Reseblogg

Totalt statistiknörderi – 2019 i siffror

Vilken lockande rubrik va! Nä, jag tror inte att du är ett dugg intresserad av vare sig min bloggstatistik eller mest likade bilder på instagram. Men när en håller på med sociala medier så är det rätt kul att sammanställa året i siffror. För hur mycket jag än gör det här för mitt egna höga nöjes skull så är det ofantligt kul att du som läsare hittar hit och också läser mina inlägg. Så för mig är det lärorikt att se hur många ni är, hur ni hittar hit och vad ni läser. Därför kommer det här, mitt bloggår 2019 i siffror (-trumvirvel-).

Antal besökare – tänk att ni blivit så många

Ett mål hade jag faktiskt satt upp för året. Jag ville nå en stabil nivå med 100 unika läsare på bloggen om dagen. Med mina dryga 45´unika besökare 2019 har jag uppnått det och lite till med 124 läsare om dagen. Dessutom är det så att flera av er kommer in mer frekvent och tittar jag istället på sessioner så är ni dryga 160 st som hittar in till mig varje dag. Rätt häftigt ändå. Och en tillväxt på 80% är jag mer än nöjd med.

Nackdelen med att vara statistiknörd är att det är lätt att dras med i hetsen om ständig tillväxt. Att inte stanna upp och njuta av att faktiskt nått den här nivån utan att vilja ha mer och mer. Så i år sätter jag inget mål men på en två-årssikt hoppas jag att nå 200 läsare om dagen. För att nå dit tror jag att jag måste öka publiceringstakten till två inlägg i veckan och där är jag inte ännu. I år blev det 57 inlägg dvs i princip ett i veckan.

Reseblogg

Vad läser ni då?

Nästan 70% av alla er läsare hittar hit genom Google. Det innebär såklart att de inlägg som läses mest är de som hängt med ett tag och rankar i sökmotorerna. I år har min trogna följeslagare Mauritius stränder fått konkurrens av andra inlägg och halkat ner från en stadig första plats till en femte plats. Topp fem lästa inlägg är:

Lissabon tips

Båtluffa i Grekland

Kubansk mat

Mauritius stränder

Resa till zanzibar

Båtluffa i Grekland, Amorgos, Iraklia, Antiparos, Kykladerna

Men vad som kanske är ännu roligare att titta på är vilka nya inlägg som lästs mest. Här är det, kanske inte helt oväntat, 100% Portugal. Tågtrenden 2019 blir också väldigt tydlig på min topp fem lista där hela 3 av 5 inlägg handlar om min tågresa till Portugal.

Vad kostar egentligen resan till Portugal

På väg igen till Portugal med tåg

Tänk att ett helt år har gått

Kakel kakel ännu mer kakel

Nattåg till lissabon

Mest gillat på Insta

Jag hade en intention i början av året att ta upp mitt instagrammande igen lite mer frekvent men nej så blev det inte. Där har jag hamnat i en kvävande prestationshets som gör att det inte är roligt att lägga upp nya bilder i flödet. Instastories är en helt annan femma och ett ställe där jag hängt alldeles för mycket under 2019. Nedan ser ni vilka mina mest likade bilder är 2019-2014.

Rätt kul att se att det i princip är samma bild som toppar 2019 som 2018, dessutom från en av mina absoluta favoritstränder här i Portugal, Praia da Cordoama. Publicerade inlägg på instagram är en dalande kurva (60 st/84/120/130/198/189) och antalet likes lika så (218 per bild/287/248/230/310/312). Jag hoppas att instagramlusten kommer tillbaka för egentligen älskar jag formatet.

Då knyter jag ihop säcken för 2019 och hoppas att 2020 tar mig med storm! Tusen tack till alla er som hittar hit till min del av cyberrymden.

Må gott och lev väl//Tinka

Kommentarer

 1. Profilbild för Daniel på FlyingDryden

  Ja, statistikhetsen alltså. Jag har svårt att släppa den och funderar hela tiden (nåväl) på hur jag kan öka och bli bättre. Men du har nog en bra poäng. Stanna upp, njut. Och sedan löser sig nog resten av sig självt.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är lätt att vara klok, men att leva som en lär…

 2. Profilbild för Linda Vismer, Resa medvetet

  Jag gillar ju statistik så jag läser med glädje detta inlägg. Extra grattis till nått mål!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Min värsta kurs på universitetet men nu tycker jag att det är riktigt kul:)

 3. Profilbild för Sanna Rosell

  Precis som du skriver, kan jag också stirra mig blind på statistik och glömma bort att det faktiskt finns (minst) 1 människa bakom varje siffra. Och då spelar statistikens kurva mindre roll tycker jag, huvudsaken är de som läser. Då blir statistiken, oavsett storlek, rätt cool!

  1. Profilbild för Cathinka

   Eller hur, jag kan ibland inte fatta att så många faktiskt hittar hit och läser det jag skriver. Så roligt och jag är ödmjukt tacksam inför varje individ som väljer att titta in här.

 4. Profilbild för Ann-Louise

  Jag håller med Linda, jag gillar också statistik så jag tycker sådana här inlägg är kul att läsa. Jag hade ungefär samma mål som du och nådde dem också så det känns bra. När det gäller Instagram så la jag också upp mycket färre bilder förra året men ska försöka ta nya tag i år.

  1. Profilbild för Cathinka

   Älskar ju egentligen Instagram, fattar inte varför det blev så kravfyllt. Hoppas lusten kommer tillbaka. Grattis till uppnådda mål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?