liebster award

Liebster Award

För någon vecka sedan fick jag Liebster Award av resebloggen 4000 mil. Liebster Award är ett sätt för resebloggare att ge andra resebloggar lite välförtjänt uppmärksamhet. Men det ger dig även själv lite möjlighet att fundera igenom ditt eget resande. Jag fick nedan 11 frågor av Gunilla & Christofer, några lite knepigare än andra.

liebster award

1 Vilken är den bästa resa du någonsin gjort och varför?

Oj att bara välja en är nästan omöjligt, så jag fuskar lite och nämner två. Första resan vi gjorde till östra Afrika, en kombinationsresa med safari i Tanzania och sol&bad på Zanzibar var en så otrolig ögonöppnare och gjorde ett djupt intryck. Den väckte en kärlek till den afrikanska kontinenten som gjort att jag återvänt dit många gånger de senaste åren. Uttrycket “du kan lämna Afrika men Afrika lämnar aldrig dig” stämmer verkligen för mig.

Men förra årets resa till Burma var magisk på ett annat sätt och den måste även den få lite plats här. Vilket land, vilken kultur, vilka människor, ren magi!

På vift . en reseblogg med restips -

2 Vem reser du helst tillsammans med (eller reser du helst själv)?

Familjen. Även om barnen idag är vuxna är våra familjeresor fortfarande höjdpunkter. Det är vårt gemensamma intresse och det är så roligt att i efterhand kunna samlas kring upplevelserna.

3 Vilken är den mest överskattade sevärdhet du besökt?

Det finns ganska många men en måste vara klostret på Mount Popa, Taung Kalat. Det är i sig inte mycket att se men färden dit är vacker och att se det från andra kullen är häftigt men väl uppe på Mount Popa…nä inte mycket att hänga i julgranen.

liebster award

4 Om du får rekommendera en “hemester”, dvs en riktigt bra upplevelse i närområdet, vad blir det då?

En stadsvandring i Stockholm. Stockholm är underbart och i gränderna i Gamla Stan kan du riktigt känna historiens vingslag. Man semestrar alldeles för lite i sin egna närhet!

5 Kan du nämna ett reseinspirerat citat som verkligen inspirerar dig?

liebster award

Bild från TravAddict

6 Berätta om ett tillfälle eller en resa när allt gick fel.

Vi har hittills haft tur när vi varit ute och allt har flutit på bra. När jag var ute och tågluffade för första gången så gjorde vi dock en generalmiss. Det här var i december, dvs lågsäsong i Europa, och vi fick för oss at vi ville till Point de Grave utanför Bordeaux så sagt och gjort hoppade vi på första bästa buss. Dock glömde vi kolla när bussen gick tillbaka….det blev många timmar i ett kallt, blåsigt och mycket ödsligt Point de Grave.

7 Om du fick möjlighet att utnämna världens 8:e underverk, vilket skulle det vara?

Jag inbillar mig att kanske Sheikh Zayed Mosque i Abu Dabi kan platsa här. Dock har jag inte varit där själv än men det står på önskelistan.

8 Vad driver dig att lägga så mycket tid och energi på din reseblogg?

Jag älskar helt enkelt att resa på alla sätt! Att skriva om mina resor är ett härligt sätt att få återuppleva dem.

9 Vilken resepryl finns alltid med i din packning?

Vet inte om det är en resepryl direkt men jag reser inte en meter utan min kamera.

liebster award

Foto: Birgitta Andersson

10 Berätta om hur du resonerar runt att resa till diktaturer.

Jag reser överallt. Om jag inte reste till länder vars politik jag ogillade skulle det inte bli många kvar. Och det är när man reser man inser att vi som individer är ganska lika, oavsett var vi bor, med samma mål och drömmar.

11 Vilket är ditt drömresmål just nu?

Min absoluta drömresa är att under en längre tid får köra genom hela den afrikanska kontinenten. Från Kapstaden i söder, längs östkusten upp genom Mozambique för att sedan snedda ner igen och in i Botswana, vidare genom Zambia, Malawi, Tanzania, Kenya Uganda, Rwanda, Kongo och sedan vidare längs västkusten. En dag!

Jag har annars två drömresor inbokade i år när vi först åker till Namibia på en roadtrip i höst och sedan ska jag till Sydamerika för första gången i vinter, närmare bestämt Ecuador.

Resa till Namibia


Tanken med Liebster Award är  att jag ska ställa 11 nya frågar till 5 resebloggare som jag tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Nu är jag så sent på det så de allra flesta har redan fått “awarden” så jag nöjer mig istället att nämna mina favoritbloggar:

4000mil & Ladies Abroad. Två resebloggar fyllda med reseinspiration till platser dit inte alla andra reser. Dessutom kompletterade med riktigt schyssta foton, något som jag tycker är extremt viktigt.

Sanna Rosell; för att jag tycker hon skriver så härligt och återigen bilderna!

En resa; för att de gör precis den resan som jag så gärna vill göra, men på cykel, vilket äventyr!

Adams Blogg/Apelöga; det här är överhuvudtaget ingen reseblogg men en blogg som är oerhört inspirerande så den måste nämnas i allafall. Regler måste brytas ibland;)

Må gott och Lev väl!//Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vad kul att läsa dina svar på frågorna! Vi är också förtjusta i Afrika och skulle gärna åka tillbaka. Fast kanske till något nytt land då (har varit i Kenya, Tanzania, Zanzibar och nordafrika). Spännande att du nominerar några bloggar som jag inte känner till, och det är ju lite poängen med den här awarden. Ska kolla in dem 🙂

  1. Profilbild för Tinka

   Det finns så otroligt många platser som är värda ett besök i Afrika! Titta på Namibia, helt otroligt! Vad roligt att kunna komma med något nytt?

 2. Profilbild för 4000 mil

  Kul att du svarade och intressant att läsa svaren! Mountain Popa var just en sån sevärdhet som vi skippade för att det kändes som att det skulle vara ungefär som du beskriver att det var… 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja de där sevärdheterna är alltid lite knepiga. Man vill ju gärna ticka boxarna men de är ju inte alla gånger något att hänga i julgranen.
   Det var roligt att bli tillfrågad!

 3. Profilbild för Linda, 155cm.se

  Kul att läsa om dina svar. Vi delar passionen för Afrika!

  1. Profilbild för Tinka

   Ja det är verkligen en härlig kontrastrik kontinent! Så glad att jag snart åker tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?