamp. Frustande av välbehag snurrar muskelpaketet runt så skötaren ska komma åt ordentligt runt hela kroppen. Snart är de uppe igen och på väg hem igen.

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Vi som befunnit oss på stranden börjar andas igen, tittar på varandra och spricker ut i lyckliga leende. Vilken start på dagen! Vi pratar en stund och börjar sedan dra oss hemåt igen.

Då hör vi klapprande hovar och vi stannar upp

För där längs den asfalterande vägen ser vi hur fler hästar kommer klapprande. Och strandritualen upprepas. Vissa hästar studsar gladeligen ner i vattnet. Andra är lite mer försiktiga. En och annan får backas ner för att slippa se vågarna. Men väl i vattnet ser alla djur ut att njuta i fulla drag. Hästarna som kommer är kapplöpnings hästar från Barbados Turf Club vid Garrison Savannah som ligger en liten bit från stranden. Till stranden kommer hästarna för att få mjuka upp sin muskler. Med en simtur och skötarens sköna massage. Så försvinner hästarna sakta en efter en och kvar finns snart bara avtrycken efter hovarna i sanden.

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Var och när simmar hästarna på stranden?

Hästarna hittar du på Pebbles Bech på stranden nedanför Radison Hotel i soluppgången. Jag hörde, men det här är hörsägen så ta det för vad det är, att hästar badas nästan varje dag men att på torsdagar & söndagar är det ofta betydligt fler som kommer. Jag var där en söndag. Kika när det är soluppgång och var där en kvart före.

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Snälla, snälla om du går dit för att titta, respektera att det här är en avkopplande stund för hästarna. Låt dem vara ifred och närma dig endast efter att ha frågat skötaren om det är ok.

Simmande hästar på Barbados, Pebbles Beach

Alla mina tips till Barbados

Det kommer komma flera Barbadostips här på bloggen under hösten men jag har redan nu i samarbete med Wowanders gjort en guide till Barbados. Wowanders är appen där du lätt kan samla dina tips från dina resor för att dela med nära och kära. Här kan du lägga in bilder och betygsätta dina, boenden, restauranger du ätit på eller dina utflykter. Allt för att komma ihåg och kunna dela med dig!

Och så den vanliga uppmaningen att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Fredelige morgenstunder mens verden våkner er virkelig noe helt spesielt, og dette hørtes ut som en fin opplevelse.

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det och det var det verkligen.

 2. Profilbild för Eva på rucksack

  Vilken vacker, och lite udda, upplevelse! Ser ut som att du hade en härlig resa!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var det verkligen både upplevelse och resa.

 3. Profilbild för Ann-Louise

  Vilken speciell upplevelse det måste varit. Vackra bilder och vackra hästar! Och jag känner igen det där med att researchen börjar på Instagram, ett perfekt ställe för inspiration.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack, ja det var en riktigt härlig morgon. Instagram är verkligen bra för inspo.

 4. Profilbild för Linda Engström

  Så fint inlägg för en hästälskare som mig. En del hästar ser mer välvårdade ut än andra men så är det kanske alltid. Säger tack för hästarnas skull för att du belyser att detta är deras avkoppling och inte vår cirkusstund

  1. Profilbild för Cathinka

   Tyckte nog att de flesta såg mycket välmående ut utom någon som var lite mager. Det var en ljuvlig stund för både häst och åskådare. Måtte det så förbli…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?