kajak på la digue

Me, myself & en genomskinlig kajak på La Digue

Det kommer inte som en överraskning, regnet, som med sitt näst intill öronbedövande knaster på taket väcker mig på morgonen. Natten har bjudit på ett rejält åskväder med knallar som fått min bungalow att skaka. Jag inser efter en snabb blick i väderappen och ett kontrollsms att dagens så efterlängtade utflykt får skjutas till morgondagen. Klappar mig själv på axeln eftersom jag den här gången har lagt in extra dagar i programmet just för att oplanerade saker alltid händer på resande fot. Och vädret rår en aldrig på. Inte ens i paradiset. 

Läs mer: Hur du kan planera din resa till Seychellerna

När jag vaknar nästa morgon är det tyst och palmerna utanför vajar sakta i vinden men solen lyser fortfarande med sin frånvaro. Tänker att det ändå måste vara good enough för att paddla kajak? För det är just kajakpaddling som är den efterlängtade aktiviteten här på La Digue, Seychellerna. I transparenta kajaker. Kan det liksom bli bättre än att få glida fram genom turkosskimrande vatten i en genomskinlig kajak med hela Anse Source d’Argent som bakgrund?

Anse Source d’Argent

Cyklar ner till L’Union Estate Farm där Crystal Water Kayaks är beläget och stämmer av med Anis Jacob som driver Crystal Waters att utflykten blir av och när. För när bestämmer tidvattnet. Efter att ha fått grönt ljus för att utflykt är på, tillbringar jag timmarna i väntan på genom att fotografera Anse Source från alla möjliga och omöjliga vinklar.

kajak på la digue, anse source d'argent

Kan det liksom bli bättre än att få glida fram genom turkosskimrande vatten i en genomskinlig kajak med hela Anse Source d’Argent som bakgrund?

Så är det dags. Vi är inte så många idag så jag får en kajak alldeles själv. Annars finns det 6 st kajaker så max 12 deltagare. Utflykten jag valt heter Robinson Crusoe. Vi paddlar norrut och det är en häftig känsla med den genomskinliga kajaken. Känslan är verkligen att du sitter i vattnet. Vi paddlar över korallerna och ser små fiskar simma omkring. Vi letar efter rockorna som brukar hålla till här men turen är inte på vår sida idag. Kanske det beror på att havet är lite stökigt, det har blåst upp lite på eftermiddagen.  

Anse Pierrot – utomjordiskt vackert

Vi tar oss tillbaka mot Anse Source d’Argent för en fotosession. För vem vill inte ha en bild på sig själv i en genomskinlig kajak med de berömda klippformationerna i bakgrunden! Sedan rycker Leo vår skeppare ut och kopplar ihop hos med följebåten som drar oss till en av de vackraste stränderna jag någonsin har varit på, Anse Pierrot. Platsen där filmen Robinson Crusoe version anno 1980 spelades in. Andäktigt vacker med de bulliga lätt rosaglimrande granitbumlingarna, de vajande palmerna och det ack så skimrande havet. Vi njuter av naturen, av stranden, av havet. Promenerar mot ytterligare 2 svårtillgängliga stenstränder fulla av döda koraller. 95% av La Digues koraller dog i El Ninon 2016. Anis Jacob som pluggat marinbiologi är en utmärkt guide som lär oss om livet under ytan.

”Far, jag kan inte få upp min kokosnöt”

Så avslutas dagen i bästa Robinson Crusoeanda när vi får försöka lära oss att öppna en kokosnöt. Med stor betoning på försöka. Jag kan lätt konstatera att även om jag befunnit mig på en öde ö med obegränsade mängder med kokosnätter hade jag inte klarat mig länge. Shit vad svårt det är att öppna dem. Fast inte för Leo då förstås som får det att se oförskämt lätt ut.

kajak på la digue
kajak på la digue
kajak på la digue

När solen sänker sig över havet är vi åter tillbaka vid Anse Source. Nöjd, till och med supernöjd över dagens utflykt. Om du någongång kommer till La Digue så måste du paddla i en genomskinlig kajak!

Må gott och lev väl/Tinka

Lite fakta:

 • Crystal Water Kayaks är beläget inne i L’Union Estate. Entréavgiften in i parken är €10 (2019)
 • Du hittar Crystal Waters på väg till stranden Anse Source d’Argent. Strax efter cykelparkeringen.
 • Du kan boka här men du måste alltid konfirmera direkt med Anis eftersom utflykten är väderberoende. Honom når du via Whats up +248 2 747 457
 • Jag valde utflykten Robinson Crusoe som är ca 3,5 tim och kostar €35. Betalas kontant direkt till Anis.

Glöm inte att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Sofia / Fantasiresor

  WOW! Ser helt fantastiskt ut! Så himla smart med en genomskinlig, varför är dom inte alltid det?

  1. Profilbild för Cathinka

   Eller hur, riktigt mysigt.

 2. Profilbild för Linda Vismer, Resa medvetet

  Oh så mysigt det ser ut, vilken toppentur ni fick!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var det verkligen trots att solen gäckade mig något och vinden valde att friska till sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?