Godahoppsudden

En dagsutflykt till Godahoppsudden

Kapstaden är en trevlig stad med massor av saker att göra där även i omgivningarna erbjuder spännande utflyktsmål. Godahoppsudden tycker jag är en given dagsutflykt när man är i Kapstaden. Ofta säger man att Godahoppsudden är Afrikas sydligaste spets och där Atlanten och Stilla havet möts men det stämmer inte alls. Det är egentligen Aghulas ca 25 mil bort men det tycker inte jag är inte ett lika trevligt utflyktsmål. Godahoppsudden bjuder på otroligt vackra landskap, pingviner & vin, vad kan man mer begära!

Chapmans Peak

Det anordnas många organiserade turer hit men jag rekommenderar att ni hyr bil och kör själva för det finns många ställen att stanna till och ta fotopauser på. Det är vänstertrafik i Sydafrika så det kan vara lite läskigt men det är inte jättemycket trafik så tar man det bara lugnt så går det bra. Välj kustvägen via Sea Point, Camps Bay & Houts Bay – Chapmans Peak Drive, en oerhört vacker väg insprängd längs bergväggen med den vilda Atlanten på ena sidan och berget på den andra. Emellanåt kittlar det lite i magen.

Godahoppsudden. Chapmans Peak, Cape of Good Hope

Godahoppsudden

Om man nu inte är den sydligaste udden så kan man istället vara den mest sydvästra. I mitt tycke spelar det ingen roll för det viktiga här är den vackra naturen. Det är ca 7 mil hit från Kapstaden och udden är ett naturreservat. Det finns flera vandringsleder här för den som är sugen  och flera vackra stränder. Vattentemperaturen är dock inte jättelockande med sina 12-15 grader.

I nationalparken finns flera sorters djur som strutsar, zebror, antiloper och babianer.

Godahoppsudden, Cape of Good Hope

Kapudden

Bara några kilometer från Godahoppsudden ligger Kapudden. Kapudden ligger högre än Godahoppsudden och upp på toppen kan du ta linbanan om du inte vill gå. På toppen finns fyren och en storslagen utsikt ut över öppna hav. Restaurangen nedanför, Two Ocean, serverar bra mat.

Godahoppsudden. Kapudden, Cape of Good Hope

Boulders Beach, Simons Town

Färden går nu vidare längs uddens östra sida och utflyktens höjdpunkt, pingvinerna vid Boulders Beach. Pingvinerna är riktigt sköna djur. Ett pingvinpar steg i land på stranden här 1982 och idag finns närmare 3 000 pingviner på Boulders och Foxy beach.

Godahoppsudden, Boulders Beach, Cape of Good Hope

Vinprovning

Det finns nog inget land jag besök som erbjuder bättre mat och vin än Sydafrika, definitivt inte om man även väger in prisnivån. Vad kan passa bättre efter en hel dag ute i naturen än en vinprovning! Gör inte som vi bara, att ni glömmer bort att ni kör bil….

Godahoppsudden, Cape of Good Hope

För dig som är fotointresserade så är ett stopp på Muizenberg Beach med sina strandhyttor i klatschiga färger ett måste!

Må gott och Lev väl!//Cathinka


Mer Sydafrika

Läs- och filmtips

Katarina på Kattas betraktelser har skrivit mycket om Sydafrika.

Godahoppsudden

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Elin reser

  Jättefina bilder! Gillar speciellt de på pingvinerna 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Elin! Pingviner är coola djur:)

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Jeg er helt enig i at man burde ta turen til disse stedene hvis man er i Cape Town. Vakker natur, og pingvinene er så skjønne. Det var ikke så mange pingviner på stranden da jeg var der, men noen var det, blant annet noen små som holdt på å miste babypelsen sin.

  1. Profilbild för Cathinka

   Naturen är verkligen storslagen men favvisstoppet var ändå pingvinerna! Trodde alltid att det var fullt av pingviner på stranden men det är det alltså inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?