Mitt 2020 i 52 bilder

Mitt 2020 i 52 bilder

2020 års sista dag är kommen. Jag gissar att jag inte är den ende som inte sörjer särskilt mycket över det. Det har varit minst sagt ett annorlunda år. Men att titta i backspegeln är alltid spännande. Och jag inser att hjälp vad mycket trevligheter som ändå har hänt under detta väldigt speciella år. Så, så här såg det ut, mitt 2020 i 52 bilder

Januari – och årets första utlandsresa

Nästa det första vi gjorde in på det nya året var att packa våra väskor och köra över gränsen till vårt grannland Spanien. För några dagar i Sevillia – definitivt årets positiva överraskning. Vilken mysig stad! Fylld av god mat, smala gränder och het flamenco. Hit blir det definitivt fler besök.

Februari och vi packar för Spanien igen

Årets roadtrip sker redan i februari när vi återigen styrde mot Spanien och Andalusien. Det var dags för Le Via de dos Pueblos Biancos, de vita byarnas väg. Via vindlande vägar med magnifika utsikter besökte vi den ena vita byn efter den andra. Men vi klämde även in Gibraltar (Årets flopp) och Cadiz på den turen.

Mars, april, maj – ja vad ska en säga

Så brakade det löst på riktigt och världen var sig inte längre lik. Gränser stängdes, flygplan ställdes på marken och undantagstillstånd infördes. Tack och lov för vår lilla trädgård. Här tillbringades många timmar under denna period med hus & trädgårdsfix. Definitiv årets hobby och vår nya utedusch blev årets husfix. Årets inköp gjordes även under den här tiden när jag äntligen kom till skott och beställde en hängmatta. Många timmar har det blivit i den under året. Men även nya rutiner när vi hängt på årets padeltrend och jag återigen kommit igen med min yoga.

Men vi blev ju även med katt under den här perioden. Inte alls planerat eller ens önskat men vissa saker bara sker och då är det väl en mening med det. Han har i iallafall tagit oss med storm vår lilla Simba som fortsätter att göra sig mer och mer hemmastadd här hemma. Definitivt årets djurmöte<3

Juni kommer och med den viss frihet

I juni ser världen återigen något bättre ut och vi får återigen röra lite på oss och även utgår lite igen om än i mindre sällskap. Vi maxar därför juni med årets båttur när vi blir medbjudna av vänner som har båt här nere på en dag på havet. Galet mysigt!

Vi gör dessutom inte mindre än två utflykter här i Portugal när vi bestämmer oss för att utforska Alentejo. Först far vi upp i bergen, Serra de S Mamede, och där får vi årets byupplevelser när vi besöker Castelo de Vide och Marvao. Sicka gulliga byar. Besök här rekommenderas varmt!

Ännu en roadtrip lyckas vi klämma in och nu åker vi istället till sydvästra Alentejo. Definitiv årets varmaste utflykt.Med en värme på runt 36 grader var det svårt till fullo att njuta av upplevelserna men så mycket vackert och roligt det finns att göra här i våra närområden. Vi återvänder definitivt hit när värmen inte är riktigt lika tryckande.

Årets fullmåneupplevelse lyckades vi klämma in här någonstans också när vi for ut till Cabo de Sao Vicente en kväll och njöt av när fullmånen gick upp samtidigt som solen gick ner.

Juli – en enda lång väntan

Värmen gjorde att vi mest tryckte här hemma under juli och väntade. Och väntade. På att dessa två skulle dyka upp. Definitiv årets mest efterlängtade!

Augusti, som livet ska vara

Vi njuter av ungar på besök. Av sköna dagar vid pool och strand. Och årets absolut vackraste kväll när sjödimman drar in över vår lilla by. Och av stunder på årets bästa happy place, den vackraste stranden av de alla, Cordoama.

September med vandringar och resa

Med det lite skönare klimatet kickar vi igång vandringssäsongen igen. Några långvandringar bjöd inte året på pga du vet vad. Men många dagsturer har vi gjort och kanske är årets vandring vår tur uppe på Foia, Algarves högsta berg

.

Men september innebar också årets flygresa när jag satte mig på ett plan för att flyga till Sverige, definitivt årets resa. Att äntligen få återse familj och vänner, i studier som dessa så oerhört värdefullt.

Jag tillbringade ett gäng dagar i Stockholm och fick här årets hotellupplevelse när jag bodde ett par nätter på Hotel Fritz, vilket trevligt, vänligt hotell. Allt var super med extra plus för bästa frukosten. Och miljön.

Men jag var också några dagar i Linköping, där jag växte upp. Här ägnade jag mig åt årets nostalgitripp när jag for runt mellan platser jag bott på, skolar jag gått i och jobb jag haft. Fantastiskt roligt.

Året har väl mer än något annat år handlat om mat. Och sällan har jag ätit så mycket gott, varit på så många restaurangbesök och provat mig igenom ölsorter, vin, honung, olivolja… men årets matupplevelse hade jag i Linköping. På Jord avverkade vi deras avsmakningsmeny och jösses så gott!

Oktober med en once in a lifetime upplevelse

Formel ett cirkusen kom till byn och trots att jag egentligen är totalt ointresserad av bilar som kör runt runt var det här något jag inte ville missa. Det var riktigt roligt att få uppleva och definitivt årets och förmodligen livets formel 1 besök.

Men i oktober drog även min fotokurs igång. 2019 sa jag att 2020 skulle bli fotograferandets år och jag drog verkligen igång i expressfart med stilleben workshop och fågelfotografering i januari. Men trots att all tid i världen har funnits har inte lusten funnits där. Så jag anmälde mig till en ett-årig kurs, årets fotoutmaning. Det är en sådan skillnad på att gå ut och knäppa lite hurusom mot att slutföra en uppgift. Sjukt kul.

November och världen stänger ner igen

Nä november var ingen rolig månad. Världen stänger ner igen. Besök blir avbokade och vår rörelsefrihet begränsas igen om en i betydligt mindre skala. Men vi lyckas ändå få in årets Lissabonbesök, för vi måste beställa nya pass. En dag ska vi väl få resa igen och då vill vi stå rustade.

December, i dur & moll

Så kom den då, årets allra sista månad. Och trots att alla virussiffror går åt helt fel föds ett litet hopp när vaccineringen börjar runt om i världen. Låt oss hålla alla tummar och tår att detta ska hjälpa oss ur detta. Vi fick iallafall avsluta detta år på allra bästa sätt med våra barn på plats. Jag tar mig friheten att utse årets accessoar – munskyddet.

Det är lätt att hänga läpp och tycka att 2020 var ett skitår men när jag tittar så här i backspegeln ser jag ändå ett år fyllt med massa härliga saker. Jag fick inte ens plats med allt här. Livet blir så mycket roligare, och enklare, när en ser glaset som halvfullt istället för halvtomt!

Så med dessa 52 bilder önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas dina önskningar inför det nya året går i uppfyllelse.

Må gott och lev väl! / Cathinka

Mina tidigare års sammanställningar:

Mitt 2018 i 52 bilder
Mitt 2017 i 52 bilder

Årssammanfattningar från andra resebloggare:

Kommentarer

 1. Profilbild för Britt-Marie Gustafsson
  Britt-Marie Gustafsson

  Du förmedlar så många positiva tankar och reflektioner och bilder så vi glömmer lite av det röda skynket Covid 19 som vi hoppas ger med sig under 2021 . Gott nytt år önskar vi er !
  Kram B-M o Inge

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack och detsamma!

 2. Profilbild för Åsa

  Många vackra bilder! Gott Nytt År!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack! Detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?