La Digue, Seychellerna, Paradiset

Jag vaknar av att regnet smattrar mot taket, inte bara försiktigt utan som en vild trumvirvel dundrar det över mitt huvud. Från dörr till dörr har resan tagit 24 timmar och jag lovar, vi har inte tagit oss hit för regnets skull. Försöker att inte bli alltför besviken, vi är tillsammans och vi har semester men..

La Digue, Seychellerna, Paradiset

Som ett pärlband utslängt i Indiska oceanen hittar man de ca 100 öarna som bilder öriket Seychellerna. Ett riktigt paradis med vajande palmer, kritvita och guldgula stränder och turkost varmt vatten (sällan under 27 grader). Seychellerna stoltserar med flera stränder som ofta rankas bland världens vackraste, som Grand Anse och Anse Source d’Argent.

Och ibland lite regn..

La Digue

Enbart 3 av öarna är bebodda (även om det finns resorts på några fler) och den minsta av dessa är La Digue som också är min personliga favorit.

Med sin lilla storlek, 10 kvadratkilometer, en befolkning runt 2000 människor och sina i stort sett bilfria vägar hittar man snabbt in i det sköna lunket. Man går, cyklar eller tar den lokala oxtaxin när man vill ta sig fram. I huvudbyn La Passe på östra kusten finns de flesta boendena. En lite finare resort, några boutiquehotell och några B&Bs. Här hittar man även några restauranger och små affärer. Allt är väldigt laidback, som gjort för en lugn och skön semester. Letar du efter party har du hamnat helt fel.

La Digue, Seychellerna, Paradiset

Regnet lättar lite efter en stund så vi lånar paraplyer och tar en promenad ner till L’Union Estate för att titta på jättesköldpaddorna. De är verkligen stora, luktar otroligt  illa och pökar hela tiden;)

Annars är att låna/hyra en cykel och ge sig ut på upptäcksfärd det bästa sättet att se ön. Mitt på ön finns den högsta toppen, Eagle Nest Mountain, om 330 meter så man får ta i lite ibland. Mycket vatten bör man ta med sig för det är långt mellan provianteringsställena.

La Digue, Seychellerna, Paradiset

La Digues stränder

Stränderna på ön har olika karaktär och den mest badvänliga ligger strax norr om byn, Anse Severe. Här är havet lugnt, som gjort för ett stilla bad.

Den kanske mest kända stranden som sägs vara världens mest fotograferade strand, Anse Sourse d’Argent ligger söder om La Passe. Här är det ganska långgrunt och ganska mycket folk för alla som kommer till La Digue på dagsutflykt hamnar här. Spektaktulär men lite för välbesökt för min smak.

Cyklar man tvärs över ön når man Grande Anse som är betydligt vildare och vattnet är ganska strömt så man får vara lite aktsam, men så vackert!

Från Grande Anse kan man vandra norr ut längs stranden för att komma vidare till Petite Anse och Anse Cocos.

La Digue, Seychellerna, Paradiset

Många som åker till Seychellerna väljer att bara komma till La Digue på en dagsutflykt, det tycker jag är synd. Vi bodde här i tre nätter men jag hade önskat att vi lagt ytterligare en eller två nätter här. Det finns vandringsleder kvar att utforska och vi hann inte besöka alla stränder.

Och var vi bodde? På Le Domaine De L’Orangeraie, ett av de mysigaste hotell jag någonsin bott på! Kan varmt rekommenderas.

Regn hade vi bara vår första dag, sedan strålade solen oavbrutet de resterande 9 dagar på Seychellerna!

Lev väl och må gott/Cathinka

RESTIPS SEYCHELLERNA

 

Kommentarer

 1. Profilbild för FREEDOMtravel
  FREEDOMtravel

  Det ser verkligen ut som ett paradis! Och lite regn ibland är nog bra! 😉 Jag vill också passa på att säga att i varje fall jag har ganska knepigt att kommentera på din blogg. När jag läser bloggen på mobil eller klickar in från Bloglovin är all text som en smal sträng och när man ska kommentera får det bara plats några få bokstäver i bredd. Det går bättre när jag öppnar sidan på webben, men när jag klickar på kommentera blir allting ändå supersmalt, ca 2 ord i bredd får plats att skriva…

  1. Profilbild för Tinka

   Det är det!
   Ja jag håller på att leta efter ljus och lykta efter problemet. Det verkar vara när det är permalänken som är delad då blir texten jättesmal, på datorn ser det ut som mobilversionen ska göra och på mobilen blir det dom du säger bara ett ord per rad… Har kontaktat dem jag köpt temat av och hoppas på svar. Har även kontaktat WordPress.
   Tack för att du påtalade problemet!

 2. Profilbild för Katarina Wohlfart
  Katarina Wohlfart

  Så himla vackert det är det där Seychellerna. Dröm ö! Synd med regnet, det har sin charm, men om det störtar ner är det ju svårt att gå ut.. Svarar på min kommentar om Stockholm guiden här:

  Tack Cathinka! 🙂 Den värmer. Har du några tips som är gratis till naturen osv som man inte bara får missa när man är i Stockholm så är de varmt välkomna 🙂

  1. Profilbild för Tinka

   Som tur var blev det ju bara en dag och då får man sig ju en liten knäpp på näsan och uppskattar de soliga dagarna så mycket mer.
   Absolut det ska jag göra! I helgen har jag vandrat både i Tyresta och Gålö Naturreservat, verkligen härliga vandringar båda två på lite olika sätt. Tyresta inlägg kommer nog idag:)

 3. Profilbild för Anna, Travel on a Cloud
  Anna, Travel on a Cloud

  Vad intressant att läsa! Seychellerna har stått på min bucket list länge och en dag ska jag bara dit. 🙂

  1. Profilbild för Tinka

   Tack Anna vad roligt att du tycker det! Just La Digue tyckte jag verkligen riktigt mycket om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?