New Delhi tips, reseblogg, restips,

På vifts New Delhi tips – en stad där ständigt kaos råder

Massor av folk, närmare bestämt 22 miljoner (2011) där många verkligen stirrar på dig. En kultur där begreppet personligt utrymme inte förekommer. En skitig stad med en stor fattigdom ständigt närvarande. Kaos, Delhi belly, hysterisk trafik… Att komma till New Delhi är lite av en chock och otroligt annorlunda än hemma. Men New Delhi är också ett spännande äventyr så med öppet sinne och en portion tålmodighet finns mycket att uppleva! Här kommer På vifts New Delhi tips:

New Delhi tips, reseblogg, restips

New Delhi tips, reseblogg, restips

New Delhi tips, reseblogg, restips

När du åker till New Delhi – bo bra!

Som ni kanske har förstått tycker jag att New Delhi är ganska överväldigande. Att då ha en plats att kunna dra sig tillbaka till är en mycket god investering. Vi bodde på Shangri La – Eros som har ett utmärkt läge. Trevligt poolområde och trädgård som var suveränt att dra sig tillbaka till så en stegvis kunde acklimatisera sig till Delhi och Indien. Vi var mycket nöjda med vårt val men jag gissar att alla hotell i den standarden bjuder på motsvarande upplevelse. Från Shangri La var det gångavstånd upp till Connaught Place som dock inte svarade upp till förväntningarna. Men det var också det absolut första vi gjorde i Indien så kanske borde det ges en andra chans med lite mer indienvana ögon.

New Delhi tips, reseblogg, restips

Red Fort (Lal Qila)

Överst på min önskelista över mer klassiska sevärdheter stod Red Fort. Ett världsarv med anor från 1600-talet. Dåtidens mogulhärskare Shah Jahan flyttade huvudstaden från Agra till Delhi och lät uppföra Red Fort. Imponerande byggnader med vackra utsmyckningar och fina trädgårdar. En oas från Old Delhis annars allt annat än lugna gator.

New Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restips

New Delhi tips, reseblogg, restips

New Delhi tips, reseblogg, restips

Old Delhi – där ständigt kaos råder

Old Delhi är den stad som uppstod runt Red Fort där det röda fortet tronar i mitten. Här sjuder det av liv och ett allmänt kaos råder. Kul att bara strosa runt och förundras. Stort basarområde med labyrintiska gränder finns men eftersom vår guidebok avrådde att ge sig in med barn avstod vi och snirklade bara runt i ytterområdena. Här finns även Indiens största moské, Jama Masijd, även den uppförd av Shah Jahan.

New Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restips

New Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restips

New Dehli – kontraster konstraster 

En eftermiddag tog vi en guidad tur runt i New Delhi och såg India Gate, presidentpalatset och de breda paradgatorna. En total kontrast till Old Delhi. New Delhi anlades av britterna i början av 1900-talet när de beslutade att flytta huvudstaden hit från Calcutta. Dvs Delhi är två städer i en, väsensskilda från varandra.

New Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restips

Bli gatufotograf för en dag – kanske mitt bästa New Delhi tips

– Glöm inte att uppleva också är en kommentar jag ganska ofta får när jag springer runt och fotar allt som kommer i min närhet. Och det kan det förstås ligga något i. Den andra sidan av myntet är att jag aldrig sett så mycket som efter det jag började foto. Ständigt på jakt efter en cool gatuscen, annorlunda vinkel, schysst ljus gör att jag verkligen tittar nyfiket på min omgivning. Och New Delhi är fullt av spännande gatuliv så även om du inte fotar ge dig ut och ge dig tid att bara insupa det skådespel som sker runtomkring dig. Gatulivet är otroligt fascinerande och spännande.

New Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restipsNew Delhi tips, reseblogg, restips

Tuk tukfärd – med livet som insats

Jag vet egentligen inte om det här är ett New Delhi tips eller en avrådan men att ge sig ut i Delhis trafik i en tuk tuk är ett galet äventyr. Jag är synnerligen glad att jag inte har koll på olycksstatistiken. Vi fick uppleva en färd att minnas från Old Delhi tillbaka till hotellet. En hisnande upplevelse som är otroligt rolig att få ha varit med om när en är tillbaka helskinnad på hotellet. Klamrade mig fast rejält under färden vill jag lova. Man kan verkligen använda sina tutor i Indien.

New Delhi tips, reseblogg, restips

Många som kommer till Indien landar i New Delhi för att sedan ta sig vidare. New Delhi är klart värt att stanna i några dagar men det gäller att vara lite förberedd på något helt annat en det vi är vana vid. Men det är väl det som är så himla roligt med att resa att få möta andra kulturer, andra sätt att leva. Nästa gång jag kommer till New Delhi vill jag besöka Humajuns grav och Qutab Minar, ta en guidad vandring genom Old Delhis myllrande basar och utforska stans matscen. Och kanske blir det då Goa istället för Kerala för att vila ut efter Delhis intensiva kaos.

Läs mer om Kerala

Annars, som vanligt, en liten uppmaning att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ mig på Instagram för resebilder!

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Vi tror alltid att nu, nu är vi på väg till Indien. Men så kommer något annat i emellan. Har nog mest sett New Delhi som en passage till resten av Indien tidigare.

  1. Profilbild för Cathinka

   Indien är mycket och annorlunda och det gillar jag om man kan hitta lite lugn och ro emellan. Vill åka på en renodlad fotoresa dit en dag och då kanske inkludera tigrarna. Men jag tycker nog att Delhi är värt några dagar. Det är en upplevelse!

 2. Profilbild för TravelAnna

  Intressant att läsa din New Delhi-guide och se de vackra bilderna. Verkligen en spännande inblick i denna helt annorlunda värld! Jag kan tänka mig att gatulivet bjuder på enorma mängder fototillfällen och även hisnande upplevelser.

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja nog är det annorlunda alltid! Vill gärna tillbaka och då med lite mer tid avsatt för att just fota.

 3. Profilbild för TAC - Reser just nu i Asien!

  Mycket fina bilder, va duktig du är med kameran! Lyckas verkligen fånga myllret i New Delhi, också kul med vardagliga bilder från gatan, vilket visar New Delhi´s något kaotiska karaktär 🙂 Hoppas på mer från Asien framöver!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack så mycket! Mer Asien hoppas jag också;-)

 4. Profilbild för Helene Sjögren
  Helene Sjögren

  Vi ska åka till Indien och bo i New Delhi. Vi har fått höra att det inte är någon bra idé att bada i pool, i den staden, då det är så mycket föroreningar som kan hamna i vattnet. Vad är er erfarenhet?

  1. Profilbild för Cathinka

   Oj det tänkte inte vi på när vi var där men det låter logiskt. Vi tyckte nog mest att det var skönt att kunna svalka sig efter att ha varit ute i hettan och kaoset:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?