Formel 1 Algarve, Portugal GP

När Formel 1 cirkusen kom till Algarve

,

Måndag morgon och jag vaknar upp med både huvudvärk och tinnitus. Inte helt oväntat direkt efter en hel helg på Formul 1 banan. Mitt livs första och troligtvis enda besök på ett lopp av det här slaget. Om någon bara för ett år sedan hade sagt att jag skulle lägga tid på något sånt här hade jag nog tyckt att vederbörande var lite knäpp. Bilar är liksom inte min grej. Men så i våras hände två saker. Jag fastnade framför Netflix’s serie om förarna och stallen i Formel 1 och sedan på grund av, eller kanske tack vare, coronan beslutades det att att av säsongens formula ett lopp skulle gå av stapeln på banan i Portimao. Ett bana som bara ligger ett par mil ifrån där vi bor. Helt plötslig kändes detta som något vi absolut inte kunde missa.

En hel helg på motorbana

Om vi nu ändå ska gå så tänkte vi att vi skulle göra det ordentligt så vi köper en biljett som gäller hela helgen. Fredagen erbjuder testlopp, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Vi nöjer oss med det på förmiddagen och det är riktigt roligt att se dessa coola bilar susa förbi.

Utrustad för en helg på banan

På lördagen är det mer skarpt läge när det racas om startpositioner. Och härijävlar vad snabbt det går! Det går inte alls att jämföra med föregående dag. Det går så snabbt att det är svårt att alltid få med bilarna i bild.

Formel 1 Algarve, Portugal GP
En som definitivt har varit med förr:)
Lördagen bjöd på gassande sol från klarblå himmel så rätt tänkt ändå
Formel 1 Algarve, Portugal GP

Söndag och det är en helt annan stämning på banan. Mer folk, kamerafolk, helikoptrar som hovrar och flaggor som vajar i den idag lite friska vinden. Regnmolnen hänger tunga över ett annars så soligt Algarve. Någon (som förmodligen är välkänd i Portugal för det går ett sus genom publiken när hon presenteras) sjunger den portugisiska nationalsången och flygvapnet förärar oss med en överflygning.

Somliga fick banvisning och jag är inte avis…

Så är loppet igång. Av allt försnack har jag förstått att det är en krävande bana, kuperad och hal. De första varven är riktigt roliga att följa live. När en fortfarande kan se på banan de verkliga placeringarna. Sedan när depåstopp börjar göras har en ingen som helst koll längre. Men ganska tidigt står det klart att Hamilton kommer gå segrande ur matchen vilket inte bara innebär vinst utan även världsrekord. Med sina 92 vunna formel 1 lopp går han om tidigare världsrekordshållaren Schumacher.

Formel 1 Algarve, Portugal GP
Mycket försnack om vad som skulle hända i denna kurva efter start men allt gick lugnt
Men rätt trångt var det
Hamilton & Mercedes, vinnare av dagens lopp
Formel 1 Algarve, Portugal GP
Formel 1 Algarve, Portugal GP

Är ni inte kloka som går på Formel 1 i coronatider!

Nä antagligen inte men i stort sett kändes helgen lugn. Fredag och lördag var det gott om plats överallt så det var inte svårt att hålla avstånd. Ingen runt oss på våra sittplatser hostade eller snörvlade. Vi var utomhus. Mask på hela tiden. Enda gången det kändes sådär var när vi skulle lämna banan på söndagen då det blev rätt trångt i utgången. Hur klokt det var får tiden utvisa helt enkelt.

Helt klart är iallafall att helgen är värd både lite huvudvärk och tinnitus. Sjukt kul att ha upplevt även om jag kanske inte kommer gå igen. Nu har jag 4 500 bilder att ta hand om…

Min favoritbild från helgen, en misslyckad oskarp bild:)

Hur var din helg?

Må gott och lev väl//Tinka

Och så den vanliga uppmaningen att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Ännu fler bilder…

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Ninni
  Ninni

  Så cool!

  1. Profilbild för Cathinka

   Faktiskt en kul och annorlunda upplevelse och verkligen grymma bilar:)

 2. Profilbild för Anna / tinyhouseportugal.se

  Så himla fina bilder! Lite avis är vi allt på att ni var där, men vi hoppas det kommer fler lopp i Portimao framöver.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Jag hade ju några stycken att välja på:) Måste säga att det var betydligt roligare än jag förväntat mig.

 3. Profilbild för Ladies Abroad

  Väldigt fina foton, snyggt jobbat! Har aldrig själv testat att fota något som rör sig så snabbt men har fått följa-med-rörelsen förklarad flera gångar. Men på riktigt; 4500 bilder du tog? Förstår att det är svårt men detta var ofattbart många.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Ja jag vet… som tur var hade jag ställt om kameran till jpg istället för raw. Men det blir sanslöst många bilder när en följer ett rörligt föremål:) Särskilt när en inte riktigt vet vad en håller på med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?